joi, 4 iulie 2019

Free time magic (Magia timpului liber)




Muzeul Brukenthal


Sibiu 


4 iulie - 1 septembrie 2019




Artiști: 
Celestina Albișor, Dorin Barbu, Călin Bobic, Ioan Brai, Gheorghe Buleteanu, 
Camelia Dordea, Cristina Fău, Maria Fota, Mihai Iancovescu Rudeanu, Ilie Mitrea, 
Ioan Muntean, Iulia Maria Pascu, Andrei Popa, Constantin Scărlătescu, Radu Schuller, Ruxandra Stroia, Victor Arren Turcu

Curatori: 
dr. Dana Roxana Hrib, dr. Dorin Barbu

    Expoziția Free Time Magic constituie un demers educativ în recuperarea unui factor esențial al vieții – arta timpului liber, pierdută de cei mai mulți dintre noi.
    În zilele noastre, majoritatea momentelor libere sunt petrecute în sfera digitală (smartphones & other). Creativitatea, însă, este forma ideală de relaxare, după încheierea celor 8 ore zilnice de muncă sau perioade solicitante de activitate susținută.
    Proiectul expozițional pe care vă invităm să îl vizitați este realizat de restauratorii Muzeului Național Brukenthal și demonstrează pe deplin potențialul nelimitat de creativitate ce poate fi accesat după serviciu sau în perioadele de repaus. Desigur, veți întâlni restauratori pictură care pictează sau restauratori lemn și piatră care sculptează dar și fotografia, machetele și instalațiile restauratorilor metal sau icoanele pe sticlă realizate de restauratori hârtie.
    Selecția de exponate alătură abordări clasice și viziuni inovatoare sau tehnici mai puțin cunoscute: pictură pe pânză, pe apă (ebru), pe sticlă și pe lemn, desen, fotografie, piele repusată, sculptură în lemn și piatră, bijuterii, instalații, navomodele, goblen etc.
    Zeci de piese și tot atâtea idei pentru câteva ore pe săptămână în care vă puteți detoxifica digital în mod creativ desenând, adăugând mediului în care trăiți culoare, compoziții deosebite, accesorii personalizate, o amprentă specifică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu