marți, 4 iunie 2019

O vedere a Parcului Bibescu




Fotoexpoziție 


Parcul Nicolae Romanescu, Craiova 


3 - 9 iunie 2019




    Fotoexpoziția O vedere a Parcului Bibescu - Craiova surprinde aspecte din momentul transformării Grădinii Bibescu într-un monument de arhitectură peisageră.
    Lucrările de amenajare a Parcului Bibescu s-au desfășurat între anii 1901-1903, după proiectul arhitectului peisagist francez Édouard Redont, proiect ce a câștigat medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris, 1900.
    Imaginat și construit ca un "tablou romantic” – un castel în ruină, poduri și podețe, cascade și imitații de stânci, parcul a fost conceput atât ca un spațiu public de promenadă, de loisir, cât și pentru sport.
    Secvențele ilustrate în cadrul fotoexpoziției se regăsesc în Albumul Ville de Craiova – Parc Bibesco – Description générale du parc oferit de É. Redont primarului Nicolae P. Romanescu. Albumul cu dedicație, publicat în anul 1904, face parte din colecțiile Muzeului Olteniei, Fondul Romanescu.
   Fotoexpoziția este parte a manifestărilor dedicate Zilelor Craiovei și poate fi vizitată în perioada 3 – 9 iunie 2019, între orele 10:00 -17:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu