joi, 23 august 2012

Divanul de la Hanul lui Manuc BeiFundatia Calea Victoriei


La Belle Epoque in Bucuresti


Hanul lui Manuc, Bucuresti


29 septembrie 2012
   Suntem invitati pe 29 septembrie, simbata, de la ora 11:00, la prima intilnire din seria evenimentelor-dialog denumite sugestiv: Divanul de la Hanul lui Manuc Bei.
   Tema primului eveniment va fi La Belle Epoque in Bucuresti, cele doua gazde ale evenimentului analizind idealurile estetice al vremii, ce insemnau bunele maniere, care erau personalitatilor culturale marcante, precum si specificul costumului feminim si masculin de la cumpana dintre secolele XIX si XX.
  Istoricul Georgeta Filitti va incepe seria Divanurilor de la Hanul lui Manucdialoguri cu personalitati culturale carismatice – cu doamna Adina Nanu, profesor universitar, critic si istoric de arta, artist plastic si specialist in istoria costumuluiDoamna Adina Nanu detine o colectie de costume si accesorii din secolele XIX si XX, de o mare valoare si frumusete, un adevarat Muzeu al Costumului care dorim sa-si gaseasca locul in vechiul Bucuresti, intr-un viitor apropiat.
   Doamna Adina Nanu preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti.
   A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), si Vezi?  Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002). Arta Stil Costum,  prima si singura istorie a costumului universal scrisa in Romania, a aparut intr-o prima forma mai restrinsa la editura Meridian in 1976. A fost reeditata intr-o varianta extinsa si o prezentare grafica deosebita la Editura NOI in 2006. Alte carti ale doamnei Nanu sunt Călătorie în jurul casei mele, de la Editura Polirom, 2008 si Bărbatul și moda, de la Editura Polirom, 2009, carte scrisă împreună cu criticul de modă român Ovidiu Buta.

   Cost: 30 ron

   Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron
   Loc: Hanul Manuc, Sala Conferinte
   Inscriere: prin email la contact@victoriei.ro.
   Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu