vineri, 15 noiembrie 2019

Istorie ilustrată...




Lansare de carte 


Radu Oltean 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


19 noiembrie 2019




    Editura Humanitas vă invită marți, 19 noiembrie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la dubla lansare a albumelor Dacia. Războaiele cu romanii. Sarmizegetusa și 
Cetăți, castele și alte fortificații din România. Volumul II – secolul al XVI-lea, ambele realizate de Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciați autori de ilustrație documentară cu subiect istoric.
    Cercetările istorice la zi, transpuse într-o poveste pe înțelesul tuturor, și ilustrațiile bogate cu imagini ale obiectelor din epocă, documente și cu reconstituiri de scene istorice dramatice sau de detalii arhitectonice sunt elemente pe care le veți regăsi în cele doua volume.
    La eveniment participă: Radu Oltean, cercetător dr. Dan Ștefan, cadru didactic asociat la Universitatea de Vest din Timișoara, și cercetător dr. Maria-Magdalena Ștefan, Institutul Național de Arheologie Vasile Pârvan, ambii muzeografi la Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni. Moderator: Andrei Pogăciaş.
    Pasiunea lui Radu Oltean pentru ilustrația documentară este dublată de aplecarea spre studiul științific al istoriei; lucrările sale se bazează pe analiza riguroasă deopotrivă a izvoarelor directe și a cercetărilor celor mai recente. A conceput proiecte editoriale care valorifică un patrimoniu iconografic cvasinecunoscut publicului larg. Dacia: Războaiele cu romanii. I. Sarmizegetusa, primul dintr o serie de două volume bogat ilustrate care sintetizează stadiul actual al cercetărilor în domeniu, a fost tradus în spaniolă şi în engleză. Cetăți, castele și alte fortificații din România este o monografie amplă, unică în spaţiul istoriografi ei româneşti. Volumul de faţă al seriei, al doilea, descrie epoca Renaşterii, de la Mohács până la moartea lui Mihai Viteazul.
    Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe baza înscrierii prin Eventbook, aici: https://eventbook.ro/other/bilete-dubla-lansare-radu-oltean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu