luni, 2 martie 2015

Pe simezele Capitalei




Arta plastică contemporană românească


Galeria de Artă Calea Victoriei 33, București


6 - 20 martie 2015




    Galeria de Artă Calea Victoriei 33 vă propune, in perioada 6 – 20 martie 2015, o expoziţie colectivă a artiştilor plastici Florin Bârză, Vitalie Butescu, Doru Deliu, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Laurenţiu Midvichi, Mihai Potcoavă şi George Savu.
Vernisajul va avea loc vineri, 6 martie 2015, ora 18.00.
    Evenimentul este organizat de Asociaţia Butescu Art Studio în parteneriat cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase.
***artportfolio.ro

Astazi e ziua ta!




Centrul Cultural Sighetu Marmatiei


7 martie 2015



Revista de Antropologie Urbana




Lansare de carte


Grand Hotel Continental, Bucuresti


10 martie 2015


 Revista de Antropologie Urbană a ajuns la numărul 4.
    “Apărută din nevoia unor sinteze asupra coordonatelor spaţiului urban românesc, dintr-o viziune nu doar descriptivă ci deopotrivă prescriptivă, în scopul evidenţierii paralelismelor culturale cu Europa, a rezervelor de dezvoltare urbană, a deficienţelor ce se cuvin cunoscute şi studiate în vederea depăşirii lor. Proiectul editorial îşi doreşte să ofere soluţii de regenerare economică şi socială (urbană), precum şi de remodelare morală (individuală şi colectivă)”
Adrian Majuru

Dosarul tematic al ultimului număr este compus din:
Editorial “Marginalizarea urbană” – Adrian Majuru
“Marginalul: un destin antropolgic urban” – Octavian Buda
“O privire antropolgica asupra bătrâneţii” – Ioan Oprescu
“Periferica: Marginalii la o antropogie a spaţiilor marginale” – Corina Popescu
“Costul ridicat al Segregării pentru România” – Viorel Mionel
“Prostituţia în Constanţa veche” – Constantin Cheramidoglu
“Prostituţia în Bucureştiul interbelic o problemă medicală şi socială” –
 Cristina Mărculeţ-Petrescu
“Bona: Un membru spectral al familiei. 
Profesionalizarea muncii domestic în spaţial urban” – Alexandra Neagu
“Societatea furnicilor versus societatea umană. 
Sisteme de dezvoltare a spaţiilor comunitare” – Carmen Angela Bărbat
“Mărturisiri despre relaţia medic-pacient:
 valori individuale şi valori sociale” – George Cristian Curcă

Lansarea numărului 4 al Revistei de Antropologie Urbană 
are loc marţi, 10 martie, ora 18:00,
 la Grand Hotel Continental, Sala Nicolae Tonitza, etaj 4.

Despre literatură și televiziune




Daniela Zeca-Buzura


Iași


3 martie 2015




    Marți, 3 martie, la ora 14.00, în Sala Senatului, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Daniela Zeca-Buzura, una dintre cele mai apreciate scriitoare române contemporane, va dezbate, împreună cu studenții Facultății de Litere (Românistică, Jurnalism, Limbi Străine), pe tema Talk show-ul – dispozitiv simbol și strategic al neoteleviziunii, pornind de la cel mai recent volum al său de media, La taclale cu idolii, publicat la Editura Polirom, şi în ediție digitală.
    Participă, alături de autoare: Daniel Condurache, Doris Mironescu și membrii Asociației Studenților Jurnaliști din Iași.
    Dezbaterea va fi moderată de Adrian Șerban și va fi urmată de o proiecție de film.
    În aceeași zi, începînd cu ora 18.00, la Librarium Palas (Palas Mall, nivel 0), Daniela Zeca-Buzura va intra în dialog cu cititorii ieșeni, pe tema Literatură şi televiziune, pornind de la celebra trilogie orientală semnată de autoare: Istoria romanţată a unui safari, Demonii vîntului, Omar cel orb, toate trei apărute la Polirom, și în format digital, și aflate pe lista de betselleruri ale editurii.
   Invitați, alături de autoare: Nicoleta Munteanu, Daniel Condurache, redactorii Alecart, membrii Asociației Studenților Jurnaliști la Iași
Evenimente sustinute de Muzeul Literaturii Romane Iasi si Librarium Palas.
   Avatar al dezbaterii, talk-show-ul este un gen în plină glorie în televiziunea actuală. Prin acest studiu (La taclale cu idolii), Daniela Zeca-Buzura propune "o elucidare din mers”, din interiorul dinamicii fenomenului de televiziune, a principiilor de funcţionare a talk-show-ului – un gen preponderent în controversatul context al audiovizualului contemporan, dominat de crime neelucidate, mici drame conjugale şi abateri de la normă. La baza interpretării evoluţiei şi a influenţelor socioculturale ale emisiunilor de tip talk-show stau atît experienţa autoarei în moderarea şi producerea acestui format de televiziune, cît şi analiza mai multor producţii difuzate în România, sub acest generic, în perioada ianuarie 2001 – iunie 2014.
   Deşi se petrece pe controversatul şi fascinantul tărîm al Africii de Nord, Istoria romanţată a unui safari este o parabolă a vînătorii într-o lume globală, a competiţiei: o tînără europeană şi un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător şi compun o intensă, dar scurtă poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori şi miresme al unei lumi străvechi în transformare.
    Cititorii îndrăgostiţi de rebela şi pasionala Darrielle din Istoria romanţată a unui safari vor găsi în Demonii vîntului o nouă poveste de iubire, iar cei care nu au cunoscut încă "vocea hipnotică de sirenă” din proza Danielei Zeca sînt puşi în faţa unei istorii noi despre pasiune, aur şi putere.
   Omar cel orb este o carte palpitantă despre paradis şi infern, iubire, credinţă şi moarte, prin care Daniela Zeca anulează un mit: acela care ne convingea că un autor scrie cel mai bine despre lucrurile, evenimentele sau oamenii care îi aparţin în mod nativ. Acest ultim roman al trilogiei orientale afirmă răspicat că, în mileniul al treilea, subiectele, dar şi problemele lumii globale sînt ale tuturor şi nu le putem rezolva decît împărtăşindu-le.
   Daniela Zeca-Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi universităţi. La sfîrşitul anului 2006 a primit distincţia „Personalitatea europeană a anului pentru România” – secţiunea televiziune, acordată de Fundaţia Eurolink şi Comisia Europeană. Din martie 2003 a fost redactor-şef al redacţiei Literatură Arte, iar în perioada 2004-2012, directorul canalului de televiziune TVR Cultural. A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Românesc, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critică literară, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009; Premiul pentru eseu al Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor de Televiziune din România), Istoria romanţată a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vîntului (roman, Polirom, 2010, 2013), Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie, Litera, 2011) şi Omar cel orb (roman, Polirom, 2012; Premiul Cea mai îndrăgită carte a anului). În prezent este membră a Uniunii Scriitorilor din România, producător şi moderator al mai multor emisiuni de pe canalul TVR2 al serviciului public de televiziune.

Semiotică și comunicare poetică postmodernă




Lansare de carte


Paul Gorban


Biblioteca Universității Apollonia, Iași


4 martie 2015





***Zona Literara

Pe simezele sighișorene




Arta plastică contemporană românească


Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor, Sighișoara


5 - 17 martie 2015




Expun:

Agoston Zsolt, Niculae Ardelean, Dorel Cozma, Dorian Feier, 
Marcela Florea, Levi Fodor, Olimpia Leah, Iulia Munteanu, Andreea Niţu, 
Sorina Parchirie, Petru Purcariu, Szatmari Szandor, Tihamer Katona,
 Daniel Romeo Todea, Tordai Zoltan, Vass Mária-Magdolna,
 Lucian Vălean, Floarea Vultur

Vernisaj: 5 martie, ora 17:00.

***Asociati Artistilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighisoara

Seri de Priveghere




Războiul patimilor


Virgiliu Gheorghe


Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, București


4 martie 2015




***Ortodoxia Tinerilor

Dezbateri Culturale Sibiene




Violenta in numele religiei?


Biblioteca Judeteana ASTRA, Sibiu


10 martie 2015 





    Centrul de Cercetare Ecumenică al Universității  Lucian Blaga din Sibiu organizează în acest an seria de manifestări Dezbateri Culturale Sibiene. 
    Primul eveniment din această serie, cu titlul Violență în numele religiei? O dezbatere interdisciplinară, va avea loc în data de 10 martie 2015, ora 18:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, etaj V, având ca și invitați personalități de marcă din domeniul teologiei și științelor politice. La această conferință vor fi prezenți doi referenți - Prof. Dr. Jürgen Moltmann, cercetător și profesor-emerit al Universității din Tübingen, un nume de rezonanță la nivel internațional în cercetarea teologică și domnul Prof. Dr. Radu Carp, profesor de științe politice în cadrul Universității din București și doi coreferenți - Prof. Dr. Dorin Oancea (domeniul teologie) și Conf. Dr. Eugen Străuțiu (domeniul științe politice), profesori în cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.


Va asteptam cu drag!

***via Lilik Oprescu

Castelul Peles. Etapa de constructie. Arhitecti. Decoratori




Conferinta stiintifica


Dr. Ruxanda Beldiman


Castelul Peles, Sinaia



11 martie 2015





Program: 10:00 - 12:00.
Unde: Sala Mare de Concerte
Organizatori: Ministerul Culturii, Castelul Peles
Intrare libera.


    Ruxanda Beldiman, cercetător ştiinţific la Institutul de Istoria Artei G. Oprescu, este membru al Sectorului Arte vizuale şi arhitectură - perioada modernă din aprilie 2004. Anterior a lucrat la Muzeul Naţional Peleş. Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, 1996, a obţinut în anul 2009 la aceeaşi instituţie titlul de doctor în arte vizuale, cu teza Castelul Peleş. Expresie a fenomenului istorist de influenţă germană (conducător ştiinţific prof. dr. Corina Popa). Este editor pentru România al RIHA Journal, revista Asociaţiei Internaţionale a Institutelor de Istoria Artei.

***Macrina Oproiu



Ce mai faci, scriitorule?




Libraria Carturesti, Bucuresti


Vlad Zografi


4 martie 2015





   Când apasă butonul play, Vlad Zografi ascultă: Bach Misa în si minor, Bach Sonatele şi partitele pentru vioară solo, Beethoven Sonatele pentru pian opus 110 şi 111, Bruckner Simfoniile a VII-a şi a VIII-a, Bartók Cvartetele de coarde. Pentru orice alte curiozități legate de persoana sa, vă așteptăm miercuri, 4 martie, la Café Verona, la Ce mai faci, scriitorule?

Serile Facultatii de Litere




Lansare de carte


Sabina Comsa, Ioan Serbu


Libraria Okian, Brasov


4 martie 2015




***Okianoteca Brasov

    Vor fi prezentate doua volume de debut in poezie, aparute la Editura Tracus Arte, cistigatoare ale primei editii ale Concursului de debut Alexandru Musina: Sabina Comsa, Toti ceilalti apropiati - premiul Alexandru Musina si Ioan Serbu, Lego - premiul Budila Express.

Targul de carte Librex




Primavara cartilor


Palas Mall, Iasi


editia a XXIII-a, 11 - 15 martie 2015




***Alina Hucai

George Enescu in constelatia marilor interpreti




Biblioteca Judeteana Nicolae Milescu Spatarul


Centrul de Afaceri, Vaslui


6 martie 2015



Viata duhovniceasca in temnitele comuniste




Serile Fericiti cei Prigoniti


Biserica Sf. Chiril si Metodiu, Bucuresti


7 martie 2015





    Dragilor, vă așteptăm sâmbătă seară, 7 martie 2015, ora 18.00, în campusul Agronomie din București, la Biserica Sfântul Chiril și Metodiu, pentru o conferință cu tema: Viața duhovnicească în temnițele comuniste. Invitat special îl vom avea pe părintele Nicolae Bordașiu de la Biserica Sfântul Silvestru din București, fost deținut politic, care a stat 9 ani în temințele comuniste.
***Ortodoxia Tinerilor

Istoria afrodisiacelor




Muzeul de Istorie a Transilvaniei


Colectia de Istorie a Farmaciei, Cluj - Napoca


28 februarie - 28 mai 2015




De ziua femeii




Diaspora romana


Societatea Culturala Balkania Contemporana


Yildiz Ibram


Atena, Grecia


8 martie 2015




Comunismul, între memorie și amnezie




Muzeul de Istorie Paul Păltănea


Universitatea Dunărea de Jos, Galați


5 martie 2015





   Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, vă invită joi, 5 martie 2015, ora 17.00, la conferinţa cu tema COMUNISMUL, ÎNTRE MEMORIE ŞI AMNEZIE susţinută de Radu Preda.
Conferință va fi urmată de lansarea volumelor 25, 26 și 27 din seria Theologia Socialis:
•ThS 25: George Enache, Conștiința creștină în modernitate. Chipuri și fapte, Editura Muzeului de Istorie Galați, Editura Eikon, 2014;
•ThS 26: Vartolomeu Stănescu, Puterile sociale ale creștinismului. Opere alese, ediție îngrijită, studii introductive, note și indice de George Enache și Cătălin Raiu, Editura Muzeului de Istorie Galați, Editura Eikon, 2014;
•ThS 27: George Enache, Biserica în comunism. Modele și mărturii, Editura Muzeului de Istorie Galați, Editura Eikon, 2014.
    Cărțile vor fi prezentate de Radu Preda, președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc și Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galați.
    Evenimentul va avea loc în Sala AS011, Corpul M al Universității Dunărea de Jos din Galați, Strada Domnească 111.

Salonul Premiatilor



Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Helios, Timisoara


5 - 18 martie 2015





INVITATIE

   Vă invităm cu drag joi, 5 martie 2015, ora 18:00, în Galeria Helios din Timişoara, la vernisajul celei de-a III-a ediţii a Salonului Premiaţilor, care cuprinde şi prezintă pe simeze şi stative lucrările celor 20 de pictori, sculptori, graficieni, scenografi, membri ai Filialei din Timişoara a UAPR, care pe parcursul anului calendaristic 2014 au fost distinşi cu premii şi diplome de către CJT, CLT sau de către juriile de specialitate ale unor saloane, manifestări expoziţionale organizate în municipiul Timişoara, în ţară şi peste hotare.
    Curatorul epoziţiei este graficianul Ciprian Chirileanu, vicepreşedinte al Filialei din Timişoara a UAP.

Salonul Literar Axis Libri




Lansare de carte


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


5 martie 2015




    Joi, 5 martie 2015, cu începere de la ora 17:00, se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia manifestarea culturală Salonul Literar Axis Libri. 


   Evenimentul va cuprinde mai multe momente deosebite. Primul va consta în Conferința Eminescu între geniu, om și sfânt susţinută de marele actor Dorel Vișan care va lansa cu aceasta ocazie şi audiobook-ul Mihai Eminescu – Monologuri celebre din teatrul eminescian din care va susține și un recital. 


    Manifestarea va continua cu lansarea volumelor: Ferestrele oarbe și Piatra de eol și alte povestiri, autor Daniel Corbu, precum și cu lansarea unui set cu 15 audiobook-uri intitulat Mari poeți, mari opere, mari actori, prezentat de Filomena Corbu. 
Moderator: Theodor Parapiru.

Reclame interbelice la...




Castelul Bran


28 februarie - 6 aprilie 2015






Primavara, Primavara




Expozitie lucrari decorative pe sticla


Casa de Cultura Plopeni


4 martie 2015



Masacrul Inocentilor




Cronica unui razboi uitat


Clubul Taranului, Bucuresti


2 martie 2015



Buzău. Istorie şi actualitate




Muzeul Judetean Buzau


4 martie 2015





    Consiliul Judeţean Buzău şi Muzeul Judeţean Buzău, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Lunca Pripor, structura Bâsca Rozilei, în cadrul parteneriatului Cerc de antropologie, organizează expoziţie foto-documentară Buzău. Istorie şi actualitate.
    Proiectul Cerc de antropologie se desfăşoară din 2011, adresându-se elevilor din zona oraşului Nehoiu, fiind organizate şase activităţi în fiecare an, cu o tematică variată: tradiţii de Dragobete şi de Paște, obiecte simbol – suveica de la războiul de ţesut, arta ţesutului – folosirea coloranţilor naturali, costumul popular, colecţii şi colecţionari (unde elevii au venit cu micile lor colecţii şi au învăţat modul de păstrare / conservare pentru ca timpul să nu-şi pună amprenta).
    Expoziţia foto-documentară Buzău. Istorie şi actualitate oferă posibilitatea elevilor din structura Bâsca Rozilei să intre în contact cu patrimoniul cultural şi natural de pe teritoriul judeţului Buzău, aflând detalii despre evoluţia istorică, atestări documentare, centre culturale şi administrative, religie, aşezările rupestre, colecţia de chihlimbar a muzeului, vulcanii noroioşi.
    Evenimentul va avea loc miercuri, 4 martie 2015, ora 11,00, la şcoala din localitatea Bâsca Rozilei.

Așa cum a fost




România de-altădată


Sfântu Gheorghe (Județul Covasna)


Colecții și Colecționari


Cartofilie






Piața Libertătii. Cod: 420. Librăria Noastră. 1953.


Vedere din Sf. Gheorghe. Cod 2562. 1962. Necirculată.


Vedere din Sf. Gheorghe. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura trecută pe spatele ilustratei.


Clădirea cu turn central. La parter a fost amenajat un modern 
magazin Romarta. Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic. 1976.


De o parte și de alta a frumoasei Piețe a Libertății se înșiruie o rețea de magazine 
Romarta, care oferă cumpărătorilor mărfuri de calitate extra și lux, o servire de
 înaltă clasă. Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Aspect din Municipiul Sf. Gheorghe. Băile Balvanyos - Mic îndreptar turistic. 1982.


Consiliul Popular Județean. Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Consiliul Popular Județean. Pliant: Județul Covasna. 1982. 


Vedere din Sfîntu Gheorghe.
Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Județul Covasna. Colaj. 1973.
Imaginea din dreapta, sus: Sfîntu Gheorghe.


Sfîntu Gheorghe. Cod: 7323. Foto: A. Iancu. 1976.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Noua casă de cultură. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Piața Libertății. Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Sf. Gheorghe. Vedere. Cod: 207. 1973.


Arhitectura veche. Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Vedere din centrul orașului. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Arhitectură veche. Revista: Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Vedere din centrul orașului. Cod: 1854. Foto: Kovacs Laszlo. Editor: OSETCM. 1975. 


Consiliul popular. Foto: A. Iancu. 1979.


Liceul nr. 2. Cod: 2146. Foto: V. Stamate. 1976. Necirculata.


Vedere din parc. 1964.


Vedere din parc. 1962.


Vedere din parc. 1965.
Imagine identica cu cea precedenta; fara banda alba de jos.


Grădina publică. Album: Regiunea Brașov.   
Foto: Aurel Mihailopol. 1965/1966.


Parcul. Pliant: Ghidul turistic-comercial al județului Covasna. 


Cetatea și biserica reformată. Cod 11693. Anii '60 - '70. Necirculată.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Monumentul eroilor armatei române. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Monumentul voievodului român Mihai Viteazu.
Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Bustul lui Nicolae Bălcescu. Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Bustul lui Gabor Aron. Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Bustul lui Lazar Mihaly. Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978.  


Vedere din Sfintu Gheorghe. Pliant: Judetul Covasna. 1979.


Arhitectura nouă. Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic. 1976.


Hotel Bodoc. Cod: 1717. Foto: I. Oprea. 1975.


Hotelul Bodoc, o modernă construcție cu 11 nivele. Cele 107 camere mobilate
cu gust asigură oaspeților maximum de confort. 
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic. 1976.


Restaurantul hotelului. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Una din camerele hotelului. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Colaj: Jud. Covasna. Cod: 2785. Editor: OSETCM. 1977.
Imaginea din stânga, jos: Hotel Bodoc.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Hotelul Bodoc. Volum: Covasna - Mic îndreptar turistic. 1978.


Sf. Gheorghe. Hotel Bodoc. 
Cod: EST 750. Foto: C. Dinu. Anii '70-'80. Necirculată.


Pliant: Județul Covasna. 1979.


Hotel Bodoc. Foto G. Gaciu. 1981.


Hotel-restaurant Bodoc. Publiturism. 1982.


Hotel Bodoc. Pliant. 1982.


Idem. Text tradus și în limbile engleză, franceză și germană.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Hotel Bodoc. Foto: C. Dina. 1986.
Ilustrată din categoria celor "bronzate". În mod normal nu ar fi trebuit comercializate.


Hotelul Bodoc. Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Complexul comercial din noul cartier Ciuc. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Magazinul alimentar cu autoservire din cadrul complexului. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Idem. Magazinul universal Sugaș parter.


Idem.


Magazinul Mercur. Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate.
Anii '70-'80.


Magazinul de unelte agricole și de uz gospodăresc AGRO. 
Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Magazinul Select. Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate.
Anii '70-'80.


Aspect din cadrul magazinului universal Corso. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Magazinul Universal Corso.
Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.


Magazinul de mobilă Corso. 
Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Magazinul Cristal - Inox. 
Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Magazinul Auto-moto-Velo-Sport.
Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Magazinul Artizanat. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Magazinul de artizanat. Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.


Bufetul Moara. Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.


Restaurantul Sugaș. Interior...


...și grădina de vară. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Grădina Șugaș. Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.


Restaurantul Sugaș. 
Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Restaurantul cu specific local Kolcza. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Restaurantul Kolcza - interior.
Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.


Restaurantul Kolcza - exterior.
Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.


Restaurantul Kolcza. Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate.
Anii '70-'80.


Gospodina - Lacto. Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate.
Anii '70-'80.


Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic. 1976.


Cartof - Bar - unitate de desfacere a preparatelor din cartofi, premieră ce anunță 
o viitoare rețea de astfel de unități în județ. 
Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate. Anii '70-'80.


Vedere. Cod: 226. O S E D T. 1972.


Vedere generală. Cod: 1659. Foto: I. Oprea. 1975. Necirculată. 


Colaj. Cod: 2783. 1977. Imaginea din stânga, jos: Vedere.


Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 


Noul cartier Simeria.
Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.


Vedere spre cartierul Simeria. Foto: Al. Mendrea. 1993.


Bufetul terasă Insula. 1976.
Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic.


Colaj. Imaginea din stânga, jos: Sf. Gheorghe - Zona de agrement.
Cod: 2784. Foto: V. Stamate. OSETCM. 1977.




Volum: Covasna. Ghid turistic. 1978. 



Lacul de agrement. Cod: 10895. Foto: I. Oprea. Anii 80. Necirculată.



Stația de benzină PECO. Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic. 1976.




Hotel Bodoc. Pliant. 1982.


Sfîntu Gheorghe. Colaj.
Cod: 11438. Începutul anilor '70.


Sfîntu Gheorghe. Colaj. 1975.


Colaj. Județul Covasna. Cod: 2608. 1976.
Imaginea de sus: Vedere și mijloc, stînga: Oficiul P.T.T.R.


Colaj. Județul Covasna. Sfîntu Gheorghe. Colaj. Cod: 3376. 1979. Necirculată.
Imaginile din dreapta, sus: Cartierul Simeria și jos: Muzeul.



Sf. Gheorghe. Colaj. 3109. 1978. Alt tiraj: 1985.
Oficiul P.T.T.R.; Sala Sporturilor; Cartierul Simeria.


Sfîntu Gheorghe. Colaj. 
Cartierul Simeria; Vedere din centrul orașului; Casa de cultură a sindicatelor.
Cod: 3399. Foto: M. Volbura. 1979. Necirculata.


Colaj, coperta I. Pliant: Județul Covasna. 1982. 


Colaj. Cod 3192. Foto: V. Stamate. 198_(cifra finala a anului nu este tipărită).
Hotelul Bodoc; Zona de agrement; Sala sporturilor. Necirculată. 



Album: Regiunea Brașov.   
Foto: Aurel Mihailopol (EFIAP). Text: Sînziana Pop. Editura Meridiane. 
Dat la cules: 04 08 1966. Tiraj: 5160 exemplare. Apărut: 1967.



Broșură: Județul Covasna - ghid comercial turistic. 1976.


Pliant: Ghid turistic-comercial al județului Covasna.
Editare: Direcția Comercială Județeană Covasna, în colaborare cu I. S. Recom
și Fondul Plastic Brașov.


Pliant: Comerțul covăsnean. Tradiție și actualitate.
Direcția Comercială Județeană Covasna. Anii '70-'80.




Volum: Covasna - Mic îndreptar turistic. 1978.
Editura: Sport-Turism. Foto: Bartha Arpad. 
Cu mulțumiri deosebite Dnei Dorotea Momir pentru donație.





Volum: Covasna. Ghid turistic. Editura: Sport-Turism. 1978. 


Pliant: Județul Covasna. Ministerul Turismului. Publiturism. 1979.


Băile Balvanyos - Mic îndreptar turistic. 1982.
Foto: Demeter Jakab. Editura Sport-Turism. 
Cu mulțumiri deosebite Dnei Dorotea Momir pentru donație.


Pliant: Județul Covasna. Publiturism. 1982. 


Hotel Bodoc. Pliant. Oficiul Județean de Turism Covasna - Publiturism. 1982.


Revista Vacanțe în România. Nr. 191, noiembrie 1987.
Ministerul Turismului. În limba franceză.

***Am respectat întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite.
Greșelile de titulatură, ortografie, etc., nu-mi aparțin (de tastare, da!).
Orice completări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere
cu prioritate pentru postare. Nu mai vorbesc de donații!