joi, 17 octombrie 2019

Târgul Internaţional de Carte pentru copii BOOKerini,




Biblioteca Națională a României 


București 


17 - 20 octombrie 2019




    O nouă expoziție a Muzeului Jucăriilor poate fi văzută începând de astăzi la Biblioteca Națională.
    Timp de patru zile, între orele 10:00 - 18:00, copiii sunt aşteptaţi să vadă această expoziție deschisă în cadrul Târgului Internaţional de Carte pentru copii BOOKerini, între 17 şi 20 octombrie, la Biblioteca Naţională a României.
     Pentru acest eveniment am făcut o selecție de jucării și cărți pentru copii din colecțiile Asociației Muzeul Jucăriilor.
     A doua ediţie a târgului internaţional de carte de copii BOOKerini îşi propune să continue promovarea literaturii pentru copii în rândul publicului şi să încurajeze producţia artistică autohtonă de carte pentru copii. Accentul se va pune şi la această ediţie pe calitatea programului - întâlniri între profesioniştii din domeniu, ateliere pentru copii realizate de autori şi ilustratori de carte pentru copii, conferinţe şi dezbateri pentru părinţi, profesori, schimburi de experienţă între editori, autori din România şi invitaţi din alte ţări (Franţa, Ungaria, Grecia şi Suedia).
    50 de invitaţi din România şi trei din afara ţării şi peste 20 de edituri, prezente cu cele mai importante titluri de carte pentru copii, vin la Biblioteca Naţională a României să fie ghizii micilor cititori în minunata descoperire a Poveştii.
    Timp de patru zile, între orele 10:00 - 18:00, copiii sunt aşteptaţi să-şi întâlnească autorii preferaţi, să stea de vorbă şi să-i asculte citind, să deseneze la Peretele cu poveşti alături de ilustratorii îndrăgiţi, să citească şi să asculte poveşti în locurile special amenajate pentru ei, să participe la cele peste 50 de evenimente pregătite de organizatori pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu