vineri, 2 august 2019

Ziua Porţilor Deschise




Șantierul arheologic Sultana 


Comuna Mânăstirea 


ediția a XVII-a, 9 august 2019




    Universitatea din București, în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași, Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea organizează vineri, 9 august 2019, Ziua Porţilor Deschise de pe şantierul arheologic Sultana, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi (Ediţia a XVII-a).
    În intervalul 10:00 am – 01.00 pm, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (Ediţia a X-a), în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea unor plante domestice și sălbatice. 
     Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Universitatea din București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași și Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița, cu sprijinul Primăriei Comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi) și a Asociaţiei Române de Arheologie, precum și a unor specialiști din Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” București, Muzeul Naţional de Istorie a României, HoGent Belgia și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu” Bucureşti. Proiectul este finanțat de Universitatea din București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași și Ministerul Culturii și Identității Naționale.
    Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi, începând cu ora 10:00 am.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu