miercuri, 13 ianuarie 2021

Trecut-au anii

 


Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu 


Petroșani 


15 - 17 ianuarie 2021




   Echipa Teatrului Dramatic Ion D. Sîrbu Petroșani marchează și în acest an Ziua Culturii Naționale, la 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, unul dintre cele mai de seamă genii ale României.

    Astfel, vă învităm în perioada 15 - 17 Ianuarie 2021, la Spectacolul Trecut-au anii de Mihai Eminescu, în interpretarea actorilor petroșeneni, în locații inedite.

    Vineri, 15 Ianuarie 2021, între orele 14:00 si 15:00, îi puteți întâlni pe actori în zona Jiul Shopping Center dar și în zona Kaufland.

    Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 și duminică, 17 Ianuarie 2021, între orele 12:00 și 14:00, actorii vor fi prezenți în zona telescaunului vechi dar și pe pârtia din Parâng în zona Apres Ski.

 

Vocea primei aselenizări

 


De pe micile ecrane de-odinioară


Andrei Bacalu




Ghid selenar.


Consemnare publicată în Revista România literară, Nr. 51, de joi, 20 decembrie 1973.


Editura pentru Turism. 1974.


Realizează texul acestei broșuri de popularizare.
Editura Ion Creangă. 1976.












Articol publicat în Almanah Cinema 1977. Decembrie 1976.

Într-o perpetuă stare de proiect...

 


Băile Gighera














Articol publicat în Revista Flacăra, Nr. 34. 30 august 1975.

***Despre același subiect, informații prețioase obțineți și de aici:






Maeștrii ai artei românești în colecțiile muzeului

 


Muzeul Dunării de Jos 


Călărași 


15 ianuarie 2021




    Muzeul Dunării de Jos, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Călăraşi, vă invită vineri, 15 ianuarie, ora 11:00, la sediul din str. Progresului, 4, la vernisajul expoziției de grafică și acuarelă dedicată Zilei Culturii Naţionale.

    Lucrările ce vor fi expuse fac parte din colecția de Artă Plastică a muzeului, ce conține peste 1500 de tablouri în ulei, acuarele, desene, grafică precum și o importantă colecție de sculptură.

    Printre piesele valoroase şi importante din punct de vedere artistic şi istoric ce vor fi expuse îi vom regăsi pe Corneliu Baba, Dragoș Morărescu, Constantin Găvenea, Vasile Kazar, Marcel Chirnoagă, Marcel Aciocoiței, Maria Constantin, Clara Cantemir, Mihaela Constantin, Ion Tițoiu, Mircea Dumitrescu, Sofia Uzum, Costin Neamțu, Sorin Tuțoiu, Constantin Catrangiu, Ileana Bratu, Veronica Gridinoc, Liana Petruțiu, Maria Unțanu, ș.a.

    De asemenea, 15 ianuarie va fi prima zi din acest an când vor putea fi vizitate gratuit expoziţiile permanente şi temporare organizate atât la sediu, cât şi la secţiile Muzeului Dunării de Jos.


Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

 


Muzeul Național al Unirii 


Alba Iulia 


ianuarie 2021




    Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 11:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș.

    În toamna anului 2014, pe raza localității Gâmbaș (Municipiul. Aiud, Județul Alba), a fost descoperit un depozit de bronzuri depus într-o groapă de mici dimensiuni aparținând unei așezări din epoca bronzului târziu.

     Cercetările arheologice preventive de la Gâmbaș au fost determinate de lucrările de construcție din cadrul proiectului Autostrada Sebeș – Turda.

    Din componența depozitului fac parte 4 piese întregi (brățară și pandantiv) sau întregibile (celt și vârf de suliță), 3 seceri fragmentate, un topor fragmentat, un mâner fragmentar de spadă,un rebut din lama unei spade, 4 turte fragmentare și două deșeuri de turnare.

Expoziția este deschisă publicului până la data de 31 ianuarie 2021

      Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Direcția Județeană pentru Cultură Alba.