sâmbătă, 18 mai 2013

Rogvaiv



Arta plastica contemporana romaneasca


Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Bistrita


21 mai 2013






   Marţi, 21 mai 2013 ora 19.00, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Muzeul Ţării Oaşului şi Asociaţia artistică ART Bunavestire organizează expoziţia de artă contemporană ROGVAIV unde expun un grup de artişti sub patronajul Uniunii Artiştilor Plastici din România. 
   Artiştii care expun în această expoziţie sunt: Susana Ardelean, Mihai Chiuaru, Florin Ciubotaru, Marian Coman, Csaba Attila Győry, Nicolae Fleissig, Bogdan Hojbotă, Ion D. Ion, Greti Miszovits, Mihai Perca, Dorel Petrehuş, Andrei Pirogov, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop-Vereta, Sorin Purcaru, Mircea Vaida, Dany Madlen Zărnescu, Gheorghe Zărnescu.

   Universul expoziţiei ROGVAIV oferă un continuum divizat prin personalităţile distincte ale artiştilor care contribuie la comunicatul vizual, dar şi o diversă raportare la fenomenul cultural în profunzime. Omul se împlineşte prin artă şi probabil, din această cauză, istoria omenirii a lăsat urme în special prin artele vizuale. Fără cuvinte rostite, fără fraze alambicate, artele plastice se fac înţelese fără traducere pentru orice fiinţă umană. Facem aceste precizări ca să subliniem, caracterul relativ al cuvântului, în relaţia lui cu opera de artă şi să declarăm deschis dialogul artistic cu toate simultaneităţile sale.

   Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 21 mai 2013, ora 19.00, la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, str. General Grigore Bălan nr. 19, prezentată de Vasile Duda - istoric de artă şi curator: Maxim Dumitraş - artist vizual.

Festivalul de Muzica Baroca: La Stravaganza


Cluj - Napoca


editia a III-a, 21 - 28 mai 2013







   Ajuns la a treia ediţie, Festivalul de Muzică Barocă La Stravaganza îşi continuă scopul pe care şi l-au propus încă de la început cei doi directori artistici ai lui, conf. univ. dr. Maria Abrudan şi conf. univ. dr. Erich Türk: promovarea interpretării muzicii baroce, pe baza tratatelor scrise în epocă şi prin folosirea unor instrumente istorice sau cópii ale acestora.
   Efortul de restaurare a acestei muzici, de întoarcere la instrumentele şi sistemele intonaţionale originare, precum şi preocuparea pentru readucerea în viaţa de concert a unui foarte mare număr de compozitori, ale căror lucrări au rămas inedite până azi este deja un efort constant al mai multor muzicieni români. În spiritul acestor eforturi dorim să permanentizăm Festivalului de Muzică Barocă La Stravaganza.
   Primele ediţii (2009 şi 2011) s-au bucurat de un adevărat succes pe toate planurile, atât în ceea ce priveşte audienţa la concerte, cât şi în ceea ce priveşte nivelul concursului, al simpozionului muzicologic şi al cursurilor de măiestrie. Toate acestea justifică pe deplin reeditarea bianuală a festivalului.
   Anul acesta festivalul se va desfăşura pe parcursul a opt zile şi va cuprinde interesante concerte de muzică veche (între care şi unul de muzică veche transilvană), două masterclass-uri (orgă şi vioară barocă), precum şi simpozionul Arta interpretativă şi instrumentele din Baroc. Aflat la cea de-a treia ediţie, concursul de muzică de cameră, unicul de acest gen în Europa de Sud-est, ocupă un loc important, fiind unul dintre cele mai eficiente mijloace de promovare a stilisticii interpretative baroce în rândul tinerilor muzicieni.
   Atelierul liric de anul acesta constituie o prezenţă nouă în cadrul manifestărilor Festivalului. Anul acesta vom prezenta Cantata BWV 211 (Schweigt stille plaudert nicht) de J. S. Bach, cunoscută şi sub numele de Cantata cafelei. În viitor intenţionăm ca în cadrul acestui atelier să prezentăm şi alte lucrări scrise pentru ansambluri mici instrumentale şi solişti vocali. Ne dorim ca acest atelier să devină o prezenţă permanentă în cadrul festivalului.
   Invitatul de onoare al festivalului este renumitul organist german Martin Schmeding, profesor la Universitatea de Muzică din Freiburg (Germania). El va conduce un masterclass între 21-24 mai, va susţine un concert extraordinar în 23 mai şi va prezida juriul concursului de muzică de cameră.
   Organizatori: Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj, Ansamblul Baroc Transylvania. 
   Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca. 
   Parteneri: Parohia Romano-Catolică Sf. Mihail, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Cafeneaua Piano Cazola, Asociaţia Culturală Notes & Ties.

Programul Festivalului de Muzică Barocă La Stravaganza

Concurs internaţional de muzică barocă

25.05 ora 9:00, Studioul de orgă al AMGD – etapa 1
26.05 ora 9:00 Sala studio, AMGD – etapa 2
ora 19:00, Gala laureaţilor, Sala studio, AMGD

Concerte

23.05, ora 19:00, Biserica Romano Catolică Sf. Mihail - Martin Schmeding (Germania) – orgă
24.05, ora 19:00, Biserica Piaristă (str. Universităţii) - Program de muzica barocă transilvană -Ursula Philippi (Cluj), Melinda Béres (Cluj), Melinda Sámson (Sibiu)
25.05, ora 19:00, Biserica piaristă (str. Universităţii) - Ansamblul Fluentem (Germania) - Vit Nermut- vioară, Zsófia Csákány- clavecin
26.05, ora 19:00, Sala studio AMGD - Concertul de gală al laureaţilor concursului
27.05, ora 19:00, Biserica piaristă (str. Universitatii) - Melinda Béres – vioară, Tiberiu Resteşan- vioară, Erich Türk- clavecin, Ilse L. Herbert- violoncel

Cursuri de măiestrie

21 – 24.05, Studioul de orgă al AMGD - Martin Schmeding (Germania)- orgă
23 – 24.05 - Filip Marius (Germania)- vioară barocă

Simpozion Arta interpretativa si instrumentele din Baroc

28.05, ora 10:00, Studioul de orgă al AMGD

Atelier liric baroc

28.05, ora 19:00, Cafeneaua Piano Cazola (Str. Virgil Fulicea nr. 3) - 
conducerea muzicală: Maria Abrudan, regia: Anca Mihuţ.

***webcultura.ro 

Festivalul de teatru: EuroArt Iasi


Iasi


editia a VII-a, 20 - 26 mai 2013








  In perioada 20 - 26 mai 2013 se desfasoara a saptea editie a EuroArt Iasi, festival de teatru profesionist, organizatorii acestui eveniment fiind Asociatia EUROARTIASI si Asociatia ARTES in parteneriat cu Fundatia Culturala TIMPUL. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, Casei de Cultura Mihai Ursachi Iasi si Casa de Cultura a Studentilor Iasi.

Biletele se pot achizitiona astfel:
Casa de Cultura a Stundetilor: Luni - Sambata (inclusiv 17 mai), orele 10:00 - 18:00
Teatrul National VASILE ALECSANDRI Iasi - Sala Teatru la Cub: biletele se pot achizitona si asa cum este descris pe site-ul www.teatrulnationaliasi.ro/pagini/bilete
Ateneu Tatarasi: Luni - Vineri, orele 13:00 - 16:00 si cu o ora inainte de inceperea spectacolului - www.ateneutatarasi.ro/contact
Luni, Miercuri si Sambata sunt programate evenimente conexe. 

Programul complet il puteti afla accesand: 
http://www.culturainiasi.ro/news/1/3810/EuroArt+Iași+2013+-+Program.html

Initiative de toata lauda


Eveniment caritabil: Balul Trandafirului


Gala femeilor de succes


Galati


25 mai 2013






afis Zonta Gala

   Femeile din Galati, de toate varstele si categoriile sociale, se vor intalni sa povesteasca despre  destinele si performantele lor in cadrul evenimentului Gala Femeilor de Succes ce va avea doua parti:
-          Dezbaterea  Rolul Femeii in societatea de azi si
-          Balul Trandafirului, editia a II-a, 2013

Acest eveniment are scop caritabil:

  Se continua  Campania inceputa in  anul 2012  de colectare fonduri in vederea achizitionarii unui sonoelastograf pentru orasul Galati .
  Asa cum se stie, sonoelastografia este una dintre cele mai moderne metode de explorare neinvaziva a sanului; cu ajutorul acestui tip de ecografie performanta, medicii specialisti evalueaza elasticitatea tesutului mamar si pot depista cancerul in stadiu incipient cu o acuratete de 90 %; pentru ca nu prezinta riscul iradierii, sonoelastografia poate fi repetata la 3-4 luni .

 Licitatie pentru cei de langa noi

   In timpul evenimentului, se va organiza si o licitatie cu scop caritabil. Se vor licita:
-o minge de fotbal Dunarea
-un tricou cu toate semnaturile fotbalistilor de la Dunarea
- un volum cu autograf semnat Angela Baciu
Scurta prezentare Zonta Club Galati – organizatori principali –

   Zonta Club Galati, al treilea club din Romania, a fost infiintat in anul 2011, este afiliat la Zonta International si are misiunea de a promova statutul femeii prin imbunatatirea legislatiei, educatiei si sanatatii prin servicii de advocacy, respectand principiul egalitatii de sanse.
   Zonta Club Galati face parte din Districtul 30, Aria 05, alaturi de cluburi din Italia, Franta, Elvetia, Monaco, Germania, Macedonia si Bulgaria.

Va asteptam cu mare drag sa fiti alaturi de noi la acest eveniment !
***Oricat vi s-ar parea de ciudat, informatia mi-a parvenit prin intermediul 
news4diaspora.com

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Lumea prin ochii tinerilor artisti


City Park Mall, Constanta


24 - 26 mai 2013






*** Oana Laura Coiciu

Initiative de toata lauda


Picnic de factura nobila


Parcul Herastrau, Bucuresti


18 mai 2013








Vă invităm să luați parte la un picnic caritabil. De ce caritabil ? Pentru că vrem să ajutăm la construcția Casei Mihail, un centru pilot de incluziune socială pentru persoane cu dizabilități, proiect al organizației Habitat for Humanity România, care mai are nevoie de finanțare pentru a putea deveni realitate. Mai multe detalii despre proiect, aici - http://www.habitat.ro/detalii/casa_mihail/proiect-60.html?projecttabs=0

Așa că ne-am luat rolul de fundraiserițe în serios și am decis să organizăm o ieșire urbană, la iarbă verde, asezonată cu multă voie bună. Oricine este binevenit, iar distracția este asigurată.

Noi vă așteptăm cu board games, yoga și frisbee, cu cupcakes și prăjituri de la bunica, dar și limonadă răcoroasă și alte câteva surprize delicioase. Dacă nu aveți chef de prea multă agitație, ne-am pregătit și cu pături colorate și cărți care te îmbie la o lectură leneșă de weekend.

Participarea la picnic presupune o donație minimă de 10 Ron, care include accesul la picnic și la activitățile organizate în cadrul acestuia. Dacă sunteți mai darnici de atât, noi nu ne supărăm, ci din contră o să ne fericiți mult mult. :) Totodată, vom bucura audiența feminină cu un mic park sale, de unde veți putea cumpăra diverse hăinuțe, pe care le-am scos la bătaie din garderoba proprie sau a unor prieteni foarte inimoși.

Toate fondurile strânse vor merge către Habitat for Humanity România, pentru 
proiectul Casa Mihail.

Program 

16:00
- Board Games - Se va forma câte o echipă pentru fiecare joc și se juca pe toată perioada evenimentului.
- Curs introductiv de Ultimate Frisbee sau Arta aruncării cu farfuria zburătoare :) ținut de jucători din echipa de Frisbee București.

16:30 - 17:00
Concert Barbarossa Samba Group

17:00
Curs de Yoga, ținut de Dana Marin. Numărul maxim de participanți este de 20. Înscrierile pentru acest curs se fac la fața locului, în ordinea solicitărilor. Recomandarea Danei este să veniți îmbrăcați lejer și să vă înfruptați cu moderație din bucătăria picnicului.

17:30
Și pentru că vrem să și râdem cu poftă, am pregătit pentru voi 2 competiții cu iz vestic: Sack Race sau cursa de sărit cu punga și alergarea cu oul. Pentru ambele vă puteți înscrie la fața locului.

18:00
Recital Maria Răducanu

În concluzie, dacă vreți să faceți o faptă bună și să vă bucurați de soare și natură, vă așteptăm cu mare drag sâmbătă, pe 18 mai, în Herăstrău, la Roaba de Cultura, începând cu ora 16:00.

La Belle France (II)


Retete culinare


Colectii si Colectionari


Cartofilie






Litoral Mediterraneen...La Bouillabaisse. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...Soupions au Pistou. Necirculata.


Litoral Mediterraneen..Rouille de Poulpes. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...Brazucade de Moules de l'Etang de Thau. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...Dorade a la Provencale. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...La Bourride. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...Sardines en Marinade. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...Gigot de Lotte de Palavas. Necirculata.


Litoral Mediterraneen...L'Eau-Sel. Necirculata.


Les Brochettes Moules. Tot de la Mediterana...


Choucroute Alsacienne. Necirculata.


La Kugelhopf. Necirculata.


Galette de Ble Noir. Les bonnes recettes de Bretagne. Necirculata.



La Tielle de Sete. Necirculata.

***Multumiri pentru Marlen care mi-a permis sa ii "sustrag" piese din colectia de ilustrate. Din cate am inteles, permisiunea mi-a fost acordata pentru intreaga cutie (de pantofi) asa ca va voi  impartasi si alte frumuseti ale Frantei.
Aceasta tematica culinara mi-a fost sugerata de Mihaela Cristina Sandu, Adina Popescu si Mircea Ostoia, toti membrii ai aceluiasi grup: Postcrossing Romania.
Prezentul album ramane la "dospit" si poate creste, cine stie, daca mai intru in posesia si altor astfel de exemplare.

Arta plastica contemporana romaneasca


Alina Manole, Razvan Stanciu


Expozitia: Dualitate


Cafe Legere, Bucuresti


18 mai - 18 iunie 2013










   Cafeneaua Légère și 4ART au plăcerea să vă invite, în perioada 18 mai - 18 iunie 2013, la un itinerariu în lumea picturii.
    Expoziția, intitulată sugestiv Dualitate, ne aduce în prim plan două personalități diferite: pe Alina Manole și pe Răzvan Stanciu. 
   Cu o bogată experiență în plastica românească a ultimului deceniu, cei doi artiști vizuali ne dezvăluie stilurile proprii de abordare. De la tușele gestuale ale Alinei, la modalitățile de exprimare ale lui Răzvan Stanciu, compozițiile pun în lumina simezelor universul pictural aflat în armonie și echilibru.
   Culoarea, forma și nu în ultimul rând linia, sunt puse în slujba unui exercițiu plastic dozat cu precizia și acuratețea creatorului, bun cunoscător al limbajului artistico-plastic.
   Adresa Légère: Piaţa Rosetti, nr. 5, sector 2, București.

Noaptea Muzeelor


Judetul Prahova


18 mai 2013






Muzee, mai mari sau mai mici, care si-au pus straie de sarbatoare si au pregatit actiuni atractive in cadrul unui eveniment special si benefic pentru noi toti. Cinste lor !
***Muzeul Memorial Nichita Stanescu.