joi, 2 iunie 2022

Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – o istorie în imagini de patrimoniu mondial

 


Mânăstirea Sfântul Ioan cel Nou 


Suceava 


3 - 30 iunie 2022





    Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vă invită la expoziția de fotografie intitulată Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – o istorie în imagini de patrimoniu mondial.

   În cadrul evenimentului, inclus în seria aniversară Moștenirea Mușatină – credință, cultură, istorie, vor putea fi admirate fresce cu reprezentări ale Sfântului în pictura mănăstirilor Dobrovăț, Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Voroneț, Dragomirna, precum și din Paraclisul turnului clopotniță al Mănăstirii Bistrița – Neamț, din Catedrala Arhiepiscopală – Roman, din Biserica Sfântul Dumitru din Suceava și, nu în ultimul rând, cu ilustrări ale vieții sale din Biserica Sfântul Gheorghe a Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

   Ceremonia de deschidere a expoziției va avea loc joi, 2 iunie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului, în incinta Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, în prezența ierarhilor locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar.

   Vineri, 3 iunie, ]ncep]nd cu ora 10:00, la Muzeul Național al Bucovinei va avea loc vernisajul expoziției de fotografie dedicată Sfântului Ioan cel Nou, ocrotitorul Cetății Sucevei și al întregii Bucovine. La eveniment sunt așteptați membrii comisiei Centrului Eparhial care se ocupă de evenimentele Anului Jubileu, dar și stareții și starețele așezămintelor în care au fost realizate fotografiile.

   Totodată, imagini ale reprezentărilor Sfântului Ioan cel Nou, mare făcător de minuni și grabnic ajutător, vor putea fi admirate și la Cetatea de Scaun a Sucevei, în Sala Petru I Mușat.

Expoziția va putea fi vizitată în cele trei locații în perioada 3 – 30 iunie 2022.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu