miercuri, 6 martie 2013

Agentia de Stiri Bune


Organizatia Non-Guvernamentala Salvati Copiii


Fonduri pentru dotarea a 15 maternitati


martie 2013







   "Acţiunea de astăzi este o certitudine a faptului că împreună putem schimba statistici dureroase, dar reale. Suntem recunoscători tuturor persoanelor fizice şi companiilor care ne-au susţinut în strângerea de fonduri şi au crezut puternic în cauza Salvaţi Copiii. Echipa noastră este pregătită să continue, prin campania 2%, să colecteze sumele necesare pentru a face următorul pas, şi anume achiziţionarea de mese de reanimare pentru alte 12 maternităţi din sudul ţării, echipamente necesare pentru intervenţia imediată la naşterea copiilor premature precum şi pregătirea medicilor neonatologi pentru intervenţia imediat după naştere în cazul prematurilor, prin organizarea unui Centru de instruire condus de dna dr. Stoicescu, în cadrul Maternităţii Polizu” , a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.


  Valoarea totală a investiţiilor realizate de Salvaţi Copiii este de 1.090.000 de lei. Suma necesară pentru aceste echipamente performante a fost colectată în urma derulării campaniei de strângere de fonduri Bun venit pe lume, în perioada octombrie - decembrie 2012, când 42 de angajaţi şi 846 de voluntari din Craiova, Petrila, Târgu Mureş, Timişoara, Suceava, Vaslui, Mangalia, Piteşti, Piatra Neamţ, Braşov, Iaşi, Bucureşti şi Ploieşti s-au implicat activ pentru cauza reducerii mortalităţii infantile din România.


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prezent la eveniment, a apreciat eforturile Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru reducerea mortalităţii infantile din România. În perioada următoare cele două instituţii vor încheia un parteneriat pentru intervenţia în comunităţi şi dezvoltarea unor module de pregătire pentru specialişti.


   Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.


   Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face redirecţionând 2% din impozitul pe venit, completând formularul ce poate fi descărcat de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/


Am avut alaturi de noi oameni dragi. Prietenul nostru, Gabriel Solomon a venit sa ne sustina. Multumim mult, Gabriel !


Multumiri speciale Amaliei Nastase, ambasadorul Campaniei Bun venit pe lume !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu