vineri, 14 august 2020

Ancel are dotă. Opincaru se declară mulțumit...




România de-altădată








Consemnare publicată în Monitorul Oficial, Nr. 112. Marți, 18 mai 1937.


Cronică muzicală (1942)




Muzica cultă














Consemnări publicate în Universul Literar, Nr. 21. Sâmbătă, 23 mai 1942.

Pe simezele ieșene - Arta în dimensiunea sacră




Arta plastică contemporană românească 


Mihai Coțovanu 


Iași, Galeria Theodor Pallady 


10 - 31 august 2020




Fețele noi ale armelor vechi




Muzeul Național al Banatului, 


Timișoara 


15 august - 2 aeptembrie 2020




    Vă invităm să vizitați Fețele noi ale armelor vechi, o expoziție – argument care vă propune, începând de sâmbătă, 15 august 2020, o întâlnire surprinzătoare cu o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului împreună cu Muzeul Național de Istorie a României și sprijinit de Consiliul Județean Timiș.
    Vă așteptăm să explorați trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul regelui Ferdinand I, revolverul generalului francez Henri Berthelot și alte obiecte valoroase din colecția MNIR, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă.
   Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4,  în perioada 
15 august – 2 septembrie 2020. Ne puteți trece pragul de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

Târg de Sfânta Maria




Tulcea, 


13 - 16 august 2020




    De joi până duminică producătorii, meșterii si artizanii aduc în Piața Mircea cel Bătrân 
(Piața Civică) produse tradiționale și articole meșteșugărești din toate zonele țării!
    Nu vor lipsi producătorii de preparate tradiționale cu carne de porc, oaie, vită sau curcan, branzeturi, casuri și cașcaval , dulcețuri, siropuri și zacusca, prăjituri de casă, ciocolată, limonada rece sau porumb, miere și produse apicole, fructe șielegume de sezon, Kurtos kalacs și fel e fel de bunătăți.
    Meșterii și artizanii aduc cu ei obiecte fel de fel, meșterite peste an: ceramică, lemn, vitralii, bijuterii, port tradițional , lână împaslita, flori de grădina și de ghiveci, lavandă și produse de lavanda.
    Sănătatea voastră este esențială pentru noi. Vă rugăm să respectați măsurile de distanțare socială afișate în cadrul târgului. Folosiți dezinfectantul pus la dispozitie la standuri și purtați masca de protecție.
Detalii
Corina Berariu
0744 860 082