joi, 31 ianuarie 2013
Arta plastica contemporana romaneasca
Ion Truica, Laszlo Botar, Florentina Rizea, Dan Tudor Truica
Expozitia: Magia Gestului
Consiliul Judetean Calarasi
5 februarie - 5 martie 2013
Muzeul Dunării de Jos Călăraşi şi Consiliul Judeţean Călăraşi au plăcerea să vă anunţe deschiderea expoziţiei de pictură şi grafică Magia Gestului semnată de artisti plastici profesionisti, membrii ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania: Ion Truică, László Botár, Florentina Rizea şi Dan Tudor Truică. Evenimentul va fi vernisat marţi, 5 februarie 2013, ora 14.00, în Foaierul Barbu Ştirbei al Consiliului Judeţean Călăraşi. Expoziţia este deschisă iubitorilor de artă din Călăraşi în perioada 5 februarie - 5 martie 2013. Proiect conceput şi susţinut de TRUICART EVENTS.
Cu stimă,
Dan Tudor Truică – curator.
tel.: 0766.790.094 / 0729.641.197
e-mail: tudorro7000@yahoo.com
|
Lofoten - luminile nordului
Expoziție de fotografie
Dan Dinu, Alexandru Bobeică, Vlad Popescu, Lucian Brânduș
Librăria Okian, Brașov
1 - 28 februarie 2013
Photolife si Libraria Okian din Brasov, va invita din 1 februarie sa descoperiti lumea minunata a nordului, dincolo de Cercul Polar, alaturi de fotografii Dan Dinu, Alexandru Bobeica, Vlad Popescu si Lucian Brandus.
Cei patru au facut o calatorie in cel mai frumos si spectaculos arhipelag al Scandinaviei, intr-o lume fascinanta, unde luminile din inceputul primaverii polare au o culoare aparte si redau peisajul din jur intr-un mod ce poate fermeca orice fotograf de peisaj. Cele 32 de imagini prezentate, va vor purta pe plaje ce pot rivaliza cu cele exotice la frumusete, printre porturi uneori miniaturale si arhitecturi specifice si printre minunatele lumini ale nordului.
Expozitia va fi deschisa intre 01-28 februarie 2013, orele 10:00-18:00, iar intrarea va fi libera.
Vernisajul expozitiei va fi marti 5 februarie, de la ora 17:00, cand autorii va vor prezenta personal lucrarile si va vor povesti intamplari neobisnuite din calatoria lor.
Aceasta expozitia face parte dintr-o serie inceputa in 2013 la Libraria Okian, la care vor participa atat autori consacrati cat si fotografi mai putin cunoscuti, insa nu mai putin talentati. Am inceput cu o expozitie minunata de portrete a Tatianei Volontir, si o sa continuam in lunile ce urmeaza cu: Dorin Bofan, Serban Simbotelecan, Laurentiu Pavel, Horia Bogdan, Cristian Goga si altii.
Expozitiile vor fi personale sau de grup, iar temele pe care vi le propunem, vor trece de la portret la fotografia de calatorie si de la peisaje montane la pasari.
In decembrie, vom realiza o noua expozitie dedicata celor mai frumoase imagini realizate la cursurile sau workshop-urile Photolife, realizate de cei care au participat.
Libraria Okian se afla in Brasov, Piata Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este 10:00-18:00.
Arta plastica contemporana romaneasca
Misha Diaconu
Expozitia: Materie si spirit
Galeria Imbold, Bucuresti
31 ianuarie - 28 februarie 2013
Imbold Galeria are placerea de a va invita la prima expozitie personala a tinerei sculptorite Misha Diaconu.
Unul dintre cei mai promitatori sculptori romani in metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociata cu cateva sculpturi amplasate in spatii neconventionale din Bucuresti, spatii expuse de obicei unui trafic intens: Arlechinul, expus in Piata Romana (Idelier) in perioada 2010-2011, diverse sculpturi si instalatii permanente - Atelierul de Productie, Bucuresti (2011-prezent).
Expozitia Materie si Spirit cuprinde o serie de 13 lucrari si instalatii mult mai putin cunoscute, inspirate de muzica, teatru, senzualitate si fluiditate, dispuse atat in interior cat si in curtea Galeriei.
Cele 13 piese sau ansambluri de piese marcheaza aventura creatoare a artistei in ultimii 7 ani. O parte dintre ele fac parte din colectii private si vor fi expuse in premiera intr-un spatiu public, altele sunt piese nexpuse pana in prezent sau lucrari care au facut parte din colectivele in care a expus Misha. Expozitia este o oportunitate unica de a le privi in ansamblu, de intelege calatoria Mishei Diaconu pana in prezent.
Titlul expozitiei este preluat de la cele 3 panouri pe suport mix metal-ceramica-sticla, inspirate de teatru si muzica; 3 personaje care amintesc de laitmotivul arlechinului, care dispare si reapare in creatiile Mishei Diaconu.
Temele abordate de Misha Diaconu surprind prin relatia antitetica dintre masivitatea rece a metalului si dinamismul senzual al formei cioplite de artista.
Materie si Spirit reprezinta cea de-a doua expozitie organizata de Asociatia Culturala Imbold de la inaugurarea Galeriei pe 20 decembrie 2012.
Program: luni - duminica, 16:00-21:00
Adresa: Strada Polona, Nr. 40, sector 1, Bucuresti
Curatori: Andrei Argaetic, Alexu Toader
Fantezii citadine
Arta plastică contemporană românească
Ruxandra Ștefan Munteanu
Institutul Irecson, București
31 ianuarie - 19 februarie 2013
Creaţia Ruxandrei Munteanu avea până de curând o direcţie limpede care ne orienta, focalizându-ne privirea, către geometriile lirice pe care le construia cu acrilice pe carton sau le obţinea prin imprimare cu pigmenţi textili, pe pânză.
Cu această personală din 2013, de la Galeria Irecson, artista îşi mărturiseşte rezultatele cercetării pe care o întreprinde constant în atelierul de altfel inaccesibil chiar şi celor apropiaţi. Desoperim mai întâi, că pentru Ruxandra Munteanu, figurativul reprezintă o tentaţie bine rezolvată iar mai apoi, că în potenţarea expresiei plastice un rol aparte îl joacă şi colajul.
(Ianuarie 2013, Roxana Pasculescu, critic de artă)
Programul sălii Irecson: luni - vineri, 9.00 – 17.00
Expozitia C.N.S.A.S.
Securitatea - Instrument al dictaturii
Sala de expozitii Constantin Brancusi, Palatul Parlamentului, Bucuresti
5 februarie - 15 martie 2013
Expozitia este organizata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor, in acord cu misiunea sa, "de a contribui la cunoasterea istoriei recente a Romaniei si formarea unei culturi politice democratice", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
"Evenimentul desfasurat in parteneriat cu Camera Deputatilor, isi propune sa prezinte intr-o forma accesibila si sintetica istoria de peste patru decenii a Securitatii, in multiplele ei ipostaze institutionale.
Manifestarea este astfel structurata incat sa ofere publicului o privire de ansamblu asupra activitatilor Securitatii si rolului acesteia in mentinerea regimului dictatorial de tip comunist. Expozitia se doreste a fi un instrument pentru intelegerea modului in care Partidul Comunist a exercitat controlul asupra societatii vreme de mai multe decenii", se mai arata in comunicatul citat.
Principalele teme care vor fi abordate sunt: metode si tehnici de urmarire si de reprimare (supravegherea si arestarea persoanelor care se opuneau regimului comunist, anchetarea brutala a acestora si tratamentul inuman la care au fost supusi detinutii politici in penitenciarele romanesti), tipologia dosarelor Securitati sau atributiile unor directii si servicii importante ale Securitatii.
Vor fi prezentate "exemple de operatiuni ale Securitatii pentru apararea regimului comunist".
In premiera, va fi reconstruit un birou al ofiterului de Securitate, in cadrul caruia vor fi expuse obiecte folosite in actiunea de urmarire si supraveghere.
Expozitia va fi deschisa in sala de expozitii Constantin Brancusi din Palatul Parlamentului (intrarea din str. Izvor nr.2-4, Sector 5, Bucuresti), in perioada
5 februarie-15 martie, accesul fiind gratuit.
5 februarie-15 martie, accesul fiind gratuit.
Centrul Cultural Tramvaiul 26
Inaugurare
Bucuresti
2 februarie 2013
Centrul cultural Tramvaiul 26 (strada Cercului, nr. 6) vă invită pe data de 2 februarie,
începând cu ora 19.00, la inaugurarea cafenelei şi a librăriei cu
acelaşi nume, deschise special pentru a vă face orice călătorie mai
plăcută.
Pentru început, până la prima staţie, ne vor însoţi patru poeţi importanţi ai literaturii contemporane: Teodor Dună, Claudiu Komartin, Andra Rotaru, Răzvan Ţupa. Apoi, restul călătoriei se va desfășura în ritm de jazz cu Luiza Zan & Jimmy Cserkesz - orice piesă stă bine pe vocea și chitara celor doi artiști plini de muzică faină!
Teodor Dună (n.1981) - a absolvit cursurile Facultății de Litere din București. A publicat volumele trenul de treieșunu februarie, 2002 (Premiul Național Mihai Eminescu Opera Prima), catafazii, 2005 - ambele la ed. Vinea), de-a viul, 2010 - ed. Cartea Românească, Der Lärm des Fleisches (antologie bilingvă), 2012, Ed. Solitude, Germania. A colaborat, printre altele, cu revistele: România literară, Dilemateca, Vatra, Ziarul de duminică, Time Out, Wespennest, Manuskripte etc. În 2010 a beneficiat de o bursă de creație la Akademie Schloss Solitude.
Claudiu Komartin (n. 1983) a terminat liceul și s-a pus pe citit, pe scris și tradus. În Facultatea de Limbi Străine s-a simțit complet alienat, așa că a renunțat după mai puțin de doi ani. A publicat la nici 20 de ani volumul de poezie Păpușarul și alte insomnii (2003), urmat de Circul domestic (2005) și Un anotimp în Berceni (2009). Păpușarul și Un anotimp au fost reeditate, în 2007, respectiv 2010, nu fiindcă ar fi avut un succes enorm, ci fiindcă apăruseră inițial în tiraje derizorii. S-a iluzionat că poezia îi va salva viața. Chiar și când a devenit evident că mai mult complică lucrurile. A câștigat câteva premii care i-au luat mințile pentru un timp. A construit o revistă (Poesis internațional), un cenaclu cunoscut (Institutul Blecher) și o editură de literatură contemporană (Casa de editură Max Blecher), care l-au ținut, din 2010 încoace, pe linia de plutire. Visează să scrie un volum în care să termine odată cu poezia. Și știe că acest ultim enunț e cel mai ipocrit dintre toate.
Andra Rotaru (n. 5 ianuarie 1980). Volume publicate: Într-un pat sub cearşaful alb, Editura Vinea, 2005 (Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu-opera prima, 2006; Premiul Iustin Panţa, 2006; Premiul Naţional Tudor Arghezi, 2006; Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, 2006); En una cama bajo la sabana blanca, Bassarai Ediciones, Spania, 2008; Ţinuturile sudului, Editura Paralela 45, 2010; Lemur, Editura Cartea Românească, 2012 (PremiulTânărul Poet al anului 2012 în cadrul Galei Tinerilor Scriitori). Prezentă în numeroase antologii în ţară şi străinătate, dintre care: Scriitori pe Calea Regală, Literatură potenţială 01, Maratonul de poezie şi jazz, Poeţi laureaţi ai Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, Iubirea e pe 14 februarie ş.a.
Bursieră ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti, la Tescani, în 2010. Bursieră CEC Artslink în America (Portland şi New York) în 2011. Site: http://andrarotaru.ro/
Razvan Ţupa s-a născut la Brăila în 1975. Primul său volum publicat în 2001, fetiş, a fost distins cu Premiul naţional pentru poezie Mihai Eminescu, la Botoşani, in ianuarie 2002. In 2003, fetiş – o carte românească a plăcerii a făcut obiectul unei a doua ediţii revăzute şi adăugite la Editura Vinea. In 2005 a publicat volumul corpuri româneşti la editura Cartea Romaneasca. Iar în 2011 a lansat poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti la Casa de Editură Max Blecher.
A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum pe care a condus-o ca redactor sef din 2005 pana in 2007. Din 2006 până în 2008 a fost redactor şef al revistei Cuvântul. Până acum a participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu, Buzau, Chisinau si în străinătate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Praga, Roma).
Pentru început, până la prima staţie, ne vor însoţi patru poeţi importanţi ai literaturii contemporane: Teodor Dună, Claudiu Komartin, Andra Rotaru, Răzvan Ţupa. Apoi, restul călătoriei se va desfășura în ritm de jazz cu Luiza Zan & Jimmy Cserkesz - orice piesă stă bine pe vocea și chitara celor doi artiști plini de muzică faină!
Vă așteptăm !
Evenimentul va fi prezentat de Iulia Militaru.
Teodor Dună (n.1981) - a absolvit cursurile Facultății de Litere din București. A publicat volumele trenul de treieșunu februarie, 2002 (Premiul Național Mihai Eminescu Opera Prima), catafazii, 2005 - ambele la ed. Vinea), de-a viul, 2010 - ed. Cartea Românească, Der Lärm des Fleisches (antologie bilingvă), 2012, Ed. Solitude, Germania. A colaborat, printre altele, cu revistele: România literară, Dilemateca, Vatra, Ziarul de duminică, Time Out, Wespennest, Manuskripte etc. În 2010 a beneficiat de o bursă de creație la Akademie Schloss Solitude.
Claudiu Komartin (n. 1983) a terminat liceul și s-a pus pe citit, pe scris și tradus. În Facultatea de Limbi Străine s-a simțit complet alienat, așa că a renunțat după mai puțin de doi ani. A publicat la nici 20 de ani volumul de poezie Păpușarul și alte insomnii (2003), urmat de Circul domestic (2005) și Un anotimp în Berceni (2009). Păpușarul și Un anotimp au fost reeditate, în 2007, respectiv 2010, nu fiindcă ar fi avut un succes enorm, ci fiindcă apăruseră inițial în tiraje derizorii. S-a iluzionat că poezia îi va salva viața. Chiar și când a devenit evident că mai mult complică lucrurile. A câștigat câteva premii care i-au luat mințile pentru un timp. A construit o revistă (Poesis internațional), un cenaclu cunoscut (Institutul Blecher) și o editură de literatură contemporană (Casa de editură Max Blecher), care l-au ținut, din 2010 încoace, pe linia de plutire. Visează să scrie un volum în care să termine odată cu poezia. Și știe că acest ultim enunț e cel mai ipocrit dintre toate.
Andra Rotaru (n. 5 ianuarie 1980). Volume publicate: Într-un pat sub cearşaful alb, Editura Vinea, 2005 (Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu-opera prima, 2006; Premiul Iustin Panţa, 2006; Premiul Naţional Tudor Arghezi, 2006; Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, 2006); En una cama bajo la sabana blanca, Bassarai Ediciones, Spania, 2008; Ţinuturile sudului, Editura Paralela 45, 2010; Lemur, Editura Cartea Românească, 2012 (PremiulTânărul Poet al anului 2012 în cadrul Galei Tinerilor Scriitori). Prezentă în numeroase antologii în ţară şi străinătate, dintre care: Scriitori pe Calea Regală, Literatură potenţială 01, Maratonul de poezie şi jazz, Poeţi laureaţi ai Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, Iubirea e pe 14 februarie ş.a.
Bursieră ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti, la Tescani, în 2010. Bursieră CEC Artslink în America (Portland şi New York) în 2011. Site: http://andrarotaru.ro/
Razvan Ţupa s-a născut la Brăila în 1975. Primul său volum publicat în 2001, fetiş, a fost distins cu Premiul naţional pentru poezie Mihai Eminescu, la Botoşani, in ianuarie 2002. In 2003, fetiş – o carte românească a plăcerii a făcut obiectul unei a doua ediţii revăzute şi adăugite la Editura Vinea. In 2005 a publicat volumul corpuri româneşti la editura Cartea Romaneasca. Iar în 2011 a lansat poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti la Casa de Editură Max Blecher.
A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum pe care a condus-o ca redactor sef din 2005 pana in 2007. Din 2006 până în 2008 a fost redactor şef al revistei Cuvântul. Până acum a participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu, Buzau, Chisinau si în străinătate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Praga, Roma).
Între 2005 si 2010 a organizat întâlnirile Poeticile
cotidianului, iar din septembrie 2010 a lansat Atelierelationale, un
proiect de încurajare a interacţiunii poetice pornind de la formularea
unor principii de poetică relaţională.www.poetic.ro
Stramosi pe alese
Lansare de carte
Filip-Lucian Iorga
Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti
7 februarie 2013
Poezie si proza
Salonul de literatura zero +
Muzeul Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul, Iasi
editia a IX-a, 31 ianuarie 2013
***Centrul Promovare Turistica Iasi
Mesaje cu flori
Gradina Botanica Anastasie Fatu
Expozitie de plante exotice
Iasi
3 - 24 februarie 2013
Inaugurarea are loc duminica, 3 februarie 2013, de la ora 11:00. Expozita va fi deschisa zilnic, intre orele 9:00 si 16:00, pana pe 24 februarie; biletul de intrare costa 5 lei.
Iesenii pot admira incepand cu aceasta duminica o noua expozitie de flori la Gradina Botanica cu specii de plante exotice, cultivate in Complexul de Sere.
"Acest eveniment ne ofera prilejul sa prezentam in Sera Expozitionala colectii de plante cu o valoare patrimoniala deosebita, ce se remarca prin bogatia de specii si soiuri, care provin din schimburi internationale cu gradini botanice de pe alte continente. Simbolurile pline de mister din Estul indepartat se regasesc in diversitatea cromatica si formele cultivate, dar si in elementele utilizate pentru realizarea aranjamentelor florale“, au specificat reprezentantii institutiei.
Publicul va fi incantat de azalee, camelii si plante dirijate in stil bonsai, elemente care amintesc de spatiul japonez. Nu vor lipsi exemplarele de crotoni, dracene, ferigi, begonii, marante, orhidee, citrice, cactusi, alte plante suculente.
Un abonament lunar costa 50 lei. Miercurea, serele sunt inchise !
INFO
Gradina Botanica Anastasie Fatu
Str. Dumbrava Rosie, 7-9
botanica.uaic.ro
***iasifun.ziaruldeiasi.ro
miercuri, 30 ianuarie 2013
Centrul Ceh
No Silence, Please
Ansamblul Einuea - live
Bucuresti
7 februarie 2013
Einuiea are experiență
atunci când vine vorba de muzica pentru filme mute, a mai interpretat
live Destiny, iar acum doi ani a acompaniat, în cadrul unui alt No
Silence, Please, filmul Waxworks, deci evenimentul de joia viitoare nu
poate fi decât unul de bună calitate.
Destiny (Der müde Tod) / Fritz Lang / Germany, 1921 / 98′
Atunci când un cuplu tânăr se oprește pentru a se odihni într-un sat
mic, bărbatul este răpit de către Moarte și este sechestrat în spatele
unui zid imens fără uși sau ferestre. Femeia găsește o intrare mistică
și este întâmpinată de către Moarte, care-i spune trei povești separate,
toate implicând circumstanțe similare cu cea în care se găsește ea. În
fiecare poveste, o femeie încearcă să-și salveze iubitul de soarta lui
tragică și nu reușește.
Einuiea
Einuiea este un
ansamblu neconvenţional, unic în felul său, care a luat naştere la
Bucureşti, în anul 2003, fiind alcătuit din muzicieni cu o bogată
experienţă artistică. Numele ansamblului provine din data formării
acestuia, 15 iunie, citită în sens invers, cu 1 = A şi 5 = E, respectând
ordinea literelor din alfabet.
Componenţa 2013:
Călin Torsan – fluiere tradiţionale, flaute drepte, clarinet, mandolină,
Silviu Fologea – chitară electroacustică,
Juan-Carlos Negretti – darbuka, bongos, cinele, percuţii.
Repertoriul Einuiea este format din muzică veche tradiţională de pe
teritoriul României, precum şi din compoziţii originale, scrise în
spiritul muzicii arhaice din Balcani. Formaţia foloseşte drept resurse
muzicale diferite culegeri şi manuscrise de epocă, integrând în stilul
său influenţe turceşti şi ebraice, dar inspirându-se în egală măsură din
folclorul autentic românesc, din muzica veche de curte (Dimitrie
Cantemir) sau orăşenească (Anton Pann), dar şi din muzica lumii. De
fapt, în sound-ul ansamblului se pot identifica multiple ecouri şi
esenţe sonore, care îmbină cu virtuozitate şi imaginaţie atmosfera
bizantină cu etosul popular din această parte a Europei, uneori sub
forma liberă a improvizaţiei. O experienţă muzicală, dar şi
existenţială, care a marcat membrii formaţiei o reprezintă cele trei
luni petrecute în Japonia, cu ocazia Expoziţiei Mondiale din 2005, care
s-a cristalizat într-un album cu evidente trăsături nipone. Un proiect
inedit al ansamblului îl constituie muzica originală interpretată live
la proiecţiile nocturne ale unor filme mute din expresionismul german,
impresionismul francez şi avangardismul american. Formaţia a realizat,
de asemenea, muzica originală pentru filme de scurt şi lung metraj,
documentare sau artistice. Discografia Einuiea cuprinde CD-urile: Muzică în stradă (2003), Colinde de Crăciun (2004), Povestiri
bizantine (2004) şi Noa (2008).
Eveniment organizat în colaborare cu Institutul Goethe.
Intrare liberă. Accesul se face numai in limita locurilor disponibile incepand cu 19:30.
America, America !
Cartofilie
Si cum de felul meu sunt altruist am sa va ofer si voua, cititorilor mei, aceste imagini. Si nu numai. In mai multe reprize, asa ca un serial. Va invit asadar, alaturi de mine, intr-o interesanta "aventura"; intr-un spatiu si-ntr-un timp altele decat cele in care ne petrecem zilele.
Ca ultima observatie: titulatura acestei "calatorii" este aleasa dupa filmul lui Elia Kazan (1963); merita sa-l vizionati (sau chiar, daca aveti ocazia, sa-l revedeti).
Excursie placuta !
Augusta, Maine. Resedinta Guvernatorului - fosta casa a lui G. Blaine. 1931
Charleston, Resedinta Guvernatorului. Virginia de Vest. 1940
Frankfort, Kentucky. Resedinta Guvernatorului. Necirculata. Anii '30-'40.
Omaha, Nebraska. Judecatoria Comitatului Douglas. Anii '30-'40. Necirculata.
Sapulpa, Oklahoma. Judecatoria Comitatului Creek. Necirculata. Anii '20-'30.
Springfield, Illinois. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Columbia, Carolina de Sud. Resedinta Guvernatorului. Necirculata. Inceput de secol.
Salt Lake City, Utah. Resedinta oficiala a Guvernatorului. Necirculata; anii '40. Cladirea (a carei constructie a fost terminata in anul 1900) a fost donata statului in 1937 de catre Doamna Jennie J. Kearns, vaduva fostului Senator Thomas Kearns.
Bakersfield, California. Judecatoria Comitatului Kern. Necirculata; anii '40-'50.
New Castle, Indiana. Judecatoria Comitatului Henry. 1954.
Bay City, Michigan. Judecatoria. Anii '40-'50. Necirculata.
Carlsbad, New Mexico. Judecatoria Comitatului Eddy. Anii '40-'50. Necirculata. Se pare ca este singura cladire de acest tip din Statele Unite construita in stilul Spanish Pueblo.
New Orleans, Louisiana. The Cabildo, vechea Judecatorie spaniola. 1942.
Augusta, Maine. Resedinta Guvernatorului. 1921.
Clarksburg, Virginia de Vest. Judecatoria Comitatului Harrison si cladirea Goff. Necirculata;
anii '40-'50.
Montgomery, Alabama. Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30. Necirculata.
Richmond, Virginia. Resedinta Guvernatorului (cladire ridicata in locul uneia de lemn si finalizata in 1813). Anii '40-'50; necirculata.
Raleigh, Carolina de Nord. Resedinta Guvernatorului (cladire ridicata in 1889). 1942.
Tallahassee, Florida. Resedinta Guvernatorului. 1911.
New Haven, Connecticut. Noua Judecatorie. Anii '20-'30. Necirculata.
Hopkinsville, Kentucky. Judecatoria. Anii '20-'30. Necirculata.
Oklahoma City, Oklahoma. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40; necirculata.
Somerset, Pennsylvania. Judecatoria Comitatului Somerset. Anii '40-'50; necirculata.
Tampa, Florida. Piata Judecatoriei, Hotelul Hilsboro. Anii '40-'50; necirculata.
Springfield, Illinois. Resedinta Guvernatorului. Anii '40-'50; necirculata.
Albany, New York. Resedinta Guvernatorului. Necirculata; la 1900 si-un pic...
Austin, Texas. Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30; necirculata.
Des Moines, Iowa. Resedinta Guvernatorului. 1956.
Columbus, Ohio. Resedinta Guvernatorului. 1943.
Montgomery, Alabama. Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30. Necirculata.
Minot, Dakota de Nord. Judecatoria Comitatului Ward. Anii '30-'40; necirculata.
Albany, New York. Capitolul. Anii '30-'40; necirculata.
Charles Town, Virginia de Vest. Judecatoria Comitatului Jefferson. Anii '20-'30; necirculata. In aceasta cladire a avut loc procesul in care John Brown a fost acuzat de tradare (1859).
Jefferson City, Missouri. Capitolul. Anii '30-'40; necirculata. Ridicarea cladirii (construita in stil renascentist) a costat 4 milioane dolari.
Indianapolis, Indiana. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40.
St. Paul, Minnesota. Capitolul. 1908. Ilustrata tiparita in...Frankfort/Main - Germania.
Marshalltown, Iowa. Judecatoria Comitatului. Anii '30-'40; necirculata.
Albany, New York. Sediul Guvernului. 1937.
Albany, New York. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40; necirculata.
Little Rock, Arkansas. Resedinta Guvernatorului. Anii '40-'50; necirculata.
Toledo, Ohio. Judecatoria. La 1900 si-un pic. Necirculata.
Harrisburg, Pennsylvania. Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30; necirculata.
Baton Rouge, Louisiana. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40; necirculata.
Raleigh, Carolina de Nord. Sediul Guvernului. Anii '30-'40; necirculata.
Olympia, Washington. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40; necirculata.
Albany, New York. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40; necirculata.
Hakensack, New Jersey. Judecatoria Comitatului Bergen. 1939.
Sacramento, California, Capitoliul. 1943.
Raleigh, Carolina de Nord, Resedinta Guvernatorului. Necirculata. Anii '30-'40.
Annapolis, Maryland, Cladirea Guvernului. 1947.
Sacramento, California, Capitoliul. Necirculata. Anii '20-'30.
Boise, Idaho, Capitoliul. 1936
Sacramento, California, Capitoliul dinspre nord-vest. Construit, in stil romano-corintian, gazduieste 146 de camere. La acea vreme (anii '30-'40) se considera ca o aceeasi cladire nu poate fi realizata cu mai putin de 5 milioane $. Necirculata.
Cheyenne, Wyoming, Cladirea Guvernului. 1945. Considerata una dintre cele mai frumoase cladiri din vestul tarii. Cupola este aurita.
Marietta, Georgia, Judecatoria Comitatului Cobb. Anii '40-'50. Necirculata.
Austin, Texas, Judecatoria Comitatului Travis. Anii '30-'40. Necirculata.
Tallahasee, Florida, Resedinta Guvernatorului. Construita in 1908, in stilul colonial din sud. Anii '30-'40. Necirculata.
Madison, Wisconsin, Resedinta Guvernatorului. 1914
Olympia, Washington, Capitolul. 1939.
Jefferson City, Missouri, Resedinta Guvernatorului. Cladit in 1872 (pe locul in care era situat sediul Guvernului, ars in 1837), in timpul administratiei Guvernatorului B. Gratz Brown. Stilul prezinta influente franceze si italiene. Necirculata. Anii '20-'30.
Des Moines, Iowa, Cladirea Guvernului. Anii '30-'30. Necirculata.
Capitoliul, Lincoln, Nebraska, vederedin vestibulul de nord. Necirculata. Anii '20-'30.
Charleston, West Virginia, Resedinta guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Cleveland, Ohio, Judecatoria Comitatului Cuyahoga. 1941. Cladire, in stilul Renasterii franceze, a fost inaugurata in 1912.
Baltimore, Maryland, Judecatoria si Monumentul Razboiului. Anii'30-'40. Necirculata.
Poplar Bluf, Missouri, Judecatoria Comitatului Butler Co. 1934
Jackson, Mississippi, Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Youngstown, Ohio, Judecatoria Comitatului Mahoning. 1949.
Dearborn, Michigan, John F. Kennedy Plazza. Cladire, cu 113 camere, destinata celor de peste 62 de ani; este al doilea bloc cu chirii reduse, subventionate de catre comunitate. Mijlocul anilor '60. Necirculata.
Santa Fe, New Mexico, Resedinta Guvernatorului. Cladita in 1909. Anii '30 - '40. Necirculata.
Santa Fe, New Mexico, Resedinta Guvernatorului. Anii '30 - '40. Necirculata.
Oklahoma City, Oklahoma, Resedinta Guvernatorului. 1947.
Statesville, Carolina de Nord, Judecatoria Comitatului Iredell. Anii '40-'50. Necirculata.
Albany, New York, Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30. Necirculata.
Columbia, Carolina de Sud, Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Montgomery, Alabama. Resedinta Guvernatorului. 1916.
Raleigh, Carolina de Nord, Resedinta Guvernatorului. Construita in 1889. Anii '30-'40. Necirculata.
Annapolis, Maryland, Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Annapolis, Maryland, Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30. Necirculata.
Oklahoma City, Oklahoma, Resedinta Guvernatorului. 1943.
Tallahassee, Florida. Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Saint Paul, Minnesota, Parcul Central si Capitoliul. Anii '30-'40. Necirculata.
Montgomery, Alabama, Cladirea Guvernului. 1936
Jackson, Mississippi, Resedinta Guvernatorului (construita in 1842). Anii '30-'40. Necirculata.
Springfield, Illinois, Judecatoria. Anii'30-'40. Necirculata.
La Fayette, Indiana, Judecatoria. 1946.
Peoria, Illinois, Judecatoria Comitatului Peoria. In spate, cladire Life Allience. 1948.
Austin, Texas, Resedinta Guvernatorului. Anii '30-'40. Necirculata.
Santa Fe, New Mexico, Resedinta Guvernatorului. Anii '20-'30. Necirculata.
Columbia, Carolina de Sud, Resedinta Guvernatorului. Anii: '30-'40. Necirculata.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)