duminică, 6 octombrie 2019

Cum se distrau românii odinioară




Lansare de carte 


Adrian Majuru 


Grand Hotel Continental, București 


10 octombrie 2019




   Editura Corint vă invită joi, 10 octombrie, ora 18:30, la Grand Hotel Continental (Sala Nicolae Tonitza, etaj 4), la evenimentul de lansare a volumului Cum se distrau românii odinioară de Adrian Majuru. Cartea reprezintă primul titlu din noua colecție: Istorii urbane.

La eveniment vor participa:

Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei
Catalin Striblea - striblea.ro, jurnalist DigiFM
Adrian Majuru, autor

   Vom descoperi împreună aspectele cotidiene care au dat un impuls fascinant socializării în orașele noastre moderne: teatrul (de vară, de varieteu), cabaretul, cafenelele, restaurantele și braseriile, balul și dansul de societate de mai târziu, parcurile de promenadă și pentru echitație, magazinele de lux, agențiile de vacanță, vilegiatura și excursiile de final de săptămână, tenisul de câmp și sporturile de iarnă, soarelele și petrecerile private, supeurile și lecțiile de pian.
    Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe, urmată de un pahar de bere Ursus Retro, oferită de partenerii noștri.
    Colecția Istorii urbane, coordonată de Adrian Majuru, este o incursiune în istoria mică și mare a orașelor românești în principal, ca și în viețile locuitorilor acestora, fie că sunt boieri, burghezi sau simpli uvrieri. De la fanarioți până la perioada interbelică, trecând prin regimul comunist și ajungând în contemporaneitate, orașul s-a născut și a evoluat sau involuat, rămânând o constantă în viața noastră.
    Povești de altădată, științific documentate și spuse cu har, despre peisajul orășenesc, despre comportamentul orășeanului, despre vestimentație, ocupații, petrecerea timpului liber etc.
    O colecție în care se întrepătrund antropologia, istoria mentalităților, istoria ca atare, destinată  publicului larg.
   Adrian Majuru (n. 1968) este licențiat în istorie al Universității din București, unde a obținut și un doctorat în geografie umană (2004). Între anii 2011 și 2012, a urmat cursurile școlii postdoctorale în specialitatea antropologie la Institutul de Antropologie Francisc Rainer (al Academiei Române), sub coordonarea prof. Cristiana Glavce. Ca rezultat al acestui stagiu a publicat lucrarea Inter-disciplinaritatea ca principiu integrator al universalității la Francisc Josif Rainer (2012). Coordonează Revista de Antropologie Urbană din 2012 și predă antropologie urbană pentru cursurile de master și doctorat la Universitatea de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu. Începând din 2014, este manager al Muzeului Municipiului București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu