miercuri, 24 iulie 2019

Costum, muzică, dans in ultima sută de ani




Comori din Arhivele Naționale 


Adina Nanu 


Arhivele Naționale ale României, București 


31 iulie 2019




    În data de 31 iulie 2019, începând cu ora 18:00, Arhivele Naționale organizează o nouă întâlnire din seria Comori din Arhivele Naționale, în cadrul căreia doamna profesor 
Adina Nanu va susține prelegerea cu titlul: Costum, muzică, dans in ultima sută de ani.
    Invitata lunii iulie, doamna profesor Adina Nanu, a predat cursuri de istoria artei, istoria picturii, a sculpturii, a artei decorative, precum și primele cursuri de istorie a costumului la catedra de Istoria Artelor din cadrul Academiei de Artă din București, călăuzind generații de studenti timp de mai bine de jumătate de veac.  De asemenea, este autoarea a peste 30 de volume despre artă. Doamnei profesor Adina Nanu îi datorăm și o prima istorie a costumului, fiind, până în prezent, singura autoare din România a unei lucrări de acest gen. 
    În cadrul intervenției sale, doamna Adina Nanu va realiza o privire retrospectivă asupra modei, costumului și muzicii începând cu primii ani ai secolului al XX-lea, anii perioadei Art-Nouveau, până la postmodernismul sfârșitului de veac. Astfel, vor fi evidențiate particularități ale costumului și modei ultimei sute de ani, trecând prin tendințele  modei manifestate în perioada interbelică, a celui de-al doilea război mondial, precum și a anilor 1950-1970.      
   Prelegerea va fi însoțită de proiecția a unui film documentar circumscris temei prezentate, realizat de doamna profesor Adina Nanu.
   Cu ocazia evenimentului, publicul participant va putea viziona și o micro-expoziție de documente originale și fotografii din fondurile și colecțiiile Arhivelor Naționale, relevante pentru ilustrarea modei secolului trecut.
    Amfitrionul seriei de prelegeri Comori din Arhivele Naționale, este dr. Georgeta Filitti, istoric.
    Evenimentul va avea loc în holul central al Arhivelor Naționale din Bd. Regina Elisabeta, nr. 49, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu