vineri, 11 octombrie 2019

Colecții și colecționari din Regatul României




Colecții cu blazon 


Emanuel Petac 


Cercul Militar Național, București 


17 octombrie 2019




    Cercul Militar Naționale reia programul Interferențe Culturale, cu trei mari teme: Al Doilea Război Mondial - o perspectivă istorică la 75 de ani de la încheiere, serie de expuneri susținute de prof. univ. dr. Petre Otu, istoric militar; Gânduri Duhovnicești, serie de expuneri prezentate de preotul Niculae Constantin și Colecții cu blazon, serie de expuneri realizate de Clubul Numismatic Mihai Eminescu din cadrul Cercului Militar Național.
    Noul program Colecții cu blazon reunește opt expuneri care vor aborda, dintr-o nouă perspectivă, istoria unor colecții și vor fi susținute de invitați de marcă. Programul a fost gândit din dorința de a cunoaște oameni cu care să puteți dialoga despre pasiuni comune. De la monedă antică la moneda contemporană, de la manuscrise la carte veche românească, vom trece prin magica lume a colecțiilor românești și vom ajunge la istoria umanității. Expunerile sunt însoțite de imagini și filme documentare.
    Joi, 17 octombrie 2019, ora 17:15, la Sala Cinema, va avea loc prima expunere cu tema: Colecții și colecționari din Regatul României susținută de domnul cercetător științific dr. Emanuel Petac, conservator al Cabinetului Numismatic al Bibliotecii Academiei Române.
Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile din sală.
Informații la telefon: 021.313.86.80 int.136 sau mesaj la adresa de e-mail: cultura@cmn.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu