miercuri, 6 noiembrie 2019

Minerale şi asociaţii minerale din România




Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță


Galați 


7 noiembrie 2019 - 17 februarie 2020 




   Joi, 7 noiembrie 2019, ora 15:00, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare naționale itinerante Minerale şi asociaţii minerale din România, manifestare organizată de Muzeul Județean de Mineralogie Victor Gorduza Baia Mare în colaborare cu muzeul gălățean și în parteneriat cu Academia Română – Secția Științe Geonomice, Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie, Universitatea din București – Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca – Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – Facultatea de Geografie și Geologie.


      Este o expoziţie în premieră, care face parte din proiectul cultural Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european, confinanțat de cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național și cuprinde 121 eșantioane de mineralogice importante din punct de vedere științific și muzeografic, precum și informații despre asociaţiile minerale de pe teritoriul României.
      Evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, cu accent pe contribuţia adusă patrimoniului mineralogic universal cu un număr de 38 de minerale descoperite şi descrise pentru prima dată de pe teritoriul ţării noastre.
      Expoziţia Minerale şi asociaţii minerale din România de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va fi deschisă pentru vizitare până pe 17 februarie 2020 (program 9:00 – 17:00). Vă aşteptăm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu