miercuri, 20 februarie 2013

Memorie, Martor, Metafora si Magie



Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai Bihor


Monica Hrinca


Expozitie fotografica


Oradea


21 februarie 2013







Expoziţia cuprinde lucrări de fotografie tradiţională, fotogravură şi portrete realizate pe bucăţi de lemn, toate cu tema trecerii necontenite a timpului, artista urmărind să realizeze o incursiune a trecutului prin prezent.
Personajele sunt oameni simpli de la ţară, care îşi arată povestea vieţii prin două imagini – cea a trecutului, printr-o fotografie veche, şi cea a prezentului, prin personaj; între cele două imagini există o distanţă în timp, contopită aici prin fotografie.
„Într-o societate plină de informaţie, fotografia este pentru mine o metodă de a capta şi a privi lumea într-o manieră nouă. De la bun început m-a pasionat chipul omenesc, trăsăturile şi diversitatea acestuia. Verile petrecute la bunici m-au legat de această temă.
Acolo am realizat primele mele fotografii artistice. De mic copil m-a fascinat acea nevinovăţie a locului. Poveştile celor bătrâni mă surprind de fiecare dată. Mâinile lor arată cât de mult au muncit de-a lungul vieţii.
Mai toţi erau reţinuţi în a se arăta în faţa aparatului de fotografiat, cu teama de a nu surprinde prea mult şi prea clar trecerea anilor.” susţine Monica Hrincă, încercând să explice de ce a ales această temă.
Expoziţia va putea fi vizionată de luni până vineri, între orele 8:00-19:00, în holul de la et. I al Sediului Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai Bihor, pe strada Armatei Române, nr. 1/A, Oradea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu