luni, 10 februarie 2020

Acasă la Duduia Otilia




Muzeul Otilia Cazimir


Iași


12 februarie 2020




    Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația Patrimoniu pentru comunitate Iași, organizează evenimentul aniversar Acasă la Duduia Otilia, în data de 
12 februarie 2020, la Muzeul Otilia Cazimir, de la ora 12:30.
    Programul începe cu inaugurarea expoziției Vis Alb, curatoriată de Indira Spataru. Titlul face referire la parodiile semnate de George Topîrceanu la poeziile Otiliei, fiind expuse, într-un decor interbelic, obiecte personale ale celor doi poeți, documente, cărți, fotografii. 
Expoziția Vis Alb poate fi vizitată în perioada 12 februarie – 1 martie 2020.
    Acasă la Duduia Otilia continuă cu un recital al poeților invitați (Radu Andriescu, Emilian Marcu) și Memento Otilia Cazimir, cu Horia Zilieru, cel care a cunoscut-o pe poetă. Urmează creații pe texte ale autoarei (compozitor Viorel Câtea, chitară și voce) și programul 
La aniversare, susținut de elevi ai Liceului Teoretic Richard Wurmbrand și ai Școlii Gimnaziale Otilia Cazimir (coordonatori: prof. Oana Pădurariu și prof. Viorel Câtea).
Coordonator: Indira Spataru

Pe simezele ieșene - Variațiuni pe tema formelor muzicale




Arta plastică contemporană românească


Liviu Suhar


Galeria de Artă Theodor Pallady, Iași


17 februarie 2020




Săgeata căpitanului Ion




De pe ecranele cinematografelor de-odinioară, 


Cinemateca,



Sageata capitanului Ion 1972.jpg









Articol publicat în Revista Flacăra, Nr. 20. 13 mai 1972.











Grupaj publicat în Revista Cinema, Nr. 12. Decembrie 1972.

Metamorfoze umane în spațiul credinței




Gânduri duhovnicești 


Niculae Constantin 


Cercul Militar Național, București


13 februarie 2020




Tablouri gliptice...




Lansare de carte


Alexandru Davidian - Marin Gherasim


Librăria Cărturești Carusel, București


19 februarie 2020




    Editura Vellant, Librăria Cărturești Carusel și KPMG Romania au plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare a cărții 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘯 𝘎𝘩𝘦𝘳𝘢𝘴𝘪𝘮 de Alexandru Davidian care se va desfășura m̲i̲e̲r̲c̲u̲r̲i̲,̲ 1̲9̲ f̲e̲b̲r̲u̲a̲r̲i̲e̲,̲ l̲a̲ L̲i̲b̲r̲ă̲r̲i̲a̲ C̲ă̲r̲t̲u̲r̲e̲s̲̗t̲i̲ C̲a̲r̲u̲s̲e̲l̲ (Str. Lipscani, nr. 55).
Invitatul special al acestui eveniment va fi domnul H.R. Patapievici.
    KPMG Romania a susținut publicarea și traducerea acestui volum, care oferă o perspectivă fascinantă asupra vieții și operei lui Marin Gherasim. Alexandru Davidian și-a desfășurat cercetarea pe parcursul a multor ani, timp în care a încercat să cunoască în profunzime activitatea lui Marin Gherasim, inclusiv prin intermediul unor întâlniri directe cu artistul.
Vă așteptăm!

Portrete de artiști




Expoziție de fotografie, 


Metropolis Art Collections, București


11 februarie - 15 martie 2020





     DanaArtGallery nu este ceea ce numim o galerie de artă convențională, ci mai mult o inițiativă de susținere a artiștilor. Am plecat la drum, acum 10 ani, alături de un grup restrans de artiști plastici iar acestora s-au alăturat, de-a lungul timpului, peste 100 de alte nume din domenii diverse:  fotografie, pictură, grafică, scenografie, sculptură, artă digitală, textile, muzică, dans, etc.
   Împreună am realizat nenumărate evenimente care au adus publicul aproape de artă în diverse locații din București.
   Expoziția de fotografie Portrete de artiști se va desfășura în perioada 
11 februarie - 15 martie 2020.
    Vă invităm la vernisaj pe data de 11 februarie 2020, ora 19:00, la Metropolis Art Collection cu sediul în Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucureşti.
   Vor expune fotografii portret o parte din artiștii cu care am colaborat de-a lungul timpului: Adriana Vasile,  Andreea Dosinescu, Andreea Chiru Maga,  Alexandra Miculescu, Bianca Ioniță,  Bogdana Contraș, Cornelia Gherlan,  Cornelia Popa, Cătălin Burtea, Cristina Taraș, Dragoș Mălăescu, Daniela Zbarcea, Daniela Mihai,  Dragoș Lupu, Eugen Vasile Iovan, Gina Baranovschi, Horațiu Cristea, Ionuț Maga, Laura Avramescu Cherciu, Loredana Dragne, Loredana Bardaș, Marilena Murariu, Magda Morozan, Mircea Muntenescu, Petre Chirea,  Roland Vasiliu, Evangelia Taka, Silvia Trăistaru.
Expoziția poate fi vizitată în perioada anunțată, 
de luni până sâmbată între orele 12:00 și 20:00.
    Pentru că ceea ce este important în arta contemporană este artistul, creatorul de obiecte de artă, de concepte artistice, de imagini, pentru evenimentul nostru aniversar vom propune o descriere vizuală a omului-artist, imagine care să creeze o legatură mai stransă cu privitorul, o conexiune.
    Expoziția Portrete de artiști cuprinde fotografii realizate de anumiți fotografi artiștilor sau autoportrete realizate în această tehnică.
La mulți ani!!! 
Mulțumim tuturor artiștilor care au avut încredere în noi si s-au alaturat grupului.

Exponatul lunii




Complexul Muzeal Arad


februarie 2020


No photo description available.

   În cadrul proiectului muzeal Exponatul lunii vă prezentăm un artefact din colecția de arheologie a Complexului Muzeal Arad.
   Specialiștii Departamentului de Cercetare și Valorificare a Patrimoniului Arheologic au ales să promoveze un vas din lut, unic prin elementele de ornamentație cu care a fost prevăzut, datat începând cu secolul I d.Hr. și descoperit la Zăbrani în anii '60.
    Vasul dacic este expus la Muzeul de Istorie din Palatul Cultural, etaj II (intrarea dinspre Parcul Copiilor).
Program de vizitare: Marți - Duminică: 9:00 - 17:00