miercuri, 4 octombrie 2017

Mărturii din Războiul cel Mare




Biblioteca Academiei Române 


București 


5 - 31 octombrie 2017






Vernisaj: 5 octombrie 2017, ora 13:00.
Sala de expoziții Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Române

    Vor vorbi: acad. Florin Gheorghe Filip, director general al Bibliotecii Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, președintele Secției de arte, arhitectură și audio-vizual, prof. Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei G. Oprescu, Cătălina Macovei, șefa Cabinetului de Stampe, Fotografie, Hărți al Bibliotecii Academiei Române.

Program de vizitare:

5 - 31 octombrie 2017, între orele 10:00-18:00.
Intrarea este gratuită.



   24 de artişti români, nume consacrate ale artelor plastice românești, precum Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Ion Jalea, Ion Theodorescu-Sion sau Francisc Șirato, dar și artiști mai puțin cunoscuți. Unii dintre ei participanți direcți la război, făcând parte din Cartierul Marelui Stat Major, alţii doar în calitate de combatanţi, trimişi pe front pentru a crea opere de artă inspirate din vâltoarea luptelor.
   Peste 150 de lucrări de grafică din colecţiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române, completate tematic de câteva tablouri din colecţii particulare şi de reviste din epocă ce surprind în caricaturi atmosfera anilor de război.
   Expoziția este organizată în conexiune cu desfășurarea lucrărilor conferinței internaționale Retorici ale războiului în arte, organizată în Aula Academiei Române de Institutul de Istoria Artei G. Oprescu al Academiei Române, în data zilele de 5 și 6 octombrie 2017. Programul poate fi consultat pe site-ul Academiei Române, accesând: http://academiaromana.ro/com2017/doc/d1005-programWar.pdf. Intrarea este liberă.
Ambele evenimente sunt plasate sub egida Centenarului Marii Unirii a românilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu