Painea intre Traditie si Arta
Muzeul Satului Banatean, Timisoara
prima editie, 18 - 19 octombrie 2014
Cine-i curios să vadă cum se coace pâinea tradiţionala la
cuptor?
Mâine vă aşteptăm la demonstraţia ce are loc în cadrul
Zilelor Bucatelor Tradiţionale! Muzeul Satului Bănăţean Timişoara vă invită la
prima ediţie a Zilelor Bucatelor Tradiţionale, sâmbătă şi duminică
18-19 octombrie, între orele 10,00 şi 20,00.
Anul acesta vedetele vor fi micii, dar şi multe alte produse
tradiţionale vor fi pregătite pentru vizitatori. Nu trebuie ratată demonstraţia
de preparat pâinea tradiţională la cuptor, ca pe vremuri, realizată de copiii
îndrumaţi de Melania Călăraşanu.
Din programul artistic nu vor lipsi muzica populară, uşoară
şi cea de fanfară.
Sâmbătă 18 octombrie, de la ora 12,00:
Orchestra Pro Amiciţia – cu muzica de fanfară, romanţe,
muzică de petrecere;
Ansamblul folcloric şi de dansuri din Belinţ şi, spre
seară,
Ansamblul Vatra Banatului şi echipa de dansuri conduse
de virtuozul
instrumentist Florin Pascu.
Duminică 19 octombrie, de la ora 13,00:
Ansamblul folcloric al Şcolii de Artă şi soliştii Carmen
Popovici Dumbravă,
Carmen Biruescu, Desanca Lalici, Codruţa Măgurean
şi clasele
de canto muzică uşoară, teatru şi dans popular.