vineri, 16 august 2019

Mese și meniuri regale




Arhivele Naționale ale României 


București 


28 august 2019




    La data de 28 august 2019, începând cu ora 18:00, Arhivele Naționale organizează o nouă întâlnire din seria Comori din Arhivele Naționale în cadrul căreia dr. Ștefania Dinu, director general adjunct (științific) al Muzeului Național Cotroceni va susține prelegerea cu titlul 
Mese și meniuri regale.
    Invitata lunii august, Ștefania Dinu, este absolventă a Facultăţii de Istorie - Universitatea din Bucureşti, iar din anul 2007, doctor în istorie al aceleiaşi facultăţi, cu teza Viaţa cotidiană la Curtea Regală a României (1914-1947) publicată cu acelaşi titlu, în cursul anului 2011, la Editura Cartex. A coordonat, în colaborare cu dr. Liviu Brătescu de la Institutul de Istorie 
A. D. Xenopol din Iaşi, volumul Monarhia în România - O evaluare: Politică, memorie şi patrimoniu, publicat la Editura Universităţii Alexandru Ioan Cuza, în anul 2012.
   În cadrul conferinței din 28 august, dr. Ștefania Dinu va aduce în atenția publicului cea mai recentă lucrare a sa Mese și meniuri regale, apărută în 2019 la Editura Corint. Astfel, cei interesați de subiect vor avea ocazia să descopere modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866-1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite ocazii.
    Cei prezenți la eveniment vor putea achiziționa cartea Mese și meniuri regale, împreună cu alte lucrări din aceeași colecție, de la standul organizat de Editura Corint în holul central al Arhivelor Naţionale.
    De asemenea, în același spațiu din holul central al instituției va fi organizată o mini-expoziție în care Arhivele Naționale vor expune o parte din originalele documentelor din Fondul Casa Regală a României (meniuri, jurnale, fotografii, documente ale adminstrației Casei Regale) utilizate de către Ștefania Dinu la realizarea volumului.
    Amfitrionul seriei de prelegeri Comori din Arhivele Naționale este dr. Georgeta Filitti, istoric.
    Evenimentul va avea loc la sediul Arhivelor Naționale din Bd. Regina Elisabeta, nr. 49, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu