joi, 30 ianuarie 2020

Pe simezele Capitalei - Start Up 2020 (6)




Muzeul Municipiului București


30 ianuarie - 7 februarie 2020





Femeia cu mască




Lansare de carte 


Miruna Vasiliță 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


31 ianuarie 2020





Întoarcerea din adâncuri



De pe scenele teatrului românesc de-odinioară


Teatrul de Operă și Balet al R. P. R.




Broșură-program. Premieră: 12 mai 1965.













Programul de sală din ziua premierei, 12 mai 1965.



Expozițiă Internațională de Grafică Holocaust




Muzeul Național de Artă al Moldovei


Chișinău, Republica Moldova


5 februarie 2020





    Dragi prieteni, în cadrul vernisajului Expoziției Internaționale de Grafică Holocaust care va avea loc miercuri, 5 februarie 2020, ora 16:00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, veți putea asista la recitalul de poezie Negru lapte al zorilor, susținut de actrița Diana Cozma.
    Diana Cozma (n. 5 decembrie 1962, Cluj-Napoca) este actriță, scriitoare, traducătoare, conf. univ. dr. habil. la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, membră a Uniunii Scriitorilor din România, dublu licențiată a Universității Babeș-Bolyai în Filologie (1988) și Artă Teatrală (1995), doctor în Filologie din 2005, conducător de doctorat în domeniul de studii universitare Teatru și artele spectacolului din 2017. Participă la numeroase stagii internaționale (Holstebro, Wrocław, Pontedera, Verscio, Lausanne, Berlin, Amsterdam, Atena), conduce workshop-uri în România și SUA, joacă în spectacole de teatru și filme cu care participă la festivaluri de teatru naționale și internaționale. A publicat cărți despre teatru, proză scurtă, dramaturgie și traduceri pentru care a obținut premii, distincții, nominalizări.


Lumea lui Caragiale




Biblioteca Județeană V. A. Urechia


Galați


29 ianuarie - 28 februarie 2020




   În perioada 29 ianuarie - 28 februarie 2020 la sediul central, în holul mare de la parter poate fi vizionată Expoziția-concurs Lumea lui Caragiale, parte din Proiectul educațional județean Caragiale între trecut, prezent și... viitor, ediția a III-a, organizat de Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Galați în parteneriat cu Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați.

Soprană și profesoară de canto...




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Arta Florescu (1921 - 1998)





Program de sală, 1 iunie 1988.




***Mai multe despre această artistă puteți afla și de aici:  Wikipedia

Pe simezele Capitalei - Oxigen




Arta plastică contemporană românească, 


Marinella Dumitrescu, 


Cercul Militar Național, București, 


27 ianuarie - 13 februarie 2020






MăiestrIA – povestea cusută a iei




Muzeul Național al Țăranului Român 


București


5 - 16 februarie 2020





    Ambasada Republicii Moldova în România vă invită miercuri, 5 februarie, ora 18:00, la Sala Acvariu, la lansarea albumului MăiestrIA – povestea cusută a iei, un album unic în spațiul românesc, dedicat iei autentice tradiționale, a cărui autoare este basarabeanca Stela Moldovanu.
    Evenimentul este o bună ocazie de a ne reaminti despre simbolistica și originalitatea portului popular al neamului românesc și, totodată, de a celebra frumoasa aniversare de 30 de ani de la refondarea Muzeului Național al Țăranului Român.
    Cartea cuprinde 448 de pagini bogat colorate, cu peste 500 de fotografii și ilustrații originale, în 9 capitole, în care se vorbește despre istoria și personalitățile care au promovat ia, creațiile noi, fotografiate detaliat realizate în ultimii ani, ii de colecție, oameni valoroși, precum și sfaturi necesare pentru cei care vor să înceapă a coase corect și informat. De asemenea cartea mai cuprinde capitole dedicate simbolurilor de pe ie și descifrarea lor, cele mai frecvente tehnici de cusut, precum și un glosar cu termeni din domeniul portului popular.
    Lansarea va fi însoțită de o superbă expoziție de ii autentice, cusute manual, în cadrul proiectului Măiestria, desfășurat la Chișinău. În prezent, Clubul MăiestrIA în acțiune numără peste 100 de femei și un bărbat din Republica Moldova, care activează în domenii absolut diferite, dar care cos din pasiune. Anterior colecția de cămăși autentice a fost expusă la Chișinău și la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu.
    Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 16 februarie, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Castiliana




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară, 


Teatrul Național București




Program de sală, la un matineu pentru școlari.
După adnotare, din 1942.


În colțul din stânga, sus, de-abia vizibilă, o ștampilă cu textul: "AVIZAT".
Probabil, conform cenzurii din perioada războilului.











Fila a IV-a.