marți, 19 noiembrie 2019

Un veac de Feminitate




Colecții și Colecționari 


Iulia Gorneanu 


Muzeul Orașului Oradea 


19 noiembrie 2019 - 30 martie 2020




Curator și colecționar drd. Iulia Gorneanu.
Localizare: Cetatea Oradea, corp B, et II.

   Expoziția Un veac de Feminitate creează contextul întoarcerii într-un timp istoric în care designul, atenția pentru detaliu, stilul, rafinamentul și-au pus amprenta asupra pieselor vestimentare și accesoriilor. Toate exponatele provin din colecția Iulia Gorneanu, sunt piese originale din perioada 1850-1950, cu excepția unor piese ce sunt catalogate ca aparținând primei jumătăți a secolului al-XIX-lea.  Expoziția prezintă pălării poșete, umbreluțe de soare, vestimentație, bijuterii, podoabe, ceasuri, evantaie, sticluțe de parfum, carnețele de bal, dantelă, fotografii, reviste de modă, reprezentative pentru epoca în care au fost create.
    În premieră, la Muzeul Orașului Oradea, veți putea admira piese vestimentare specifice perioadei Belle Epoque, ce au aparținut Ottiliei Michail-Oteteleșanu, pictoriță a Casei Regale și protejata -pe linie artistică-  a Reginei Elisabeta.
   Totodată, expoziția va include o secțiune intitulată Rafinament și intimitate în Belle Epoque și Interbelic în care vor fi expuse, în premieră, piese de lenjerie. Idealul de frumusețe  a  experimentat schimbări majore de-a lungul timpului, oscilând uneori  între extreme de la o epocă la alta și conducând la ceea ce astăzi lenjeria  încununează cu succes: celebrarea feminității.
Vă așteptăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu