joi, 3 octombrie 2019

Ziua Porților Deschise




Muzeul Județean Teleorman 


Alexandria 


4 octombrie 2019




    Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, Muzeul Județean Teleorman organizează în ziua de 
4 octombrie 2019, între orele 9:00 - 17:00, manifestarea Ziua Porților Deschise.
    Vor putea fi vizitate gratuit expoziţiile permanente: Înapoi în timp: Arheologie Numismatică în judeţul Teleorman ( Sala Tezaure Monetare, Sala Neoliticul, Sala Eneoliticul) și Colectivizarea în Teleorman. Rezistenţă şi acceptare forţată şi expoziţiile temporare: Colecții și Colecționari și Exponatul Lunii – Toporul de luptă.
    Menționăm că, datorită unor lucrări de conservare a patrimoniului, expoziția permanentă Aspecte etnografice ale satului teleormănean este închisă publicului până pe data de 2 decembrie 2019.

Universitatea Populară de Artă Plastică




România de-altădată




Pliant informativ. Anii '50 - '60.









Pe simezele Capitalei - Grădinile Sabionului




Arta plastică contemporană românească 


Cîrstina de la Studina


Galeriile Sabion, București 


3 - 17 octombrie 2019





    În perioada 3 - 15 octombrie 2019, Galeriile Sabion găzduiește expoziția personală a artistului Cîrstina de la Studina cu titlul Grădinile Sabionului. 
    Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Amelia Dinca –critic de artă împreună cu Ana Maria Măciucă – istoric de artă și aduce pe simeze o selecție de lucrări al căror subiect comun sunt florile și grădinile.
    “Abordările florale unice, irepetabile ale lui Cîrstina de la Studina dau măsura sensibilităţii sale în raport cu universul vegetal. Formele terestre seamănă cu structura aştrilor, fiind conturate în compoziţiile unor tablouri de mici dimensiuni, de nobleţea unor obiecte preţioase.       Metamorfozele grădinilor japoneze sau osmoza cromatică a florilor imaginate de artist în câmpuri asemănătoare bolţilor înstelate, denotă un vocabular plastic care îl defineşte în pendularea gestului său artistic între decorativismul şi mişcarea rezultate din câmpurile compoziţionale deschise. Picturalitatea, cu logica sa internă, dar şi cu liberatatea de a crea forme pornite din stratul lăuntric al artistului, îl transformă pe Cîrstina de la Studina într-un creator al mişcării materiei.” – Ana Amelia Dincă
   Surpriza acestei expoziții este o lucrare realizată în anul 2009, care nu a fost niciodata expusă; este portretul unei femei și se intitulează Ana. Este o lucrare, în care Cîrstina de la Studina vorbește despre dreptul femeii la iubire și fericire, evocând delicatețe și senzualitate acesteia, este o compoziție pictată în spiritul expresionismului, care definește stilul său liber.
   Cîrstina De la Studina este un artist liber, are participări la saloane anuale de artă, saloane naționale, și de artă medievală. Are de asemenea, expoziții personale și de grup în Barcelona-Spania. Lucrări în colecții particulare din țară și străinătate, SUA, Franța, Spania, Italia, Germania, Elveția, Hong Kong.

Zidarul




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul Giulești




Pliant-program. Premieră: 8 octombrie 1982.

























Noaptea Bibliotecilor




Biblioteca Municipală Hunedoara 


ediția a VIII-a, 5 octombrie 2019





"Caracter sobru, modest și timid..."




Arta plastică contemporană românească 


Zetta Vernescu-Bunescu




Pliant - catalog expozițional.
Aula Bibliotecii Centrale Universitare, București.
16 - 30 septembrie 1975.










Publicitate...




România de-altădată 


Colecții și Colecționari 


Înscrisuri de toate felurile - Reclame






















Reclame publicate în Almanah Turistic 1964. Decembrie 1963.