sâmbătă, 22 iunie 2013

Ia românească


Un Brand pentru România




Foto: Alex Gâlmeanu

  "Promovăm, purtăm, lansăm tot felul de branduri, însă tindem să uitam de brandul România. În 2012, studiul de cercetare realizat de Future Brand, Country Brand Index, pe un eşantion de 118 ţări, clasează România pe locul 100. Suntem la capătul clasamentului, între Ghana (locul 99) şi Algeria (locul 101), ţări pe care noi le considerăm "lumea a III- a”.

  Si ca sa nu ne mai plangem despre perceptia tarii noastre in fata "strainatatii" suntem indemnati sa adoptam o atitudine pro-activa si, ca prim pas, sa completam chestionarul pe care il puteti gasi    accesand 
Despre studiu aveti mai multe informatii Aici

  In ceea ce ma priveste as sublinia un lucru: oricate branduri despre Romania am nascoci si oricat de profesionist ar fi ele facute, perceptia noastra in randul lumii nu se va transforma in bine in mod major.
  Ar trebui sa ne schimbam in primul rand pe noi insine si apoi Romania va deveni, prin actiunile noastre, un punct de atractie, interes si apreciere pentru ceilalti, de aproape sau mai de departe.
   Este nevoie de tenacitate, straduinta, "gand curat", fara smechereala marunta si treaba facuta de mantuiala.
  Avem, slava Domnului, cu ce ne mandri si ce arata; nu trebuie sa inventam sloganuri, sigle si purta campanii de promovare costisitoare. Trebuie doar sa fim mandri de ce avem trainic si frumos, sa pastram si sa sporim aceste lucruri, straduindu-ne, fiecare in parte, dar si ca grup sau natie, ca ce avem de indreptat sa corectam. Sa fim mai seriosi in ce nazuim si in ce ne implicam.
  Prin intermediul acestui blog incerc sa fac cunoscute celorlalti atatea si atatea locuri minunate si lucruri de lauda care se intampla in jurul nostru. Asa ca sunt pozitiv si cred ca vom ajunge acolo unde ne este cu adevarat locul. Intre cei apreciati si stimati. 
  Nu as vrea sa va influentez in completarea chestionarului mai sus mentionat dar, daca ma intrebati acum, drept brand de tara as alege Ia Romaneasca. Cinste celor care au creat La Blouse Roumaine (pe care i-am promovat mult pe acest blog si nu numai) si Ziua Universala a Iei (asisderea); pentru adevaratul miracol de solidaritate si mandrie romaneasca declansata in aceasta perioada. Si care, cel putin asa consider, se va permanentiza si spori in timpul care va urma.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu