joi, 7 noiembrie 2019

Accesorii și arme




Muzeul de Artă Tulcea 


14 noiembrie 2019 - 31 ianuarie 2020




    Expoziția, ce va putea fi vizitată în perioada 14 noiembrie 2019 - 31 ianuarie 2020, prezintă un număr de 47 de piese, datate în perioada secolelor XVIII-XIX și care provin din Europa și Asia.
    Evenimentul deschide o serie de expoziții temporare inedite, prin care Muzeul de Artă Tulcea intenționează să promoveze obiecte din colecțiile sale care nu au fost expuse niciodată publicului
    În cadrul expoziției se disting mai multe categorii de piese bărbătești și femeiești, care întregeau odinioară mesajul vizual al unor compoziții vestimentare. Pot fi admirate accesorii precum: fesuri din ansambluri vestimentare, trăistuțe pentru tutun, vasul de colectare al unui derviș, un ceas de buzunar, călimări, bijuterii, catarame, curele și încălțăminte. Alături de ele sunt prezentate săbii, pumnale și un pistol cu cremene. Majoritatea pieselor sunt ornamentate cu motive decorative specifice artei islamice.
Deschiderea expoziției va avea loc joi, 14 noiembrie 2019, de la ora 15:00.
   Evenimentul face parte din ciclul evenimentelor culturale organizate de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion cu ocazia Zilei Dobrogei (14 noiembrie).

Un creator al stilului neoromânesc în arhitectură




Dimitrie Ionescu-Berechet 


Uniunea Arhitecților din România, București 


12 noiembrie 2019




   Va invitam marti, 12 noiembrie, ora 1700, la vernisajul expozitiei si prezentarea volumului  dedicat Arhitectului Dimitrie Ionescu-Berechet, in prezenta si prezentarea autorului, dl. Stefan Ionescu-Berechet
Arhitect-șef al Patriarhiei Române mai bine de 30 de ani, arhitectul Dimitrie Ionescu - Berechet este autorul a peste 400 de lucrări de arhitectură: edificii de cult, restaurari, lucrărilor de decorație interioara.
   Ionescu-Berechet este un creator al stilului neoromânesc dar si autorul unor imobile mdernist-cubiste cu elemente Art Deco.

Să ne cunoaștem artiștii - un postimpresionist




Arta plastică contemporană românească 

Radu Dărângă




Broșură - catalog expozițional.
Galeria Galateea, București. 19 mai - 8 iunie 1982.



Profiluri din Iași (ulei pe pînză).





Portret (ulei pe pînză).


Cană cu garoafă (ulei pe pînză).


Natură statică cu vas de cositor (ulei pe pînză).



Toamnă în Iași (ulei pe pînză).



Natură statică cu lămîie (ulei pe pînză).



Conversație (ulei pe pînză).




Apus de soare (ulei pe pînză).


Portret - studiu (ulei pe pînză).


Natură statică cu pipă (ulei pe pînză).


Coperta a IV-a.

***Mai multe despre acest pictor puteți afla și de aici:  Wikipedia

Asterix și Obelix - 60 de ani de aventuri amuzante




Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman 


Craiova 


noiembrie 2019




    Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman invită publicul pasionat de benzi desenate la expoziția dedicată cunoscutelor personaje Asterix și Obelix. Expoziția poate fi vizitată în Galeria de Artă Aman și este organizată în contextul marcării a șaizeci de ani (29 octombrie 1959) de la prima apariție a celor două personaje într-o revistă dedicată copiilor.
    Plasate într-un context istoric determinat, aventurile lui Asterix și Obelix se adresează publicului de toate vârstele și surprind prin energia debordantă, precum și prin aventurile comice și satirice la care cele două personaje iau parte. Asterix și Obelix este cea mai îndrăgită serie de benzi desenate din Franța și, de asemenea, cea mai populară serie europeană de profil la nivel mondial: cele 38 de albume realizate au fost traduse în 111 limbi și dialecte, pentru un total de peste 380 milioane de exemplare tipărite.
    În urma succesului de care s-au bucurat, aventurile lui Asterix și Obelix au fost adaptate sub forma desenelor animate, respectiv filmelor artistice. Totodată, acestea au inspirat și sute de jucării, figurine, timbre, jocuri și diferite alte obiecte pentru copii.
    Despre seria de benzi desenate Asterix și Obelix s-au scris sute de studii critice, semnate de critici literari și de artă, sociologici, istorici, arheologi, profesori universitari, doctoranzi sau pur și simplu oameni pasionați de benzi desenate. Unele dintre acestea au apărut sub formă de volum, iar altele în numere speciale ale unor reviste de largă circulație din Franța și Belgia.
   Toate obiectele etalate în cadrul expoziției fac parte din colecția cunoscutului autor și critic de benzi desenate Dodo Niţă.

De la lume adunate, la lume prezentate




Muzeul Ianca 


7 noiembrie 2019






Să ne cunoaștem artiștii...de muzică populară




Sofia Vicoveanca




Editura Cuvântul Nostru, Suceava. 1996.



Volum cu atât mai valoros cu cât poartă și dedicația interpretei.
Tocmai bun de pus la colecția de autografe.







































Coperta a IV-a.

***Mai multe despre această artistă puteți afla și de aici: Wikipedia