luni, 22 iulie 2019

Un pas uriaș către Lună/A Giant Leap to the Moon




Muzeul Național de Istorie a României 


București 


26 iulie - 29 septembrie 2019





    Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Muzeul Național Tehnic Ing. Dimitrie Leonida, Televiziunea Română și Asociația Muzeul Jucăriilor anunță deschiderea expoziției Un pas uriaș către Lună/A Giant Leap to the Moon.
    Expoziția celebrează semicentenarul primei aselenizări și cuprinde mărturii aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Național Tehnic Ing. Dimitrie Leonida precum și al Asociației Muzeul Jucăriilor, suprinzând importanța acestui moment unic al societății umane.
    Conceptul expozițional are ca punct central înțelegerea contextului cu privire la acest eveniment și evoluția tehnologică rapidă care a făcut posibilă o astfel de reușită. Momentele definitorii premergătoare acestei reușite vor fi subliniate prin punctarea realizărilor din domeniul aerospațial și fundamentelor politico-sociale determinante.
    Printre obiectele pe care vizitatorii le vor putea admira în cadrul expoziției se numără fragmente de rocă lunară, machete ale modulului lunar folosit în cadrul misiunilor Apollo și un costum de astronaut. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să observe cum au fost receptate evenimentele prin intermediul obiectelor numismatice și filatelice, dar și cu ajutorul surselor audio-vizuale contemporane. Expoziția va fi completată de o serie de jucării care au fost inspirate de explorarea spațială și au avut un rol educativ pentru copiii acelor vremuri.
    Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 26 iulie – 29 septembrie 2019 și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu