joi, 6 iunie 2019

Oameni din București. Orașul și chipul nostru




Muzeul Municipiului București 


27 iunie 2019 - 30 ianuarie 2020




    Muzeul Municipiului București vă invită joi, 27 iunie 2019, ora 18:00, la vernisajul expoziției tematice Oameni din București. Orașul și chipul nostru, eveniment care va avea loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2).
    Chipul uman este asemenea unui muzeu personal care aparține și orașului în care trăim. Felul cum arătăm în copilărie și maturitate, reflectă, dincolo de ontogenie și alte determinări culturale, spațiul în care trăim. Cu alte cuvinte, muzeul nostru personal își rearanjează exponatele în funcție de "vizitatori” (istorie și ideologii), dar și de activitatea constantă de "redecorare” (schimbările spațiului urban din jurul nostru). De aceea, noua expoziție tematică va conține imagini-portret ale unor bucureșteni care au trăit în orașul nostru din secolul al XVIII-lea până în prezent.
    Vizitatorii vor remarca felul în care, în interiorul generațiilor s-au creat vase comunicante, de trăsături sufletești și implicit de fizionomie, specifice unor profesii cu un câmp divers de activitate: militari, negustori-investitori, medici, avocați, pedagogi.
   Noua expoziție, ce va putea fi vizitată la Palatul Suțu, oferă imagini-portret ale unor bucureșteni care au trăit în acest oraș din secolul al XVIII-lea până în prezent, cu ajutorul patrimoniului deținut de Muzeul  Municipiului București. Întreaga varietate de obiecte care păstrează memoria unui portret - fresce, tablouri, fotografii, litografii, numismatică, paranumismatică - este pusă în valoare și prezentată publicului. Ca o surpriză, vizitatorul de astăzi va fi invitat să completeze ei însuși panoplia acestei frumoase povești despre noi, fotografiindu-se în spațiul expozițional, astfel încât și memoria lui să fie păstrată în memoria celor care ne vor căuta peste trecerea anilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu