joi, 14 noiembrie 2019

Mărturii arheologice recent descoperite în Județul Galați




Muzeul de Istorie Paul Păltănea 


Galați 


15 noiembrie 2019





    Scopul expoziţiei este acela de a informa comunitatea ştiinţifică şi publicul gălăţean despre patrimoniul arheologic al judeţului Galaţi, în special despre descoperirile arheologice realizate în siturile din judeţul Galaţi (Negrileşti, punct Curtea şcolii şi Vânători, punct La Jolică), dar şi din municipiul Galaţi (Barboşi – Tirighina, Cavoul roman, Biserica Sfântul Nicolae şi Poartă Han).
    Cercetările arheologice din anii 2017-2019 au fost finanțate de Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați, Primăria Comunei Negrilești și Ministerul Culturii și Identității Naționale. O serie de proiecte, precum situl arheologic de la Negrilești și situl arheologic din Galați – Biserica Sfântul Nicolae au fost inițiate de către Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați, altele, cum ar fi Vânători, punct La Jolică, Barboși – Tirighina, Galați – Cavoul roman, Galați –Biserica Sfântul Nicolae și Galați – Poartă Han au fost realizate de muzeul gălățean în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion din Tulcea și Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer din București.
    Evenimentul se va desfășura la Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galați, secția Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea nr. 2 bis, lângă Biserica Greacă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu