marți, 25 februarie 2020

Patriarhii României Nicodim și Iustin – înțelepți apărători ai Bisericii




Muzeul de Istorie și Arheologie 


Tulcea


25 februarie 2020




Marți, 25 februarie 2020, ora 12.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței, Tulcea,  va avea loc vernisajul expoziției ”Patriarhii României Nicodim și Iustin – înțelepți apărători ai Bisericii”, organizată de Episcopia Tulcii în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea.
    "Expoziția este dedicată patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu care au păstorit cu mult tact și discernământ Biserica Ortodoxă Română în perioada 1939 -1948 și, respectiv 1977 -1986.
     Amprenta pe care aceștia și-au lăsat-o asupra vieții bisericești, culturale și sociale din România poate fi redescoperită parțial în expoziția de carte și artă veche religioasă pe care Episcopia Tulcii o organizează în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion din Tulcea.
    Exponatele sunt provenite din fondurile Episcopiei Tulcii, ale parohiilor tulcene și din colecțiile particulare. Pot fi întâlnite tipărituri și fotografii de epocă, sfinte vase și icoane lucrate în atelierele Patriarhiei Române, veșminte liturgice, medalii aniversare și ale obiecte care fac parte din patrimoniul județului Tulcea.
    Expoziția face parte din programul activităților culturale pe care Episcopia Tulcii le organizează anul acesta cu prilejul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români.” (Pr. Felix Neculai – consilier cultural al Episcopiei Tulcii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu