luni, 19 septembrie 2016

Deschideri – Ingo Glass 75




Muzeul Țării Crișurilor


Oradea


22 septembrie - 22 octombrie 2016





    Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, vă invită la vernisajul expoziţiei Deschideri – Ingo Glass 75 care va avea loc în data de 22 septembrie 2016, în cadrul Secţiei de Artă a muzeului orădean. Vă aşteptăm cu drag la omagierea unuia dintre cei mai importanţi sculptori constructivişti ai contemporaneităţii, care şi-a durat propria creaţie aproape exclusiv în metal.
   La vernisaj va fi prezent Ingo Glass, prilej cu care cei prezenţi voputea purta un dialog cu acesta, atît în expoziţie, cît şi la recepţia ce va urma.
   Vă rugăm să ne confirmaţi prezenţa dumneavoastră la acest eveniment expoziţional de importanţă pentru viaţa cultural-artistică din România anului 2016 (adresa de e-mail: contact@mtariicrisurilor.ro).

O hologramă pentru rege




Lansare de carte


Dave Eggers


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


21 septembrie 2016





    Miercuri, 21 septembrie, ora 19:00, vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) pentru o seară dedicată romanului O hologramă pentru rege, cel mai recent roman al scriitorului american Dave Eggers, publicat în colecţia Raftul Denisei la Humanitas Fiction.
Participă: Ioana Bâldea Constantinescu, Ema Stere, Marius Chivu
Moderator: Denisa Comanescu.
   O hologramă pentru rege este o parabolă despre America în economia globală, scrisă cu ritm și mult umor. "În O hologramă pentru rege — un fel de <Moartea unui comis voiajor> globalizat —plin de compasiune și umanism, Eggers face un nou salt în proza lui, oferind cititorului un roman cu totul neașteptat, diferit.“ (The New York Times Book Review)
   Dave Eeggers, copilul teribil al literaturii americane de început de mileniu, s-a născut la Chicago în 1970 și a studiat jurnalismul la University of Illinois. Volumul său de debut, Opera sfâșietoare a unui geniu năucitor (A Heartbreaking Work of Staggering Genius, 2000; Humanits Fiction, 2012), aflat între demers autobiografic și ficțiune, a devenit imediat un bestseller, numărându-se printre finalistele la Pulitzer Prize, în 2001.
   Eggers este fondatorul unei cunoscute edituri din San Francisco, McSweeney’s, și s-a implicat în diferite programe de activism cultural. A mai primit PEN American Center’s Award of Honor (2011) și Inforum’s 21st Century Visionary Award (2012).

Expoziția The Clown




Artă plastică contemporană românească


Bogdan Ene


Muzeul de Artă Tulcea


23 septembrie 2016






Pictori lipovani




Artă plastică contemporană românească


Muzeul Orașului Lipova


20 septembrie - 30 octombrie 2016







Arno Fischer




Expoziție de fotografie


Muzeul Temporar de Artă Contemporană, Timișoara


22 septembrie 2016


   Vernisajul expoziției va avea loc în 22 septembrie la Muzeul Temporar de Artă Contemporană (Bastionul Theresia – Corpul D) la ora 19:00, în prezența lui Andreas Rost, elevul lui Arno Fischer, curatorul expoziției.
Program:
Marți - Vineri 15:00 - 19:00
Sâmbătă, duminică și luni – închis
Intrarea este liberă.

Creații de atelier




Arta plastică contemporană românească


Teodor Vescu


Cercul Militar Național, București


26 septembrie - 13 octombrie 2016








Mirror for the Full Moon




Lansare de carte


Andrei Gamarț


Librăria Cărturești Verona, București


22 septembrie 2016






Festivalul Toamnei




Galați


23 - 25 septembrie 2016





    De vineri pana duminica galatenii si nu numai sunt asteptati la Festivalul Toamnei pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor.
    Programul pentru vizitare si degustare este zilnic intre orele 9:00 si 19:00.
    Producatori, mesteri, artizani si colectionari din toate colturile tarii isi dau intalnire la Galati la un nou eveniment Piata Taraneasca.
    Se pot targui: afumaturi din carne de porc de la Galati si Arges, preparate din carne de curcan de la Galati si Botosani, branzeturi, casuri si cascavele de la Galati si Arges, turta dulce si covrigi de la Pitesti, ciocolata de casa si dulciuri banatene din Arad, dulciuri fara zahar de la Brasov, placinte boieresti, zacusti si specialitati din ghebe de la Brasov, sirouri si dulceturi de la Martanus, colac secuiesc din secuime si fel de fel de bunatati.
    Mai gasiti braie si curele, blanuri si cojoace, cosmetice naturale si preparate din lavanda, costume si articole mestesugaresti.
    Pe toate le gasiti din 23 pana in 25 septembrie pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor la Piata Taraneasca!

Familia Bibescu - Basarab Brâncoveanu: între Paris și București




Lansare de carte


Oana Marinache


Casa Mincu, București


28 septembrie 2016






    Asociația și Editura Istoria Artei vă invită miercuri, 28 septembrie, începând cu ora 18:30, la Casa Mincu, la evenimentul de lansare a celui de-al doilea volum al monografiei Familia Bibescu - Basarab Brâncoveanu: între Paris și București, colecția Familii istorice, 2016, autor dr. istoric de artă Oana Marinache.
   Prezintă: dr. Ioana Beldiman, dr. Ruxandra Nemțeanu, dr. Radu Ștefan Vergatti și dr. Oana Marinache.
Prezentarea cărții se va face și sub formă de proiecție video pe durata evenimentului.
   Proiectul editorial este realizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România din Timbrul Arhitecturii 2016, al Asociației Sanda și Virgil Cândea și din donațiile lui Radu Ștefan și Cristina Vergatti.

Evenimentul face parte din proiectul Anul cultural Martha Bibescu 130

Date tehnice: format 195 x 245 mm, 544 pagini, duotone, coperta cu clape
Prefața: dr. Ruxandra Nemțeanu
Concept grafic: Cristian Gache
Preț: 19, 57 lei

   Casa Mincu este sediul Ordinului Arhitecților din România și se află pe str. Arthur Verona nr. 19. Accesul permis este pentru 50 participanți, de aceea vă rugăm să confirmați pe Facebook participarea dvs. fermă prin opțiunea ”going”. Vă mulțumim!

Clubul de lectură și promovare Junimea - Scriptor




Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu


Iași


22 septembrie 2016