marți, 2 septembrie 2014

Seară armenească




Ceainăria Cinci, București


5 septembrie 2014





   Vineri (5 septembrie, intre orele 17:00-23:00) va propunem sa ne relaxam intr-o atmosfera speciala, cu o seara armeneasca! Vom avea in gradina cu ceai muzica traditionala armeneasca, o expozitie foto care-o sa ne duca pe meleaguri indepartate si oameni pasionati care ne vor povesti despre cultura lor, asa ca va asteptam sa ne bucuram impreuna de o vineri seara de vis!
   Expoziția cuprinde lucrările a doi fotografi amatori din cadrul comunității armene din București. Fotografiile au fost făcute în perioade diferite parcurgând unele din cele mai faimoase trasee turistice, ajungând la mănăstirile Noravank, Tatev, Khor Virap, templul păgân Garni, Stântul Scaun de la Ecimiadzin, Lacul Sevan, Muzeul Manuscriselor Matenadaran, Monumentul Genocidului Dzidzernakabert și alte destinații ce nu trebuiesc ratate dacă vizitați Armenia. Expoziția are ca scop promovarea punctelor turistice importante ale Armeniei în rândul publicului român.
    Cu o istorie de peste 4000 de ani, Armenia se mândrește prin faptul că este prima țară care a adoptat creștinismul ca religie oficială de stat în anul 301, având un număr impresionat de biserici, mănăstiri și khacikaruri (cruci de piatră) ce împânzesc țara. Arhitectura marcată de prezența rocii vulcanice, tuf, clădește peisajul capitalei Erevan, iar acolo unde arhitectura lipsește, natura își folosește puterea de a săpa în munți, ascunzând padurile dese ale mănăstirii Tatev.

Fotografi: Mcrtici Baghdasarian și Hrant Jaghinyan.

Adresa: strada Olimpului nr. 13.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu