sâmbătă, 1 august 2020

Baia înainte de Baia




Muzeul de Istorie Suceava 


31 iulie - 1 noiembrie 2020




    Dragi prieteni ai muzeului și iubitori de istorie, o expoziție de excepție, unică, așa cum muzeul v-a obișnuit, poate fi vizitată începând de astăzi la Muzeul de Istorie din Suceava.
    Vizitatorii au ocazia să vadă și să trăiască istoria de acum 7000 de ani, prin artefactele arheologice expuse în premieră, descoperite în cei trei ani de evaluare arheologică de la Baia- În Muchie, comuna Baia, județul Suceava, locul în care a fost documentată locuirea încă din preistorie.
Cea mai mare locuință din Europa, de acum 7000 de ani, descoperită la Baia.
    ”Pe lângă dimensiunile locuinţei un lucru destul de important este inventarul de ceramică şi piatră. Sunt lucruri inedite, spectaculoase”, ne spunea dr. Constantin-Emil Ursu, directorul general al Muzeului Național al Bucovinei, încă din perioada săpăturilor.
    La Baia au fost descoperite un număr mare de artefacte, statuete, vase, elemente de arhitectură, care, așa cum spuneam, sunt aduse acum pentru prima oară în fața publicului vizitator.
    De menționat că în cadrul săpăturilor de aici, au fost descoperite singurele vase cu umăr dublu, precucutiene, găsite vreodată în România, exponate care pot fi văzute în Sala 2, Precucuteni - Artă și spiritualitate - în expoziția permanentă a Muzeului de Istorie Suceava.
    Filmarea din timpul cercetărilor arheologice poate fi vizionată în postarea de pe pagina noastră!
Accesul la expoziție este gratuit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu