luni, 2 martie 2020

Dialoguri eminesciene




Daniela Nane, George Custură 


Muzeul Național al Literaturii Române, București


8 martie 2020



   Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul de teatru poetic Dialoguri eminesciene în interpretarea actorilor Daniela Nane și George Custură duminică, 8 martie 2020, ora 17:00, în Mansarda sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Rezervări: programe@mnlr.ro, responsabil Gabriela Toma.
   În anul în care se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, actorii Daniela Nane și George Custură propun publicului bucureștean un spectacol de teatru poetic, sub forma unor "Dialoguri”, atât de necesar pentru a evada din rutina cotidiană, nu o simplă rostire de poezie. Spectacolul a fost construit pe un gând ce are ca temă terapia prin poezie.
    Daniela Nane este actriță a Teatrului Bulandra din 1995 și are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse și complexe, jucând în peste 50 de spectacole de teatru și filme de lung metraj și de televiziune, lucrând cu mulți regizori importanți si actori de renume: Andrei Șerban, Alexandru Darie, Horațiu Mălăele, Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley. S-a apropiat de poezie în adolescență, când asculta cu admirație versurile rostite de George Vraca sau Florian Pittiș și când a început, timid, să recite primele poeme. La un înalt nivel de performanță artistică, Pianul cu poeme îi dă șansa de a dărui oamenilor clipe de emoție și de regăsire, care să le reamintească de noblețea din suflete.
   George Custură a devenit cunoscut publicului datorită numeroaselor piese de teatru în care a jucat, reclamelor, rolurilor deţinute în sitcomuri precum  La bloc sau Vine Poliţia dar şi graţie rolului din telenovela Aniela. A debutat în 1980, pe scena Teatrului de Stat din Reşita, unde a fost repartizat să-şi facă stagiatura, după ce a absolvit Institutul de Teatru Târgu-Mureş, la clasa profesorului Constantin Codrescu. Din 1983, până în 1991, George Custură a jucat la Teatrul „Maria Filotti", din Brăila, iar din 1991 a venit la Braşov, unde continuă să joace şi astăzi pe scena Teatrului Sică Alexandrescu. Actorul a deţinut peste 40 de roluri principale în piese de teatru, a participat la turnee europene şi americane cu spectacorul Denaidele. A jucat şi în filme, respectiv în Hotel de lux, regia Dan Piţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Ryna, Regii blestemaţi.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu