duminică, 8 martie 2020

Haiku...




Lansare de carte, 


Manuela Dragomirescu, Corneliu Traian Atanasiu 


Muzeul Național al Literaturii Române, București


13 martie 2020




     Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește evenimentul de lansare a volumelor de haiku Căutînd tonul, semnat Corneliu Traian Atanasiu și Întâia brumă, de Manuela Dragomirescu vineri, 13 martie 2020, de la ora 17:00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. Invitat: Florin Golban.
    Corneliu Traian Atanasiu este organizatorul grupului autorilor de haiku din jurul concursului Romanian Kukai, desfășurat din 2007 online. De-a lungul ultimilor 13 ani, grupul a publicat 11 volume colective anuale. A publicat volumul Mulcom picurând care cuprinde eseuri despre haiku și poezia de factură occidentală, comentarii ale poemelor haiku, discuții despre tehnica haiku-ului. Volumul de față, Căutând tonul, este un ghid pentru cei care vor să cunoască mai bine haiku-ul, să-i prindă gustul, pentru a-l putea savura și, eventual, scrie. El este al 16-lea volum al proaspetei colecții Prispa cu greieri.
   Manuela Dragomirescu a descoperit poemul haiku în cadrul concursului Romanian Kukai, organizat de C. T. Atanasiu și s-a regăsit în simplitatea profundă și austeră a acestei specii literare, atrasă nu doar de exotismul său, ci și de abordarea originală a imaginilor, expuse printr-o lentilă personală. Volumul Întâia brumă a fost editat la Editura PIM.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu