luni, 3 septembrie 2012

Targul Mester(esti)


Muzeul National al Taranului Roman


Bucurestiul meu frumos


1 septembrie 2012

In lumea copilariei.

Un stand, consistent, de blanuri...
Betie de culori...


O prezentare deosebit de artistica...
Cutia cu aricii cei grasuni se odihneste pe un raft, in iatacul Marlenei... 
Se poate scrie un poem plecand de la aceste denumiri, spuse Marlen. Si are dreptate...Agroforest International Company SRL vine de la Pitesti....din tara prunei si, evident, a tuicii.


Productie pentru piata interna. Pentru "afara", adica la nemti, avem ambalaj de sticla si dopuri de pluta. Adica nu ne jucam....


Icoane traditionale...pe sticla si lemn.


Realizate de catre Radu Dinca....


Ilustrate cu parfum de epoca.


Intrati pe site-ul bornintransylvania.ro si o sa va minunati !
Gingase ii, sfios oranduite....


Ida Pazman, o oradeanca deja cunoscuta peste hotare (in Franta), pentru podoabele si tesaturile pe care le creeaza. Dar mai ales in tara...cu scoala ei de margelit...
Atat de frumosi si luminosi insuratei, cu greu gasesti. Mi s-au parut atat de potriviti unul altuia incat le-am urat din toata inima "casa de piatra" si copii multi si sanatosi. 

Ana Paparuza, din Baia Mare cu splendidele ei creatii...Si explicatiile despre portul popular si diferentele care exista, in acest domeniu, intre Maramures si Oas. Sa tot stai si sa asculti. 
Splendide tesaturi...policromii de vis.
Delia si Eugen...restaureaza obiecte vechi de lemn...


cu truda...dar mai ales pasiune. 
Sper sa realizez un "reportaj" cu stradania acestor oameni. Merita sa fie stiuti si apreciati de cat mai multi dintre voi.


Nebunie de culori...

"Gust si sanatate ca-s mai bune decat toate".


Trei magazine, delicatese naturale. Ambianta placuta a stilului traditional romanesc asigurata de mobila pictata, adusa tocmai de la Sibiu.


O femeie deosebit de amabila care stie sa-ti capteze atentia si sa-ti furnizeze informatii despre produsele destinate comercializarii.


Si ca sa stiti unde gasiti produse de calitate puteti vizita on-line magazinele firmei la 
www.targuldomnesc.ro si www.biotrad.ro.


Uleiuri presate la rece, extravirgine. O reusita bazata pe calitate. Dupa ani si ani de staruinta. Merita sa incercati si pentru a afla mai multe amanunte nu va ramane decat sa accesati adresa: www.uleiuri-naturale.ro. Miere de atat de multe feluri...Aparat radio de peste jumatate de veac. Stereo !  O zona draga inimii mele...prin varietatea formelor, a modelelor si culorilor.


Ceramica din Harghita....

Material didactic din scoli...din primii ani ai comunizarii tarii. Stalin ne veghea chiar si de departe...vezi una dintre imaginile de mai jos...Arama, alamuri...

Cineva ne indeamna pe un glas puternic, rasunator: "nu mai sta ca soacra-n scandura, 
baga mana-n buzunar si cumpara !" 

Si cheile, mai ales cele vechi, au estetica lor. Mi-au dat ideea realizarii unui album foto 
cu astfel de obiecte din patrimoniul personal.Manuro....Un personaj deosebit, un om aparte. Prin vorba, prin fel de a fi.


Si prin arta cu care lucreaza osul. Cu migala, rafinament si aproape infinita rabdare.


Pare un alchimist al vremurilor de demult. Sculptor si pictor; modeland lutul sau argintul. Intr-o zi splendida, chiar de inceput de septembrie, am avut parte de doua-trei ore extrem de agreabil petrecute. Oameni, veniti din toata tara, mi-au umplut sufletul cu frumosul faurit de mainile si sufletul lor. Accesorii cercelusi, Dana - cercei din pietre, Podoabe handmade - artghift, Elisabeta Mihut, Sforicica, Ioana Cristina si Andrei Razvan Stoian, mi-au bucurat privirea dar mai ales inima cu realizarile lor. Stiu ca nu le este usor si le doresc sa poata merge inainte pe drumul ales; in asa fel incat sa ne mai putem reintalni si cu alte astfel de prilejuri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu