duminică, 28 iulie 2019

Exponatul lunii




Muzeul Național de Istorie a României 


București 


31 iulie - 31 august 2019





    Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) prezintă publicului, în cadrul seriei Exponatul lunii, o mărturie fotodocumentară a campaniei Armatei Române în Ungaria din 1919 - Albumul Divizia a VII-a la Budapesta, septembrie - octombrie 1919.
    Intrat cu ani în urmă în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, albumul Divizia a VII-a la Budapesta, septembrie - octombrie 1919, a trecut printr-un minuțios proces de restaurare (curățare a fotografiilor și a filelor de pergament pe care sunt lipite fotografiile, restaurarea copertelor deteriorate, fără a afecta inscripția de pe copertă), realizat de Cristina Petcu, expert restaurator în cadrul MNIR.


    Piesa este un album-document relevant prin cele 123 de imagini care îl compun și prin  istoriile pe care acestea le spun. În cele 123 de fotografii sepia, care au fost făcute în perioada septembrie-octombrie 1919, apar ofițerii și soldații Diviziei a VII-a în imagini sugestive pentru viața unei mari unități militare, de la cea care deschide albumul, Ofițerii Comandamentului Diviziei a 7 la Hotel Hungaria din Budapesta, la fotografia generalului Dumitru Constantin, comandantul Diviziei a VII-a, la șefii servicilor sanitare, de intendență, veterinare, topografice, poștale și până la fotografii în care soldații români oferă hrană populației din Budapesta și din localitățile din apropiere.  
   Micro-expoziţia va fi deschisă la MNIR în perioada 31 iulie – 31 august 2019, putând fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu