joi, 13 iunie 2019

Pictori sibieni și invitați în cadrul FITS 2019




Arta plastică contemporană românească 


Sibiu 


15 iunie - 31 iulie 2019




Organizatori: UAPR filiala Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca și Muzeul Național Brukenthal
Artiști: membrii UAPR filialele Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Deva și invitați din țară
Coordonatori: Ioan Tămâian, președintele UAP Sibiu și Prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, Manager, Muzeul Național Brukenthal
Locul de desfăşurare: Casa Albastră / Sala Multimedia / Piața Mare, nr. 5 și Galeria UAP Sibiu, Piața Mare nr. 12
Vernisaj: 15 iunie, ora 12:15, la Galeria UAP Sibiu, Piața Mare nr. 12
Curator: Dr. Iulia Mesea
Eveniment din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

    Capacitatea artelor vizuale de a însoți, susține și potența actul cultural teatral a asigurat durabilitatea colaborărilor dintre TNRS, MNB și UAP și a fixat un loc bine conturat al expozițiilor artiștilor profesioniști din Sibiu și din țară, în cadrul FITS.
    FITS 2019, inclusiv această expoziție, se desfășoară sub semnul bucuriei de A DĂRUI. Este un exercițiu care formează deprinderea de a renunța, fie și puțin, la sine în favoarea celui de alături. Orgolioși și impunători – de cele mai multe ori –, artiștii, indiferent de domeniul în care creează, nu-și pot împlini menirea fără să fie generoși. Căci a dărui –, a renunța la ceva din tine, a transmite idei și emoții desprinse din adâncul ființei – se cheamă fiecare act de creație care se împlinește doar împărtășit cu spectatorul.
    În urma selecției juriului, pe simezele expoziției se vor etala lucrări de pictură, grafică, sculptură, sticlă și textile ale câtorva dintre artiștii reprezentativi ai filialelor amintite. Printre prezențele consacrate, îi amintim pe Constantin Ilea, Marius David, Radu Aftenie, Stefan Orth, Gheorghe Dican, Ioan Tămâian, Eugen Dornescu, Dan Frăticiu, Ioan Cândea etc., din generația tânără dar deja afirmată Raluca Oros, Crina Oprean, Florin Viorel, Andrei Nagy, Daniela Bădilă etc. Contribuția celor mai noi membri ai Uniunii de artiști din Sibiu: Ioan Muntean, Ilie Mitrea și Andrei Popa diversifică și nuanțează spectacolul expozițional pe care vi-l propunem.
    Într-o multitudine de opțiuni plastice, fiecare lucrare în parte aflată pe simeza actualei expoziții și, totodată, relațiile de armonie, reflectare, înfruntare, potențare, care se stabilesc între piese creează o imagine complexă ce conține câteva dintre coordonatele mişcărilor, atitudinilor, tendinţelor artistice contemporane atât de diverse și dinamice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu