luni, 12 august 2019

Ornamente si miniaturi în documente brâncovenești la Iași




Expoziție și lansare de carte 


Claudiu Victor Turcitu 


Galeriile Dumitru I. Grumăzescu, Iași 


16 august - 15 septembrie 2019






    În 16 august, Ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, în cadrul cooperării cu Muzeului Municipal Regina Maria Iași, , Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret sucursala Iași, organizează la ora 18:00, la Galeriile Dumitru I. Grumăzescu de pe strada Lăpușneanu nr. 24, vernisajul expoziției Ornamente si miniaturi în documente brâncovenești și lansarea volumului cu același nume realizat de dr. Claudiu Victor Turcitu de la Arhivele Naționale ale României din București.
    Cartea într-un format deosebit apare la Editura DAR Development Publishing cu sprijinul Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni din Constanța și al Asociației DAR DEVELOPMENT- București.
    Volumul realizat de Editura DAR Development Publishing, reprezintă prima abordare, întradevăr succintă, a ornamentației documentelor de cancelarie, lucrările apărute până acum abordând tema conexă a ornamentației din tiparul brâncovenesc.
   Expoziția de la Iași va fi cu totul deosebită de celelalte organizate pe aceeași temă, doar o singură noutate vom dezvălui: ornamentele vor avea alături documentele din care au fost extrase, iar pentru câteva dintre acestea vom prezenta și transcrierea conținutului lor.
    Expoziția va fi găzduită în centru Iașului în noul spațiul cultural al Galeriilor Dumitru I. Grumăzescu până în 15 septembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu