marți, 16 iulie 2013

Domo arigato !




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta


Seara Japoneza


Gradina Japoneza, Galati


17 iulie 2013


 

   Miercuri, 17 iulie 2013, cu începere de la ora 18.00, la Grădina Japoneză, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi organizează o Seară Japoneză, eveniment cultural – artistic în care poezia, teatrul şi muzica vor constitui principalele ingrediente pentru iubitorii de cultură şi frumos. 
   "Aşa cum am obişnuit publicul gălăţean, în fiecare lună organizăm în cadrul instituţiei noastre şi o manifestare care iese oarecum din tiparele domeniului nostru de activitate. După 1 iunie – Sărbătorim copilăria şi Parada canină, în iulie venim cu un eveniment cultural-artistic de poezie, teatru şi muzică – Seară Japoneză. Bineînţeles, activităţile se vor desfăşura la Grădina Japoneză, un loc minunat, unde invităm publicul să vină să se plimbe într-un cadru plăcut, natural şi relaxant”, ne-a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi. 
   Organizată alături de Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Atelierele de creaţie ale scriitoarei Angela Baciu şi Clubul ZONTA Galaţi, acţiunea va demara cu o lansare a volumului de debut a scriitoarei Daniela Lacramioara Capota, intitulat Acuarele şi care cuprinde poezie haiku.       
    Momentele lirice, la pian şi orgă, interpretate de elevii clasei de pian a Casei de Cultură a Sindicatelor, se vor completa armonios cu peisajul Grădinii Japoneze dar şi cu recitalul de poezie susţinut de Paul Rotaru, Simona Alina Dragomir şi alţii. 
   La final, copii de la ansamblul Estrada copiilor – clasa de teatru, sub îndrumarea Andreei Ignat, vor prezenta publicului un scurt moment de teatru format din parodia Greierele şi furnica de Ada Milea şi Care de dame în care interpretează Analisa Ignat şi Aida Stoica. 
   Trebuie să menţionăm faptul că Seara Japoneză va fi prezentată de scriitoarea Angela Baciu iar printre invitaţii speciali la acest eveniment se vor număra şi scriitorii Cezarina Adamescu, Alina Beatrice Chesca, Angela Ribinciuc şi Coriolan Paunescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu