vineri, 13 ianuarie 2023

Manuscrisele eminesciene - consultare de volume

 


Muzeul Național Brukenthal 


Sibiu


15 ianuarie 2023





    Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național Brukenthal împreună cu Biblioteca Academiei Române vor organiza duminică, 15 ianuarie 2023, în intervalul orar 10:00-18:00 o consultare de volume.

    Pentru prima dată în Sibiu, prin ajutorul oferit de acad. Mircia Dumitrescu, se vor pune la dispoziția celor interesați Manuscrisele Mihai Eminescu, editată de Academia Română sub coordonarea academicianului Eugen Simion începând cu 2004, printre părinții spirituali ai proiectului numărându-se, în primul rând, filosoful Constantin Noica. Este vorba despre o ediție facsimilată, în 38 de volume, a celor circa 15.000 de file din colecția Academiei Române. Volumele, tipărite în condiții grafice de excepție, conțin pagini de poezie, proză, dramaturgie, jurnalism, traduceri și corespondență, dar și documente ce fac trimitere la omul Mihai Eminescu, la viața de zi cu zi a poetului. Acestea au fost adunate în 45 de caiete de către Titu Maiorescu la începutul secolului XX, dar, dată fiind starea de conservare a documentelor, colecția a fost vreme de un secol foarte dificil accesibilă.

   Imagine afiș: Luceafărul realizat de Octavian Smigelschi și diverse semnături realizate de Mihai Eminescu, din colecția Academiei Române.

***Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu