marți, 6 octombrie 2020

Zilele Culturii Odobeștene

 


Casa de Cultură Constantin C. Giurescu 


Odobești, 


ediția a IX-a, 14 - 18 octombrie 2020




    Vă invităm să participați la ediția a IX-a a Zilelor Culturii Odobeștene pe care o vom organiza în perioada 14-18 octombrie a.c. 

     Evenimentele culturale vor începe miercuri, 14 octombrie, de la ora 12:00, cu o sărbătoare a cărții, când vom lansa volumele semnate de Janine Vadislav, Lăcrămioara Teodorescu, Cornel Stanciu, Ionel Moni Constantin și Gheorghe Andrei Neagu, președintele Asociației Duiliu Zamfirescu și coordonatorul unuia dintre cele mai longevive cenacluri literare. 

     Joi, 15 octombrie, la ora 11:00, scriitoarea Irene Postolache și graficiana Anda Toma vor lansa cea mai recentă carte de povești pentru copii. 

     În a treia zi, vineri, 16 octombrie, va fi omagiată figura cea mai luminoasă din istoria politicii vrâncene, magistratul Vasile I. Țiroiu. La 120 de ani de la nașterea sa, împreună cu Domnul Profesor Costică Neagu, președintele Asociației Simion Mededinți am pregătit două volume: primul, o reeditare - Amintiri. Cum am colaborat cu Simion Mehedinți; al doilea - editat în premieră, Istoricul Podgoriei Putnene, cea mai interesantă lucrare scrisă de cineva vreodată despre situația reală a viticulturii putnene după secularizarea averilor mănăstirești, din timpul filoxerei, distrugerile din Primul Război Mondial și criza viticulturii putnene din perioada interbelică. Evenimentul va începe la ora 11:00 și se va desfășura în Sala de cinema a Casei de Cultură din Odobești. 

      Sărbătoarea Culturii Odobeștene se va încheia cu vernisajul expoziției pictoriței Ana Zăbrăuțeanu, duminică, de la ora 12:00, în Foyerul instituției. Vom reveni cu amănunte despre fiecare eveniment. Manifestările culturale se vor desfășura cu respectarea normelor de igienă și de comportament social din perioada de pandemie, pe care vă rugăm să le respectați!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Florile, culorile...

 


Muzeul Crama 1777, 


Valea Călugărească, muzee, 


ediția a III-a, 7 octombrie 2020




    Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită de miercuri, 7 octombrie 2020, la sediul secției sale Muzeul Crama 1777 din comuna Valea Călugărească, județul Prahova, să admirați expoziția temporară itinerantă Florile, culorile – ediția a III-a. Expoziția este organizată în colaborare cu profesorii îndrumători și elevii talentați ai Colegiului de Artă Carmen Sylva din Ploiești.

    Aflată la cea de-a treia ediție, expoziția Florile, culorile vă propune să explorați vizual lumea fascinantă a florilor, sursă de inspirație fiind o colecție de Mărci Poștale de la jumătatea secolul al XX-lea din patrimoniul muzeului. Tinerii artiști ai colegiului mai sus menționat, prin intermediul creațiilor realizate în diferite tehnici ale artei plastice (acuarelă, linogravură, ceramică, tuș, creion), pun în valoare florile, atît de dragi tuturor și care prin coloritul și mireasma lor ne înfrumusețează viața. Acest proiect expozițional vă provoacă să redescoperiți frumusețea universală a florilor.

Vă așteptăm cu drag!

Monica Cîrstea, muzeograf

Întâlniri binecuvântate

 


Galeria de Artă Lascăr Vorel 


Piatra Neamț 


5 - 14 octombrie 2020