luni, 7 mai 2018

Pe simezele Capitalei




Arta plastică contemporană românească 


Lucian Butucariu, Cornel Lazia 


Art Yourself Gallery, Iași 


9 mai - 5 iunie 2018





Sighișoara mea




Expoziție de fotografie 


Galeria de Artă Contemporană Turnul Fierarilor, Sighișoara


18 - 20 mai 2018




Salonul de primăvară




Arta plastică contemporană românească 


Galeria de Artă Ploiești 


mai 2018





15.000 km. prin Italia...




Prezențe românești peste hotare 


Teatrul de Operetă București


1979



Ilustrată din colecția personală.




Cronică publicată în Revista Teatrul, nr. 12. Decembrie 1979.

 

Gînduri duhovnicești - Semnele dorului de veșnicie




Interferențe culturale 


Nicolae Constantin 


Cercul Militar Național, București 


10 mai 2018




Intrare liberă.

Amintiri din Epoca de Aur - Pionieri și Șoimi ai Patriei




Colecții și Colecționari 


ERA Shopping Park, Iași 


11 - 13 mai 2018





O poveste de succes - I. A. R.




Aviația românească





I.A.R. - 824.
Ilustrată din colecția personală.









Articole publicate în Revista Aripi, Nr. 2. 1985.


Un grup de piloți pregătind o nouă misiune de luptă cu avioane 
de vînătoare I.AR.-80.










Avionul I.A.R. - 81.


Articol publicat în Realitatea Ilustrată,
Almanahul Revistei Contemporanul, vara - toamna 1987. 



La ceas aniversar




Muzeul Național de Istorie a României 


București 


8 mai 2018




   Însemnele Premiului Nobel aparținând doctorului George Emil Palade, singurul român care a primit această distincție, vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României.
   Muzeul Național de Istorie a României are onoarea de a primi, în cadrul unei ceremonii, diploma și medalia de acordare a Premiului Nobel cu care a fost distins profesorul doctor George Emil Palade în 1974.
   Însemnele Premiului Nobel vor intra în patrimoniul muzeului și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric, în cadrul unui eveniment care va avea loc marți, 8 mai 2018, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, în prezența domnului Profesor Philip Palade - fiul doctorului George Emil Palade -, și a domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României.
   Ceremonia va fi precedată de o conferință de presă în cadrul căreia vor fi prezentate cele două obiecte.
   Evenimentul are loc într-o zi specială pentru Muzeul Național de Istorie a României, pe 8 mai când se împlinesc 46 de ani de la inaugurare.
   Omul de știință George Emil Palade s-a născut în Iaşi, la 19 noiembrie 1912. În 1930 devine student al Facultății de Medicină a Universității din București. În 1940 a obținut titlul de doctor în medicină. Între anii 1942 – 1945 a servit în Corpul Medical al Armatei Române. În 1946 devine cercetător la Universitatea Rockefeller din New York. În 1961 este ales membru al Academiei de Știinte a SUA. A fost cercetător la Universitatea Yale și Universitatea din San Diego.
    Primeşte Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 1974, împreună cu Albert Claude și Christian de Duve „pentru descoperiri privind organizarea funcțională a celulei ce au avut un rol esențial în dezvoltarea biologiei celulare moderne”.
    Este ales membru de onoare al Academiei Române în anul 1975. În 1986, primește de la preşedintele SUA, Ronald Reagan, Medalia Națională pentru Știință. În 1989 este ales membru de onoare al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe. În 2007 este decorat Ordinul național Steaua României în grad de Colan.
Accesul la eveniment este liber.

Pe simezele ieșene - Omul pe Cale




Arta plastică contemporană românească 


Zamfira Bîrzu, Gabriela Drinceanu, Mihai Pamfil 


Palatul Culturii Iași 


8 mai - 10 iunie 2018 





Sărbătoarea Libertății




Câmpia Libertății 


Blaj 


13 mai 2018





   Duminică, 13 mai 2018, pe Câmpia Libertății, vă invităm la un eveniment cu totul special, cu o deosebită însemnătate pentru Județul Alba și pentru toți românii de pretutindeni. La 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpia Libertății și 100 de ani de la Marea Unire, Câmpia Libertății de la Blaj și-a recăpătat strălucirea !

În program:

Ora 12:00 - Parada portului tradițional și a personajelor istorice
Ora 12:30 - Inaugurarea Câmpiei Libertății în urma realizării lucrărilor de reabilitare,
Ora 13:00 - Realizarea unei fotografii istorice, pe Câmpia Libertății de la Blaj, cu participarea comunităților locale din Județul Alba și a conducătorilor acestora
Ora 13:30
- Târgul meșterilor tradiționali din Județul Alba
- Târgul de Fete de la Blaj (readucerea în atenția publicului a sărbătorii tradiționale Târgul de Fete de la Blaj, după îndelungi cercetări și documentări)
- Gala Concursului Cultură pentru Cultură - proiect unic în Europa, cu participarea comunităților Județului Alba (gospodăria și gastronomia tradițională din Județul Alba, obiceiuri tradiționale, dansuri, muzică vocală și muzică instrumentală tradițională)
Ora 18:00
- Spectacol extraordinar de folclor muzical-coregrafic, cu participarea unor îndrăgiți artiști, veniți din toate zonele țării: Margareta Clipa (Moldova), Costel Atanasof (Dobrogea), Stana Stepanescu (banat), Diana Călinescu (Muntenia), Georgeta Nichifor (Dobrogea), Cornel Borza (Bihor), Ioana Maria Ardelean (Bistrița), Anghelina Timiș (Maramureș), Ansamblul ,,JIDVEI România,, și Stelian Stoica, Leontina Fărcaș, Marinela Baba, Alina Pinca și Adi Neamțu (taragot), Ciprian Roman, Ionuț Fulea, Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu, Maria Filimon, Cătălin Hașa, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț.
Acompaniamentul orchestral - Ansamblul Folcloric al Județului Alba, conducerea muzicală - dirijor Alexandru Pal.

  Proiect implementat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură Augustin Bena și Primăria Municipiului Blaj, în parteneriat cu toate primăriile Județului Alba, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, TVR Tg. Mureș și Agenția Națională Antidrog.
   Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare, la o nouă Adunare Națională pe 
Câmpia Libertății de la Blaj.