vineri, 8 aprilie 2016

Radiografii – o poveste fotografică




Expozitie de fotografie


Petrisor Craciunoiu, Marius Peptan, Horia Tranc


Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Deva


11 aprilie 2016






COMUNICAT

   Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Asociația Aladin din Deva, organizează luni, 11 aprilie 2016, vernisajul expoziției intitulate Radiografii – o poveste fotografică. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12:00 la sediul instituției situat în Palatul Magna Curia.
    Expoziția va cuprinde lucrări aparținând lui Petrișor Crăciunoiu, Marius Peptan și Horia Trânc, trei cunoscuți fotografi hunedoreni care vor fi prezentați publicului prezent la vernisaj de către Prof. Univ. Dr. Dorel Găină de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. La eveniment va fi prezent și poetul Daniel Dăian, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
    Potrivit curatorului expoziției, dr. Cristina Mitar de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, prin acest demers se propune "o nouă abordare a expozițiilor de artă prin asocierea vizualului cu poeticul, a viziunii fotografice cu imaginarul poeziei. Ne propunem să unim talente cu manifestări artistice diferite și aparent incompatibile într-o singură poveste.”
Vă așteptăm!
Biroul de Relaţii cu Publicul

Dada




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeriile de Arta Geneza, Moinesti


15 aprilie 2016





Sănătatea Siberiană




Iurii Ghicev


Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Bucuresti


13 aprilie 2016





    Miercuri, 13 aprilie 2016, la ora 18:00, în incinta Centrului Rus de Stiința și Cultura, situat în București, sectorul 1, str. Lascar Catargiu 50, va avea loc o conferință dedicată științei medicale naturiste ruse Sănătatea Siberiană cu profesorul Iurii Ghicev.
   Compania SIBERIAN HEALTH INTERNATIONAL a fost înființată în anul 1996 la Novosibirsk (Rusia). Din acel moment, compania produce o gamă largă de suplimente alimentare și produse cosmetice, la baza cărora stau zeci de ani de cercetare a proprietăților unice ale plantelor.
   Produsele companiei sunt accesibile pentru toată lumea și s-a decis distribuția lor într-un sistem progresiv: vânzări directe.
   Obiectivele departamentului științific au inclus stabilirea unei cooperări științifice cu cele mai mari instituții de cercetare și dezvoltare, căutarea unor tehnologii avansate, precum și efectuarea studiilor clinice pentru suplimentele alimentare.
   La baza acestor cercetări se află profesorul Iurii Ghicev, Doctor în științe medicale, profesor, academician al academiei ecologice din Rusia, conducătorul centrului științifico-educațional ruso-bulgar Siberian Health, care va vorbi despre tot acest proces.
   În cadrul întâlnirii se va discuta despre produsele și eficacitatea lor.
   Intrarea este liberă și sunt așteptați toți cei care vor să cunoască adevaratele secrete ale sănătații naturiste.
***

Zeflemeaua




Lansare de carte


Tudor Bratescu


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


14 aprilie 2016




    Vă aşteptăm joi, 14 aprilie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului Zeflemeaua de Tudor Brătescu, recent apărut la Editura Humanitas. La eveniment vor participa, alături de autor, Radu Paraschivescu şi Vlad Russo.
    "Dacă de obicei omul vine la judecata istoriei, iată că aici, în romanul lui Tudor Brătescu, vine istoria la judecata omului. De fapt, vin istoriile. Cea mare, în care planeta e aprinsă
de două războaie mondiale. Şi cea mică, desfăşurată în interbelicul românesc al patimilor politice, al complicaţiilor de familie, al rosturilor şi prejudecăţilor obşteşti, al aspiraţiilor şi deziluziilor. “Radu Paraschivescu
    Tudor Brătescu, fiul Taniei şi al lui Gheorghe Brătescu, s-a născut în 1952 la Bucureşti. A copilărit în lumea protipendadei vremii, din care recunoaşte, fără inutile complexe, că a făcut parte. Lumea adevărată a descoperit-o însă la Vălenii de Munte, în timpul vacanţelor petrecute în casa bunicii paterne. Dintr-o pasiune pentru istorie pe care o împărtăşeşte cu tatăl său, a încercat în două rânduri să intre la Facultatea de Istorie, fără succes însă. A refuzat să urmeze medicina, întrerupând tradiţia familiei şi urmând, în schimb, cursurile Facultăţii de Construcţii Civile din Bucureşti. Între 1979 şi 1983, şi-a pus priceperea de inginer constructor în slujba proiectelor urbanistice din Capitală. În 1984 s-a stabilit, împreună cu soţia şi fiul său, în Franţa, unde exercită aceeaşi profesie. Istoria însă nu i-a dat pace, iar cutiile de pantofi conţinând arhiva familiei au fost o neîncetată ispită. Le-a deschis şi a extras din ele tot ce a crezut că-l poate interesa pe cititorul de azi, transfigurând istoria familiei într-un roman care vorbeşte despre devenirea noastră, a tuturor, de-a lungul unei jumătăţi de secol. Este romanul lui de debut: cartea pe care-o ţineţi în mână.
***

Pe simezele constantene




Arta plastica contemporana romaneasca


Florin Ferendino


Muzeul de Arta Constanta


1 aprilie 2016





Drumul meu spre filozofie




Lansare de carte


Mircea Flonta


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


9 aprilie 2016





    Editura Humanitas vă aşteaptă sâmbătă, 9 aprilie, ora 17:00, în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii Drumul meu spre filozofie de Mircea Flonta. 
   La eveniment vor participa, alături de autor, Mircea Dumitru, Andrei Cornea şi Cătălin Cioabă.

Riscuri și amenințări în domeniul resurselor energetice strategice




Cercul Militar National


Bucuresti


13 aprilie 2016




    Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate din Universitatea Naţională de Apărare Carol I organizează, la Cercul Militar Naţional, Sala Ştefan cel Mare şi Sfânt, un nou eveniment din seria Prelegeri la Cercul Militar Naţional. Scopul acestuia este, pe de o parte, de a disemina rezultatele cercetării ştiinţifice, iar, pe de altă parte, de a crea mediul favorabil dezbaterilor şi schimbului de opinii între persoanele cu preocupări în domeniu.
    În data de 13 aprilie 2016, începând cu ora 17:00, va avea loc cea de-a șasea prelegere din anul universitar 2015 - 2016, cu tema: Riscuri și amenințări în domeniul resurselor energetice strategice, susţinută de CSII dr. Cristian BĂHNĂREANU.
    Accesul pe bază de rezervare la tel: 021.313.86.80 int.136, 156 sau e-mail: cultura@cmn.ro, cssas@unap.ro.

Mihai I. Ultimul rege al românilor




Daca e marti, scriitorii iti citesc!


Tatiana Niculescu Bran


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


12 aprilie 2016




  Marţi, 12 aprilie, ora 19:00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei noi seri de lectură publică. Tatiana Niculescu Bran va citi în premieră un fragment din volumul Mihai I. Ultimul rege al românilor aflat în pregatire la Humanitas.
  Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 12 aprilie, ora 18:30.
***

Revolutia la Botosani




Lansare de carte


Petrea Curca, Georgeta Curca


Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu, Botosani


12 aprilie 2016





Pe simezele Capitalei



Arta plastica contemporana romaneasca


Adina Romanescu


Centrul Cultural European pentru UNESCO, Bucuresti


16 aprilie 2016





   Asociatia Culturala  ARTAR, în colaborare cu Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu și Primăria sector 4, vă invită sâmbătă, 16 aprilie 2014, ora 15:00, la vernisajul expoziției de pictură și grafică Studii a artistei Adina Romanescu.

În deschidere va lua cuvântul criticul de artă Roxana Bărbulescu.

  “Expoziția de față reunește o serie de lucrări ale artistei, grafică și pictură, grupate sub titulatura de studii. De ce studii? Pentru că lucrările sale sunt o perpetuă căutare, o continuă provocare. Raportându-se la arta clasică, pe care o consideră baza, la studiile după marii maeștri, nelimitându-se insă doar la pictură, ci și la studiul sculpturii, în special cea barocă, Adina caută în permanență structurile și esența formei pentru a le transpune într-o viziune proprie. Privind lucid asupra trecutului, dar având o perspectivă asupra viitorului, Adina Romanescu trasează, cu o mână sigură, imagini ale unei imense scenografii, cu o fervoare constantă, având incredere în idealul său estetic pe care îl împărtășește în fiecare lucrare a sa.” (Roxana Bărbulescu).
   Expoziția va fi găzduită  în perioada 16 aprilie– 10 mai 2016, în frumoasa clădire în stil neoromânesc, situată pe strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, București, sediul Centrului Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

Oltenita de odinioara




Turnul de Apa, Oltenita


13 - 24 aprilie 2016




    Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, împreună cu Primăria Olteniţa, Liceul tehnologic Nicolae Bălcescu, reprezentat prin doamnele profesoare Violeta Ibiș și Liliana Niculiță și fotograf Laura Stoica organizează, în cadrul Zilelor Oraşului și Săptămâna Altfel o suită de evenimente culturale menite să celebreze cele mai importante momente din istoria oraşului.
    Programul va cuprinde o expoziţie de fotografie veche Olteniţa de odinioară cu o serie de fotografii retușate și inedite precum și o expoziţie de costume şi obiecte tradiţionale specifice locuitorilor din zona Luncii Dunării în incinta Turnului de Apă din Olteniţa şi un număr de activităţi non-formale în Parcul Mare şi Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Olteniţa, activitățile făcând parte din proiectul Tezaur Cultural - proiect ce-şi propune să promoveze respectul pentru etnodiversitatea culturală din zona Luncii Dunării şi fiind derulate de doamna vicepreşedinte al Asociaţiei Dunăre.EDU, Ana Catului. 
    Perioada desfășurării evenimentelor va fi 13 – 24 aprilie 2016, vernisarea expozițiilor fiind în data de 13 aprilie, ora 9:00 la Turnul de Apă.
    Olteniţenii dornici să cunoască istoria oraşului sunt invitaţi sa participe în număr cât mai mare la evenimentele anunţate.

Anotimpuri si locuri




Arta plastica contemporana romaneasca


David Croitor


Casa de Cultura Platon Pardau, Vatra Dornei


18 aprilie - 15 mai 2016





Casa de Cultura Platon Pardau va beneficia incepand cu luna aprilie de doua salisuplimentare:
- o sală de expoziții și vernisaje
- o sală multifuncțională : expoziții, vernisaje, conferințe.
Inaugurarea: 18 aprilie 2016
Vernisaj: Croitor David
Va așteptăm!

Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun



Muzeul Memorial Octavian Goga


Ciucea


18 - 22 aprilie 2016





    Ȋn săptămâna 18 – 22 aprilie 2016, în cadrul programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun 2016, Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea va desfășura o serie de activităti cu rol educativ și în același timp atractive, care vin în întâmpinarea copiilor și cadrelor didactice pentru însușirea unor cunoștințe noi extracurriculare şi extraşcolare. Vă aşteptam cu drag !

Pe simezele galatene




Arta plastica contemporana romaneasca


Mihai Gheorghe-Coron


Galeria de Arta Nicolae Mantu, Galati


11 aprilie 2016 





    Avem deosebita placere sa va invitam la vernisaj, luni 11 aprilie 2016, ora, 17:00, la Galeria de Arta Nicolae Mantu unde va avea loc deschiderea expozitiei de pictura semnata Mihai Gheorghe Coron.