marți, 16 iunie 2020

Petrolul în cartofilie




Muzeul Petrolului, 


Ploiești 


18 iunie - 6 septembrie 2020




    Vă invităm să vizitați expoziția Petrolul în cartofilie organizată de Muzeul Petrolului, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.
    Expoziția va fi deschisă joi, 18 iunie, ora 11:00, la sediul Muzeului Petrolului din Ploiești, str. Dr. Bagdasar nr. 8 și va putea fi vizitată până la data de 6 septembrie 2020.
    La începutul secolului XX au apărut cărți poștale cu imagini ce surprind aspecte din industria petroliferă românească, a știinţei și tehnicii petroliere, a vieţii personalităţilor și a evenimentelor care au marcat această ramură a economiei noastre. Muzeul Petrolului deţine o colecţie importantă de carte poștală tematică, pe care publicul vizitator va avea ocazia să o admire în sala de expoziții temporare a muzeului.

Sub zodia Independenței României




De pe ecranele cinematografelor de-odinioară


























Articol publicat în Almanah Cinema 1976. Decembrie 1975.




Omagiu...




Inițiative de toată lauda 


Joldești




   Pe data de 15 iunie 2020 se comemorează 131 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Ca modest omagiu adus poetului nației române, a fost amplasată o placă memorială din marmură la Școala Gimnazială Joldești, satul natal al distinsei mame a Poetului, Raluca Iurașcu-Eminovici. Pe placă este inscripționat un binecunoscut citat din opera acestuia, mai actual / actuală ca oricând: "Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat”.
Societatea Culturală STEAUA NORDULUI Botoșani
Asociația Culturală Raluca Iurașcu Vorona, Botoșani