miercuri, 6 noiembrie 2019

Baltagul




Ansamblul Artistic Rapsodia Română




Broșură - program. Începutul nilor '90.




















Cartea întâmplărilor - Mistere, ciudățenii, uimiri




Lansare de carte 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


14 noiembrie 2019





Meșteri și meșteșuguri tradiționale din Moldova




Palatul Culturii 


Iași


 ediția a XII-a, 8 - 10 noiembrie 2019




   Pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat să redescopere, în expoziția cu vânzare, obiecte meşteşugăreşti autentice, realizate de cca. 40 de meşteri populari veniți la Iași din diferite zone etnografice ale țării, cu precădere din Moldova și Republica Moldova.
   Sâmbătă, 9 noiembrie, vizitatorii vor putea participa la ateliere de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, încondeiere ouă, împletituri din fibre vegetale, ţesături. Atelierele sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, iar elevii premiați la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de Asociaţia ART - Meşteşugurile Prutului, în cadrul programelor educaționale derulate în parteneriat cu școli și ONG-uri, vor fi prezenți la această ediție, în calitate de ucenici.
Vă aşteptăm cu drag!

Monumente istorice şi clădiri emblematice din România în cărţi poştale ilustrate




Muzeul Brăilei Carol I 


8 noiembrie 2019





Salonul literar Axis Libri




Lansare de carte 


Biblioteca Județeană V. A. Urechia, Galați 


7 noiembrie 2019






Grădina Maicii Domnului




Valeriu Stoica 


Galeriile Sabion, București 


30 octombrie - 11 noiembrie 2019




    În perioada 30 octombrie – 11 noiembrie 2019, în cadrul Galeriilor Sabion va avea loc expoziția de pictură intitulată Grădina Maicii Domnului, autor Valeriu Stoica.
    Artistul a studiat iconografia bizantină românească și de peste trei decenii este prezent în reviste de cultură, cum ar fi: România Literară, Luceafărul, Caiete, Muzica, Helis și Săptămâna. A fost premiat la concursuri tradiţionale de pictură, poezie, proză și folclor și este autor al unor opere literare precum Nopţi suprapuse şi Labirint, Biserici şi legende şi Câmpiile Verticale. A realizat ilustrații pentru cărți literare, cărți tehnice și grafică în reviste.
   “Ca pictor iconar, mă consider un conservator al tradiţiei bizantine şi nu confund niciodată arta cu icoana. Când realizezi o icoană, amprenta artistului plastic trebuie să dispară, deoarece pictura trebuie să fie din punctul de vedere al canoanelor, unitară“, a declarat artistul, Valeriu Stoica.
   Din 1987 se dedică picturii bisericeşti, pictând numeroase biserici din țară precum: Biserica Pogorârea Sf. Duh și Soborul Maicii Domnului din Titan, Biserica Sf. Nicolae din Balta Albă, Biserica Sf. Ilie din Pantelimon și multe altele.
   Ca director al Clubului Republica a condus cercul de pictură, ceramică şi artă populară, Dejunul pe iarbă patronat de Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul Municipiului Bucureşti, unde au participat artişti consacraţi, meşteri populari şi tineri afirmaţi ulterior, în ţară şi străinătate.
    A reprezentat România cu ocazia Summit-ului NATO – 2008, cu expoziţii de icoane la Muzeul Satului.
Lucrările sale se pot regăsi în colecții particulare și de stat în întreaga lume.

Sentimente și naftalină




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul C. I. Nottara




Pliant-program. Stagiunea 1979 - 1980.
Premieră: 19 martie 1980.








Sidonia Drăgușanu cu Miron Radu Paraschivescu, la Cluj, 1946.

















Coperta a IV-a.


Pe simezele târgoviștene - Culoarea nostalgiei




Arta plastică contemporană românească 


Muzeul de Istorie Târgoviște 


7 noiembrie 2019





150 de ani de cale ferată Giurgiu-București




Muzeul Județean Teohari Antonescu 


Giurgiu 


13 - 15 noiembrie 2019




    150 de ani de cale ferată Giurgiu-București este un eveniment muzeal care va marca aniversarea începutului proiectului feroviar din România timpului. El se va desfășura între 
13 și 15 noiembrie, la sediul central al Muzeului Județean Teohari Antonescu Giurgiu, în colaborare cu Muzeul CFR din București,.
    Cu această ocazie se va lansa volumul 150 de ani de cale ferată Giurgiu-București în care se derulează povestea unui secol și jumătate de legătură feroviară între Giurgiu și București Filaret, precum și prima abordare istorică a instalației de feribot Giurgiu-Ruse.
     Lansarea va avea loc în cadrul unei expoziții, în care piesa centrală va fi o diorama cu trenulețe, care va face neîndoios deliciul vizitatorilor.