marți, 25 februarie 2014

De vorba cu Lucian Valeriu




Biblioteca Judeteana A. D. Xenopol


Cartile care m-au format


Arad


26 februarie 2014



Biblioteca Judeţeană "A.D. Xenopol" Arad's photo.

  În centrul atenţiei la Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”  din Arad va fi miercuri jurnalistul Lucian Valeriu. 
  Acesta va vorbi, de la ora 13:00, în sala Concordia, despre cărţile care au avut o influenţă majoră asupra dezvoltării sale. 
  "Playlist” de lectură: Julio Cortázar, Şotron; Jorge Luis Borges, Cartea de nisip; Umberto Eco, Insula din ziua de ieri;  Günter Grass, Toba de tinichea; Sun Tzu, Arta războiului.
   "De la Cortázar am invăţat că totul e un joc de-a literatura, de la Borges că poveştile noastre sunt parte a unui infinit labirint, de la Roberto della Griva că iubita şi ţara iţi sunt acolo unde iţi este fericirea fizică… fie ea şi ieri… şi, de asemenea, că «de ce am mai scrie poveşti, dacă nu murim din cauza lor?». De la micul toboşar al neamţului care spărgea tot cu talentul său sonor am invăţat că, imediat dupa ce încetăm să fim copii, pierzându-ne inocenţa, ne ducem dracului, iar de la Sun Tzu că «arta razboiului constă în inducerea în eroare». 
   Dar nu despre asta voi vorbi… ci de ce ar putea să ne influenteze major: cărţi, jocuri, filme sau artişti, optimişti sau pesimişti, băuturi sau tatuaje, mici ocoluri, mari viraje”, notează Valeriu.

Fiinta




Arta plastica contemporana romaneasca


Marian Simon


Cercul Militar National, Bucuresti


3 - 16 martie 2014



***Costin Comba

Vorbindu-ne despre ingeri




Viorica Cramer: Cadoria


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


3 - 31 martie 2014




   Viorica Cramer ne vorbeste in luna martie, prin ingeri. Cei pazitori si cei ai creativitatii care i-au pus in mana dantela, matasea si acul cu care reuseste sa faca minuni. Figurine fel de fel, jucarii, posetute pentru copile cochete ori mirese dornice de alint, ingeri pentru clipele de rugaciune si casete in care poti pastra scrisorile de dragoste. Ori brosa care ti s-a lipit de inima la ultima imbratisare in care ai simtit bratele lui ca o platosa sub care mereu sti ca esti aparata si iubita.

Sfântul Ioan Hrisostom




Lansare de carte


Stylianos Papadopoulos


Librăria Bizantină, București


27 februarie 2014






Targ de Martisor




Institutul Geologic al Romaniei


Muzeul National de Geologie, Bucuresti


26 februarie - 9 martie 2014






   In perioada 26 februarie - 9 martie 2014, Institutul Geologic al Romaniei prin Muzeul National de Geologie sarbatoreste primavara prin organizarea unei noi editii a expozitiei cu vanzare de bijuterii, cristale, pietre pretioase, semipretioase.
   Special conceput pentru cei aflati in cautare de martisoane si cadouri originale, evenimentul se doreste a fi si un moment de relaxare si buna dispozitie printre cristale.
   Sponsorul evenimentul ii va provoca pe vizitatori, printr-un cadou inedit la un joc al mintii in care orice cuvant isi va gasi un loc al sau.
  In data de 8 martie doamnele si domnisoarele beneficiaza de intrare gratuita !
Program de vizitare : 10.00-17.30.
Pretul unui bilet este de 8 lei, 4 lei redus.
Informații suplimentare 
se pot obține la numărul de telefon 021/212.89.52. 
sau pe http://www.geology.ro/

Despre cultura traditionala imateriala




Lansare de carte


Vasile V. Filip, Menut Maximinian


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca


28 februarie 2014



Identitate si cultura




Muzeul Judetean Mures


Trei teme, unsprezece proiecte


Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Targu Mures


4 martie 2014





   Muzeul Judeţean Mureş vă invită la vernisajul expoziţiei Identitate și cultură. Trei teme, unsprezece proiecte. Idei referitoare la moștenirea limes-ului roman care va avea loc în data de 4 martie 2014, marți, ora 17:00, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Târgu Mureș (Piața Trandafirilor nr. 11)

Arta la feminin




Arta plastica contemporana romaneasca


4 Art


InSpyer Bistro, Bucuresti


3 - 22 martie 2014






Displaying afis_Arta la feminin_site.JPG


Expoziție de artă contemporană pictură, artă digitală, fotografie și sculptură.

 Artisti expozanti: grupul 4 ART

Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu 

si invitații lor artiștii 

Adriana Pelin, Laura Lucia Mihalca și Mădălina Corina Diaconu.

 Expoziția este deschisă publicului în perioada 3 martie – 22 martie 2014.

  4 ART- Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu & artiștii invitați Adriana Pelin, Laura Lucia Mihalca și Mădălina Corina Diaconu au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției Arta la feminin ce va avea loc miercuri 5 martie, orele 18 :00 la InSpayer Bistro, Str. Batistei nr. 24 A, vis-a-vis de Înalta Curte de Casație și Justiție.


   Arta la feminin… o expoziție despre emoții și căutări, metamorfoze, sentimente, imaginație, mister, povești și amintiri … despre transformările vieții noastrea… ca un film ... văzute deopotrivă prin urmele și texturile lăsate de pensulele pictorilor îmbibate de culori  calde, prin obiectivul sticlos și surprinzător al fotografului, prin universul imaginar visat digital sau prin modelarea materialelor cu memorie sub mâinile ce vibrează ale sculptorului …

Omagiu femeii




Arta plastica contemporana romaneasca



Codrin Mircea


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


3 - 31 martie 2014





   Pictura lui Codrin este, asa cum spunea si criticul de arta V. Ciuca, “o arta psihologic profunda. tipul sau de comunicare este deloc al unei menajante directitati. Aceasta optiune nu urmareste declansarea spontana a unor fulgurante reverii, ci doar sa determine receptorului interogatii de azi, de ieri , de totdeauna. Artistul este un lucid care nu se menajeaza de dragul de a aduce aplauze complezente , ci vorbeste despre universul controversabil al fiintei care se cauta continuu si nu se regaseste niciodata."

Targ de dulciuri




Sweet Fest


Bucuresti


7 - 9 martie 2014




Salonul literar Axis Libri




Biblioteca Județeană V. A. Urechia


Lansare de carte


Galați


27 februarie 2014






  Biblioteca Judeţeană V. A. Urechia Galaţi vă invită joi, 27 februarie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar Axis Libri, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură Mihai Eminescu, la sediul central. 
  Evenimentul va cuprinde lansarea lucrărilor: O hermeneutică a categoriei de repetiție cu specifică referire la Søren Kierkegaard – cercetare științifică realizată de Cătălina-Elena Dobre; Cioran despre neantul valah ca identitate românească și Spiritul gălățean pe treptele afirmării de sine – studii realizate de Ionel Necula.
   În deschidere, Evelina Vicleanu - elevă la Liceul de Artă Dimitrie Cuclin - va susţine un recital artistic. Moderator va fi profesorul Theodor Parapiru.

Deportarile din Basarabia




Lansare de carte


Viorica Olaru Cemirtan


Biblioteca Nationala a Republicii Moldova, Chisinau


25 februarie 2014




   Pe 25 februarie, ora 16.00, în sala de conferinţe a BNRM va avea loc lansarea cărţii Deportările din Basarabia 1940-1941, 1944-1956 , semnată de dr. Viorica Olaru Cemîrtan. Editura Pontos.
Moderator : dr. Sergiu Musteaţă
***Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala