Asociatia Romana de Istorie Sociala
Reglementarea Relatiilor de Munca in Romania
secolului al XX-lea. Institutii, practici, efecte
Facultatea de Istorie, Bucuresti
26 mai 2014
Luni, 26 mai, ora 17:00, la Sala de Consiliu a Facultății de Istorie, prof. univ. dr. Ion Traian Ștefănescu va susține conferința Reglementarea relațiilor de muncă în România secolului al XX-lea. Instituții, practici, efecte.
Profesor la Academia de Studii Economice-București, Ion Traian Ștefănescu este specialist în dreptul muncii, autor a numeroase lucrări de specialitate, precum Dreptul muncii (1997), Dreptul colectiv al muncii (1997), Tratat elementar de drept al muncii (1999), Conflictele de muncă (2000), Tratat de dreptul muncii (2 vol., 2003), Tratat teoretic și practic de drept al muncii (2010). În lucrările sale, a discutat chestiuni precum contractele de muncă (individuale și colective), dialogul social, conflictele de muncă, protecția muncii, sindicate, sisteme de salarizare, timp de muncă, timp liber și multe altele.
Conferința Reglementarea relațiilor de muncă în România secolului al XX-lea. Instituții, practici, efecte va reprezenta o introducere în istoria muncii – domeniu distinct, subsumat domeniului vast al istoriei sociale, semnificativ reprezentat în istoriografie însă mai puțin cercetat în România ultimelor două decenii.
Evenimentul face parte din seria Serilor de istorie socială, organizate de Asociația Română de Istorie Socială, în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București.