marți, 6 martie 2018

De ce ne place muzica...




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul de Estradă - Revistă Deva




Pliant-program, Teatrul de Estradă - Revistă, Deva.
Stagiunea 1974 - 1975.



***Cu mulțumiri deosebite, pentru donație, Doamnei Dorotea Momir.

Frânturi, emoții și stări - o călătorie în Coreea




Expoziție de fotografie 


Camelia Șirli 


Librăria Cărturești Verona, București 


12 - 26 martie 2018





Vernisajul expoziției are loc luni, 12 martie, ora 19:00, la
Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15, București).
   Intrarea la eveniment este liberă, iar publicul este invitat să participe pentru a afla mai multe despre Camelia Șirli, omul din spatele camerei, dar și pentru a se bucura de câteva clipe de prospețimea viziunii Cameliei, îndrăgostită de stilul coreean irecuperabil.
   Camelia Șirli se joacă în această minunată lume numită arta fotografică de mai bine de 10 ani. Scopul pe care îl urmărește și pe care și l-a cultivat în toată această perioadă constă în redarea stărilor și emoțiilor din această fascinantă lume în care traim.
   "Pentru mine fotografia înseamnă evocarea emoției dintr-o poveste la care am avut prilejul să fiu prezentă. Sunt foarte fericită că am ocazia să organizez o a doua expoziție care are drept tematică vizita mea în Coreea din anul 2013, deoarece simțeam cumva necesară această completare în vederea finalizării unui proces de îndrăgostire de acestă țară și cultura ei. Este o experiență emoționantă și mă bucur că sunt parte din ea."
   Coreea este poreclită țara dimineților liniștite, un loc pitoresc, plin de farmec, în care trecutul și prezentul coexistă, un loc în care respectul dintre oameni este un sens de viață, o țară în care misterul și frumusețea îi învăluie pe toți cei care-i trec granițele.
   Toate aceste elemente sunt surpinse în fotografiile făcute de Camelia Șirli, care vor fi expuse pentru prima dată pe 12 martie în cadrul vernisajului Frânturi, emoții și stări - o călătorie în Coreea la Cărturești Verona.


Femeia contemporană...și preocupările ei




Arta plastică contemporană românească 


Muzeul Maramureșan, Sighet


8 martie 2018






Din mâinile valahilor schismatici...




Lansare de carte 


Ioan-Aurel Pop 


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj - Napoca 


11 martie 2018




   Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Editura Școala Ardeleană vă invită la lansarea cărții Din mâinile valahilor schismatici.... Românii şi puterea în Regatul Ungariei medievale (secolele XIIIXIV) de Ioan-Aurel Pop (ediția a IIa revăzută, adăugită și ilustrată). Volumul face parte din Seria de autor Ioan-Aurel Pop, Colecția Școala ardeleană de istorie, și este un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, apărut sub egida Academiei Române – Centrul de Studii Transilvane și recomandat de Revista Sinteza.
    Prezintă Lect. Univ. Dr. Adinel Dincă (Universitatea Babeş-Bolyai) și Dr. Tudor Sălăgean (Directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei).
   Evenimentul va avea loc duminică, 11 martie 2018, ora 12:00, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca (Str. Memorandumului 21).

Dragoste și aventură




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul de Stat Ploiești




Pliant-program, Teatrul de Stat Ploiești.
Stagiunea 1970 - 1971.
Premieră: 5 decembrie 1970.






***Cu mulțumiri deosebite, pentru donație, Doamnei Dorotea Momir.


China 2017/Festivalul Primăverii - Anul Nou Chinezesc




Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu 


Târgu-Jiu 


13 martie - 13 aprilie 2018





Căutări în labirint




Arta plastică contemporană românească 


Simona Pascale, Tudor Șerban 


Muzeul de Artă Vizuală, Galați 


9 martie 2018




  Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de artă textilă și grafică Căutări în labirint purtând semnăturile artiștilor gălățeni Simona Pascale și Tudor Șerban.
  Simona Pascale a absolvit Facultatea de Arte George Enescu din Iași și are la activ numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și tabere de creație. Printre premiile obținute, menționăm: Diploma de excelenţǎ - Concursul Internaţioanal ARTE (2014); Diploma de merit- Concursul Internaţional de creaţie vizuala: Eminesciana (2014); Diploma de excelenta - Concursul Internatioanal ARTE (2014); Premiul pentru pictură, Lucerna, Elveţia (2012); Premiul Municipiului Galaţi (2011); Premiul II - pictură – Rijeka, Croaţia (2010); Medalia de argint – Expoziţia Internaţională de Pictură şi Grafică, Salon-de-Provence, Franta (1998). Are lucrări în colecţii particulare din: Germania, Franţa, Italia, Austria, Olanda şi Romania.
   Tudor Șerban a absolvit Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca și este lector universitar, doctor, la catedra de Pictură a Universității ,Dunărea de Jos din Galați. Are multe expoziții personale și participări la tabere de creație și expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate, semnând și scenografii. Premii: 2013 Premiul pentru Desen - Ritmuri atemporale ediția aIV a Iași; 2014 Diplomă de Merit acordată de: MEN, UAPR Iași, UAPM Chișinău, ș.a. Eminesciana ediția a IV-a 2014 Iași-Brăila; 2014 Diplomă de Onoare acordată de: UAPR Iași, Fabricat în România ediția aII-a, Iași; 2014-2017 Diplome de excelență acordate de: UAPR Iași, Universitatea de Artă George Enescu Iași, Centrul de Studii Europene Iași, Fabricat în România și proiectul ART; 2015 Premiul Dragobete Art. Ro – ediția a III-a; 2015 Diplomă de Merit concursul Internațional de creație Vizuală Aurel Băeșu, ediția a II-a, organizat de Galeria de Artă Dava 77, Piatra Neamț, acordată de Primăria Piatra Neamț, Asociația AAA, UAPR Filiala Suceava; 2016 Premiul Universității de Arte George Enescu Iași. Festivalul Internațional A.R.T.E. ediția a VI-a, Iași; 2016 Premii pentru tehnică mixtă - Identități Ieșene, ediția a V-a și Fabricat în România ediția a IV-a, Iași; 2016-2017 Premii pentru Pictură - Poveste de Iarnă, ediția I și II, Dragobete Art. Ro ediția a V-a; 2016-2017 Premii pentru Grafică: Dragobete Art. Ro ediția a IV-a și Identități Ieșene ediția a VI-a.

Stagiunea 1983 - 1984




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară




































Articole publicate în Gong '85, Almanah al Revistei Teatrul.
Decembrie 1984.



Salonul Literar Axis Libri




Lansare de carte 


Aurelia Grosu 


Biblioteca Județeană V. A. Urechia, Galați 


7 martie 2018




   Miercuri, 7 martie 2018, ora 17:00, Biblioteca Județeană V. A. Urechia organizează o Ediție Specială a Salonului Literar Axis Libri. La această întâlnire se va lansa volumul Ai valoare în ochii Mei, femeie, autor Aurelia Grosu. Prezintă și moderează: Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii V. A. Urechia.